Bilbao Gezilecek Yerler

İspanya'nın Bilbao kentinde yaklaşık 350 bin nüfus yaşamaktadır. Diğer İspanya şehirlerindeki gibi burada da birçok tarihi ve turistik mekan bulunmaktadır. İşte, Bilbao'nun gezilecek görülecek yerleri...
Bilbao Gezilecek Yerler

 

Bilbao Hakkında Bilgi

  • Bilbao İspanya'nın kuzeyinde bulunmaktadır.
  • Bask Bölgesi'nin başkenti Bilbao'dur.
  • Ekonomik faaliyetleri sayesinde nüfus olarak en gelişmiş şehirdir.
  • Atlantik Okyanusu'nun Biskay Körfezi'nde konumlanmıştır.
  • Bilbao'ya önemli bir liman şehri olma özelliğini kazandırmıştır.
  • Bilboa belediye sınırları içinde nüfus 2010 yılı ölçümlerine göre itibarıyla 353.187 kişi bulunmaktadır.
  • Şehir iklimi: Bilbao şehrinde sıcak ve ılıman iklim görülmektedir. Bilbao ilinde belirgin yağış görülmektedir. En kurak aylarda bile yağış miktarı oldukça fazladır. Köppen-Geiger iklim sınıflandırmasına göre Cfb olarak adlandırılabilir. Bilbao ilinin yıllık ortalama sıcaklığı 14.1'dır. Yıllık ortalama yağış miktarı: 1174 mm

Bilbao Gezilecek Yerler

  1. Bilbao'da gezilecek yerler listesi
  2. Bilbao'da ne yenir?
  3. Bilbao'daki müzeler
  4. Bilbao'da yer alan tarihi mekanlar
  5. Bilbao'daki turistik noktalar
  6. Bilbao otel önerileri
  7. Bilbao'da alışveriş
  8. Bilbao gezi rehberi haritası
  9. Paris'te gezi rehberi - Foto Galeri

Guggenheim Müzesi

Bölgedeki en önemli modern sanat müzesi olarak bilinmektedir. Tam 57 metre yüksekliğe sahiptir. 11 dönümlük alana kurulan dev müzede 20. yüzyıla ait muhteşem sanat eserleri sergilenmektedir. Çizim ve heykellerin sergilendiği bina 1997 yılında cam ve çelikten inşa edilmiş otantik bir mimariye sahiptir. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Guggenheim Müzesi şehrin çehresini değiştirmiştir. Müze binası 20. yüzyılın Dünyadaki en önemli yapılarından biri olarak kabul ediliyor.

cosmov-bilbao-hotel.jpg


Bilbao Güzel Sanatlar Müzesi

Burada Ortaçağdan Rönesans dönemine ulaşan İspanyol ve Flaman usulünde yapılan heykel ve çizimler sergilenmektedir. Ayrıca Bask Bölgesi ve Avrupalı sanatçıların eserleri de burada sunulmaktadır. Guggenheim Müzesi’nden sonra şehirdeki en önemli müze olarak değerlendiriliyor. Bilbao seyahatlerinin önemli adreslerinden biri olması sebebiyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken alanlardan biridir.

