Bielefeld'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Almanya'nın kuzeybatı merkezlerinden Bielefeld 330 bin civarında kişinin yaşadığı önemli merkezlerden biridir. Bielefeld'in gezilip görülecek tarihi ve turistik mekanlarını yazımızda bulabilirsiniz.
Bielefeld'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kunsthalle Bielefeld

Bilefeld’de bulunan çağdaş sanat müzesidir. 1968 yılında Philip Johnson tarafından tasarlanan kurum Rudolf August Oetker tarafından kurulmuştur. Müze 20. Yüzyıla ait sanat koleksiyonlarını içermektedir. Pablo Picasso, Max Beckmann, Laszlo Moholy-Nagy ve Schlemmer gibi meşhur sanatçıların çizimleri burada sergilenmektedir. Aynı zamanda müzeyi çevreleyen parkta Auguste Rodin, Henry Moore, Richard Serra gibi önemli heykeltıraşların heykelleri bulunmaktadır.

kunsthalle-bielefeld.jpg


Sparrenburg Kalesi

sparrenburg-kalesi.jpg

Bielefeld şehrinin simgesi olarak kabul gören Sparrenburg Kalesi şu anki görünümünü 16 ve 18. yüzyıllardan alsa da yapının tarihi geçmişi 1250 yılına kadar uzanmaktadır. Savunma amaçlı kurulan kale günümüze gelene kadar birçok kez restore edilmiştir. Kusursuz şekilde dizayn edilen surları bunun en belirgin örneğidir. 180 metrelik bir tepeye kurulan kalenin kuleleri 60’ar metre yüksekliğe sahiptir.


Bielefeld Belediye Binası

bielefeld-belediye-binasi.jpg

Bielefeld’in idari merkezi konumundaki bina 1904 yılında inşa edilmiştir. Şehrin en merkezi yerinde bulunan ve Rönesans mimarisi izleri taşıyan yapı şato gibi şaşalı bir görünüme sahiptir. Bulunduğu alandaki modern yapılardan bir bakışta ayrılan belediye binası 1944’lü yıllarda gerçekleştirilen bombardımanlarda ağır hasar görmüştür. 1950’li yıllarda da yenidn yapılanma sürecine girmiştir.


Bielefeld Botanik Bahçesi

bielefeld-botanik-bahcesi.jpg

Şehrin Teutoburg Ormanı’nın güney yamacına kurulmuş rengarenk bir bahçedir. Almanya’nın ve Avrupa’nın en mükemmel botanik bahçeleri arasında yer almaktadır. 1912 yılında kurulan bahçede 1915 yılında 500’en fazla bitki türü bulunmaktaydı. Günümüzde ise bu rakam 3 bin civarındadır. Yalnızca bitkiler değil ahşap evler, eski taşlarla yapılan süslemeler, farklı tasarımlar da göz alıcı görüntüler oluşturmaktadır.


Nikolaikirche

nikolaikirche.jpg

Orijinalliğini koruyan ve buram buram tarih kokan manevi yapı şehrin en eski ibadethanesi olma özelliği taşımaktadır. Paderborn piskoposu Bernhard tarafından 1236 yılında inşa edilmiştir. II. Dünya Savaşı’na kadar defalarca restore edilen kilise barok eklemelerle donatılmıştır. Bu kilise Bielefeld halkının çoğunluğu tarafından şehri cennete çeviren değer olarak nitelendirilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.