Bilal Kısa Kimdir

Bilal Kısa, 22 Haziran 1983’de Amasya’nın Merzifon ilçesinde doğan Türk Milli Takım futbolcusudur ve oynadığı kulüplerde orta saha pozisyonunda görev almaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Bilal Kısa Kimdir

Bilal Kısa Biyografisi

Bilal Kısa’nın Kulüp Kariyeri

Bilal Kısa, futbol kariyerine ilk olarak Osmancık Gücü Spor takımında başladı ve 17 yaşında Fenerbahçe’nin alt yapısına geçiş yaptı. Fenerbahçe ile 2000 yılında profesyonel sözleşme imzalayan Bilal Kısa Fenerbahçe’nin A2 takımına kadar yükseldi ancak A takıma yükselme fırsatını bulamadan bir sezon sonra İzmirspor’a transfer oldu. 2003-2004 sezonunda İzmirspor’da 31 maçta 10 gol attı. Burada gösterdiği performans sonucunda Malatyaspor’a transfer oldu ve 1.ligde iki sezon forma giydiği takımında 58 maçta 6 kez fileleri havalandırdı.

bilal kısa ankaraspor

2006 yılında Ankaraspor’a transfer olan Bilal Kısa, yeni takımı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı ve 3 sezon forma giydiği takımıyla 83 maça çıktı. Son sezonunda ise Ankaragücü’ne kiralık olarak gönderildi. 2010 yılın da bu sefer İzmir ekiplerinden Karşıyaka’ya transfer olan Bilal Kısa, bir sezon forma giydiği takımda 19 maça çıktı ve sonrasında da Süper lig ekiplerinden Karabükspor’a transfer oldu.İlk sezonda çok forma şansı bulamasa da, Bülent Korkmaz’ın takımın başına gelmesiyle takımı önemli futbolcuların başında geldi.

bilal kısa akhisar belediyespor

2013 yılında ise o dönem teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun olduğuAkhisar Belediyespor,ile sözleşme imzalayan Bilal Kısa, 2014-2015 sezon sonu itibariyle takımı ile 65 maça çıktı ve bu maçlarda 8 gol atma başarısı gösterdi. Son sezonunda takım kaptanlığına kadar çıkartıldı.

Bilal Kısa’nın Milli Takım Kariyeri

2002 yılında Türkiye U-20 takımında 1 maç forma giyen Kısa, 2004-2005 yılları arasında ise Türkiye U-21 takımının 10 kere formasını terletti. 2006 yılında Türkiye A2 takımına yükselen Bilal, Mart 2006'da ise ilk kez Fatih Terim tarafından Türkiye A Millî Futbol Takımı'na çağırıldı. İlk maçına ise Estonya karşısında çıktı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.