bilbao-guzel-sanatlar-muzesi-002.jpg


Nueva Meydanı

Bilbao'nun Plaza Nueva, 1821 yılında inşa edilmiş olan Neoklasik tarzdaki anıtsal bir meydandır. Adı, Ribera Pazarı'nın yapıldığı yerde bulunan eski Plaza Vieja ya da Eski Meydandan gelmektedir. Kare, kavisli binalar tarafından çevrelenmiş ve cuevas (mağaralar) olarak bilinen kemerlerle donatılmıştır. Ana bina, 1890 yılında yeni bir saray inşa edilene kadar Biscay hükümetinin yerleşim yeriydi. Artık yer, Bask dili Kraliyet Akademisi olan Euskaltzaindia'nın yeri. Kemerler, şehrin en eski ve tipik bazı geleneksel taverna ve restoranlarına, bazı hediyelik eşya ve hediyelik eşya dükkanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Her pazar meydanı, antik kitapların, madeni paraların, pulların, kuşların ve çiçeklerin satıldığı geleneksel bir bit pazarı için yer sağlıyor. Meydan halk gösterileri, festivaller ve konserler için sıklıkla kullanılır. Bu binaların alt kısımlarında şehrin en ünlü restoran, kafe ve barları faaliyet gösteriyor. Özellikle hafta sonları tıklım tıklım olan meydanı mutlaka görüp gezmelisiniz. Ayrıca meydanın çevresinde kütüphaneler ve tiyatro salonları da var. Bilbao’nun kalbi Nueva Meydanı’nda atıyor. 

nueva-meydani.jpg


Dona Casilda Park

Şehrin en önemli parkı olarak biliniyor. İçerisindeki onlarca çeşme, çocuk parkı, yeşil alanlar, ağaçlar, heykeller ve havuzuyla göz dolduran bir park. Bilbao halkının keyif bulduğu en önemli yerlerden birisidir. İnsanlar hafta sonu keyfi için Dona Casilla Park’ı tercih ediyor. Bilhassa çocuklu aileler tarafından kullanılan parkta yürüyüş ve bisiklet yolları da bulunuyor.

dona-casilda-park.jpg


Begona Bazilikası

1511 yılında yapımına başlanan Begona Bazilikası’nın yapımı yaklaşık 1 asır sonra bitirilmiştir. Bölgedeki birçok yapıda olduğu gibi Barok ve Gotik mimari tarzında inşa edilmiştir. Bazilika dev bir yapıya sahip olduğu gibi son derece mistik bir havaya sahiptir. Bask Bölgesi’nin en heybetli ve zarif bazilikalarından biri olması bakımından da son derece önemlidir. Bilbao’ya gelen turistlerin dikkat merkezinde olan Begona Bazilikası’nı sizler de ziyaret edin.

begona-bazilikasi.jpg


Zubizuri Köprüsü

Bilbao, İspanya'daki Nervion Nehri'nin karşısında bulunan bir kemer yaya köprüsüdür. Mimar Santiago Calatrava tarafından tasarlanan köprü, Campo Volantin sağ kıyısını ve Uribitarte nehrinin sol kıyısını birbirine bağlamaktadır.

zubizuri-koprusu.jpg


Bilbao Cathedral Klisesi

Bilbao şehrinde bir Roma Katolik kilisesidir. Tapınak aslında 14-15. Yüzyıllarda Bilbao'nun ana kilise kilisesi olarak inşa edilmişti ve 1950'de sadece Bilbao Roma Katolik Piskoposluğunun resmen yaratıldığı katedral olarak ilan edildi. Kökleri muhtemelen Bilbao'nun küçük bir balık avı kuşağından biraz daha fazla olduğu 1300 yılında şehrin kuruluşundan önce oldukça iyi bir şekilde ortaya çıkmıştır.

bilbao-cathedral.jpg

 


Azkuna Zentroa

Bilbao, İspanya şehrinde bulunan çok amaçlı bir mekandır. Fransız tasarımcı Philippe Starck tarafından Thibaut Mathieu ile birlikte tasarlandı ve 18 Mayıs - 24 Ekim 2010 tarihleri ​​arasında halka açıldı. Mart 2015'te, ismi resmi olarak Bilbao Iñaki Azkuna'nın belediye başkanına yapılan haraçla Azkuna Zentroa olarak değiştirildi. Bask mimar Ricardo Bastida tarafından tasarlandı ve 1909'da açıldı. Ancak, 1970'lerde yeni bir depo planlandı ve Alhóndiga terk edildi. Toplu konut, modern sanat müzesi, hatta tüm binanın yıkılması gibi çeşitli projeler önerildi, ancak hepsi hurdaya alındı. Son olarak, 1994 yılında yenilemeye ve bir spor ve kültür merkezi kurmaya karar verildi.

