Bihlun Tamaylıgil Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Bihlun Tamaylıgil, 1966 yılında İstanbul'da doğmuştur. Babasının adı Cevat, annesinin adı Bahar'dır.
Bihlun Tamaylıgil Kimdir

Bihlun Tamaylıgil Biyografisi

Bihlun Tamaylıgil’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdikten sonra çalışma hayatına başladı. Sermaye Piyasası Kurumu, sanayi ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı.

Bihlun Tamaylıgil’in Siyasi Hayatı

22., 23. ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Parlamentolararası Birlik (PAB), NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA), 23. Dönemde ise Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Üyeliği yaptı. 24. Dönemde ise Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevine yeniden seçildi.

Bihlun Tamaylıgil, 25.ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise yeniden girmiştir.

Tamaylıgil, bekârdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.