azkuna-zentroa.jpg


La Salve Mahallesi

La Salve, İspanya'nın Bilbao kentinin 2. bölgesinde bir mahalledir. İsmini, denizden dönen denizcilerin, ilk önce şehrin içinden geçen Nervión nehrini geri döndürdükleri sırada Begoña Bazilikası'nın kulesini görecekleri gerçeğinden alır. Halkbilimine göre, bölgedeki koruyucu aziz Virgin Begoña'ya, denizde geçirdikleri süre boyunca onları korumak için teşekkür ederek dua etmeye başlayacaklardı. Bugün, bölgenin ana dönüm noktası, kentin nehrine kuzeyden erişilebilmesi için 1970'lerde inşa edilmiş olan Princes of Spain asma köprüsünün popüler ismi La Salve Bridge'dir. Bu köprü, Guggenheim Müzesi Bilbao'nun tam altında inşa edildiği zaman popülerliğini kazanmış, yapının müzeye tam anlamıyla birleştiği bir yer olmuştur.

la-salve.jpg


Antuan Katolik Kilisesi

San Antón Kilisesi, Bilbao, İspanya'nın Eski Kent mahallesinde bulunan bir Katolik tapınağıdır. İspanyolca'da San Antón olarak bilinen Büyük Anthony'ye adanmıştır. Şehrin arması San Antón Köprüsü ile birlikte yer almaktadır. Bilbao Haliç'in yanında akmaktadır.

church-of-saint-anthony-the-great.jpg


Parque Etxebarria

Bilbao Bask şehrinde bir belediye parkıdır. Eski bir çelik dökümhanesinin bulunduğu yerde, Begoña bölgesinde yer almaktadır. 80'li yıllarda kentte gerçekleşen endüstriyel dönüşüm planının bir sonucu olarak, burası bugün şehrin en büyüğü olan büyük bir kamusal parka yol açtı. Park, şehrin bulunduğu vadiyi çevreleyen yamaçlardan birinde bir yamaçta yer almaktadır. Abando ve Casco Viejo'nun mükemmel manzarasına sahip hesap.

parque-etxebarria.jpg


Palacio Chávarri Sarayı

Bilbao'daki Chavarri Sarayı, 1943'ten beri Vizcaya Sivil Hükümeti'nin koltuğudur. Gran Moia'ya ve Calle Elcano'ya uzanan Plaza Moyúa ve cephe hattına pah içindeki ana cephesi ile Bilbao genişlemesinin kalbinde yer almaktadır. Yeniden canlanmadan esinlenen eklektik bir eserdir. Bu binanın bir kaidesi, zemin katı, üç yükseklikleri ve kiremitli bir kat vardır. Polikrom kesme taşlarla güçlendirilmiştir ve sıva bezeme ve önemli dövme motifleri vardır. Chavarri sarayı, hem iç yapısında hem de erişimlerinde, gerçekleştirdiği işleve uyum sağlamak için önemli reformlardan geçmiştir.

palacio-chávarri-sarayi.jpg


Arenal Köprüsü

İspanya'nın Bilbao şehrinde bir betonarme köprüdür. Casco Viejo ve Abando mahallelerini birbirine bağlayan Bilbao Haliç'i kapsamaktadır. Sahada ayakta duracak üçüncü köprü 1938'de tamamlandı. İlk köprü 1848'de, ikincisi 1878'de açıldı. Arriaga Tiyatrosu, Arenal de Bilbao (Bilbao Arenal) parkı, Estación de Concordia (Concordia Tren İstasyonu) ve Bailén Gökdeleni (şehrin ilk gökdeleni) köprüden görülebilir.

arenal-koprusu.jpg


Puente De Deusto Köprüsü

Deusto köprüsü, İspanya'nın kuzeyindeki Vizcaya Bask Bölgesi'nin başkenti olan Bilbao kasabasının RIA'sı üzerinde bir asma köprülük. Bu köprü, Bilbao'daki Abando ve Deusto bölgelerini birbirine bağlamaktadır.

puente-de-deusto.jpg


Bilbao'da Nerede Kalınır? Otel Önerileri

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden, Bilbao'da konaklama, son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konu haline gelmiştir. Biz de bu içeriğimizde Bilbao'da konaklanacak otel önerileri derledik. İşte sizler için araştırdığımız Bilbao'nun otelleri;


Ercilla Lopez de Haro

Şehrin merkezinde bulunan bu 5 yıldızlı Ercilla Lopez de Haro adlı otel, restoranıyla, aile odalarıyla ünlüdür. Barı mevcut ve evcil hayvan kabul edilmektedir.

ercilla-lopez-de-haro.jpg

Adres: Orueta Apezpikuaren Kalea, 2-4, 48009 Bilbo, Bizkaia, İspanya

Telefon: +34 944 23 55 00


Cosmov Bilbao Hotel

Bilbao'nun Bilbao şehir merkezi bölgesinde, Bilbao Guggenheim Müzesi'ne 300 metre mesafede bulunan Cosmov Bilbao Hotel klimalı odalar ve özel otopark sunmaktadır. 2 yıldız, Wi-Fi, engelli konuklar için olanaklar, sigara içilmeyen odalar sunmaktadır.

Adres: Alameda de Recalde, 12-14, 48009 Bilbao, Vizcaya, İspanya

Telefon: +34 944 01 54 54


Ripa Hotel

Bilbao şehrinin merkezinde, asansör bulunmayan birinci katta yer alan her odada düz ekran TV bulunmaktadır. Odalarda özel banyo mevcuttur. Hotel Ripa'da ücretsiz internet erişimi sağlanmaktadır. Mükemmel metro ve tramvay bağlantıları sunan otel, 3 dakikalık yürüme mesafesindedir.

ripa-hotel-001.jpg


Bilbao'da Nerede Ne Yemek Yenir?

Bilbao, İspanyol mutfağının zenginliklerinin sunulduğu oldukça ünlü yemeklerin yerli ve yabancı turistlere sunulduğu şık ve hoş restaurantaları ile meşhurdur. 


Café Bar Bilbao - Tapas

Yerlileri ile Bilbao'daki en popüler yerlerden biri ve hiçbir zaman ziyaretçilerini etkilemekte başarısız olmaz.

café-bar-bilbao---tapas.jpg

Adres: Plaza Nueva, 6, 48005 Bilbao, Vizcaya, İspanya

Telefon: +34 944 15 16 71

tapas-001.jpg


LA Despensa Del Etxanobe - Gazpacho

LA DESPENSA DEL ETXANOBE'de yiyebileceğiniz bu çorba ülkenin ünü dünyaya yayılan lezzetlerinden biri olan bu çorbanın ana malzemesi domates. Gazpacho içinde ayrıca sirke ve zeytinyağı gibi malzemeler de var.

la-despensa-del-etxanobe.jpg

Adres: Calle Juan Ajuriaguerra Kalea, 8, 48009 Bilbo, Bizkaia, İspanya

Telefon: +34 944 42 10 71

gazpacho-001.jpg


Bilbao'ya Ne Zaman Gidilir?

Bilbao, genelde sıcak ve ılık iklime sahiptir. Ancak yağışın bol olduğu bu şehirde şemsiyenizi yanınızda bulundurmanızda fayda vardır. Şehrin etrafı dağlarla çevrili olduğundan dağlardan gelen soğuk havanın etkisiyle birlikte don olayları yaşanmaktadır. Dolayısıyla, Bilbao'ya gitmek için en uygun zaman Mayıs-Ekim ayları arasındadır. Temmuz ayı içerisinde gerçekleşen kutlamalara ve festivallere katılmak için yaz dönemi de tercih edilebilir. Bunun yanında Ağustos ayındaki Aste Nagusia Festivali'ne katılmak isterseniz de programınızı ona göre organize edebilirsiniz. Ancak gezilerinizi planlarken de şehirdeki müzelerin pazartesi kapalı olduğunu da aklınızdan çıkartmayınız.

bilbaoya ne-zaman-gidilir.jpg


Bilbao'da Şehir İçi Ulaşım

Bilbao, hem ulaşım seçeneklerinin fazlalığı hem de bu seçenekler için kullanılabilecek bilet uygulamalarındaki çeşitlilikle ziyaretçilerine en kolaylık sağlamış turistik şehirlerden birisidir.


Şehir'de Özel Araba 

Eğer bir araba kiralayıp şehirde kullanmak isterseniz bir otomobil haritasına sahip olmanız gerekebilir. Bilboa'da yer alan tek yönlü sokaklar ve şehrin içerisindeki inşaat projeleriyle değişen yollar nedeniyle yolunuzu bulmanız biraz zor ve zaman alıcı olup tatilinizin zehir olmasına neden olabilir.

sehirde-ozel-araba.jpg


Şehir'de Toplu Taşıma

Şehri gezmek için en ideal yöntemdir. Birden fazla aktarmalı yolculuk yapacağınız taktirde barik kartı satın almanız iyi bir yatırım olacaktır. barik kartı, tüm metro istasyonlarında bulunmakta olan temassız bir kart olup 3 Euro'ya sahip olabileceğiniz bir karttır. Metro istasyonlarında genellikle 5 euro tutarında dolum yapılarak gezilerinizde indirimli seyahat etmenizi kolaylaştırmaktadır. Bununla birlikte metro, finiküler, kısa mesafeli trenler ve otobüslerde bilet derdiniz olmadan keyfinizce seyahat edebilirsiniz.

toplu-tasima.jpg


Şehir'de Demir Yolu 

Bilboa halkı genel olarak demir yolu hattını çok fazla kullanmaktadır. Birkaç dakika arayla devam eden seferler mevcuttur. Bu sayede turistik bölgeleri rahatlıkla gezebileceksiniz. Tramvay duraklarında tek bilet de bulabileceğiniz hat ile Guggenheim Müzesi'ne gidebilirsiniz. Tramvay tek kullanımlık biletler yaklaşık olarak 1.15 Euro'ya denk gelmektedir.


Şehir'de Yürüyüş

Ben yürümeyi seviyorum diyenlerdenseniz, nehir kenarında muhteşem manzaralı tanık olarak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Nehir boyunca Guggenheim Müzesi  ve Casco Viejo arasındaki yürüyüş yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir.

sehirde-yurumek.jpg


Bilbao'da Festivaller ve Zamanları 

Bilbao Yaz Şöleni

Temmuz ayında gerçekleşen bu festival, şehrin en görkemli etkinliklerindendir. Festival süresince sokaklarda çeşitli kukla, dans, tiyatro gibi pek çok gösteri düzenlenmektedir.

bilbao-yaz-soleni.jpg


Bask İsyanı Kutlamaları

En temek festivallerinden biridir. Her Ağustos'ta 9 gün boyunca kutlanmakta olan bu festivalde sirk, boğa dövüşleri, boks karşılaşmaları ve geleneksel dans gösterileri ve fuar gibi etkinlikler düzenlenmektedir.

bask-isyani-festivali.jpg


Fant Festivali

Mayıs ayında gerçekleştirilen fantastik film festivalidir. kısa ve uzun metrajlı filmlerin gösteriminin olduğu, atölye çalışmaları ve diğer etkinliklerin yapıldığı festivaldir.

fant-festivali.jpg

NeOldu.com / Tatil

İSPANYA GEZİ REHBERİ

İspanya Gezilecek Yerler

Zaragoza Gezilecek Yerler

Valensiya Gezilecek Yerler

Sevilla Gezilecek Yerler

Barselona Gezi Rehberi

Madrid Gezilecek Noktalar

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.