Bichon Frise Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Bichon Friseköpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Bichon Frise köpeği en yakın sırdaşınız olabilir..
Bichon Frise Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Bichon Frise Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

10. Bichon Frise köpeği ev hayatında eğitilmesi oldukça zor bir ırk olmasından dolayı bu türü almak isteyen kişilerin profesyonel köpek eğitmenlerinden düzenli destek alması önemlidir. Özellikle bu eğitim süreci yavruluk da başlatılmalıdır.

Bichon Frise

9. Uzun süre yalnzı kalmaktan asla hoşlanmayan Bichon Frise köpeği son derece insancıl bir türdür. Saatlerce yalnız kalması durumunda ayrılık kaygısı çekebilir hatta hastalanabilir.

Bichon Frise

8. Son derece akıllı ve kurnaz kişiliği ile ön plana çıkmakta olan Bichon Frise köpeği her daim sahibini ve çevresini nasıl menün edeceği konusunda bir hayli ustadır. Bu sebeple Bichon Frise köpekleri aileler tarafından çok sevilmektedir.

Bichon Frise

7. Alerjik hastalıklara karşı eğilimi olan Bichon Frise köpeği her daim veteriner hekim tarafından kontrol edilmeli ve aşıları yapılmalıdır. Aksi taktirde yaşam süresi bir hayli kısalacaktır.

Bichon Frise

6. Sevimli ve küçük olan Bichon Frise köpeği şımarık, utangaç ve korkak yapıda olmasından dolayı her daim nazik davranılması gerekmektedir. Yüksek ses ve sert müdahale yapmanız durumunda asla mutlu olmayacaktır.

Bichon Frise

5. Bişon Çuha olarak da bilinen bu sevimli dostumuz oldukça küçük bir ırk olmasının yanı sıra kabarık ve kıvırcık kürk yapısı ile neşeli bir köpek görünümü kazanmaktadır. Daha çok kucakta olmaktan hoşlanan Bichon Frise köpeği her daim ailesi ile iç içe olmayı tercih etmektedir.

Bichon Frise

4. İyi beslenmiş ve egzersiz ihtiyaçları karşılanmış bir Bichon Frise köpeği ortalama olarak 12 ile 15 yıl arasında yaşam beklentisine sahiptir. Bu durum daha iyi bakılması durumunda uzunca yıllar devam edebileceği gibi kalıtsal bir hastalığa sahip olması durumunda oldukça kısalmaktadır.

Bichon Frise

3. Bichon Frise köpeğinin sevilen bir ırk olmasına katkıda bulunan en belirgin kişilik özellikleri oldukça freş yapısının yanı sıra sevecen, ince ruhlu, dost canlısı, neşeli, duyarlı, nazik ve oyuncu olmasıdır. Tüm bu özellikleri ile Bichon Frise köpekleri ailelerin en yakın dostu olmayı başarmıştır.

Bichon Frise

2. Bichon Frise köpeği beslenme düzeyine ve yaşam stiline göre farklı ebat ve kilolarda olabilmektedir. Genellikle erkek türleri dişilere göre daha iri olmaya eğilimlidir. Ortalama olarak Bichon Frise köpeğinin ağırlığı erkeklerde ve dişilerde 3 ile 5 kg aralığındadır. Beraberinde Bichon Frise köpeğinin boyu erkeklerde 30 cm uzunluğa çıkabilirken dişilerde 28 cm civarındadır.

Bichon Frise

1. Birbirinden farklı renk ve desenlerde görülebilen Bichon Frise köpeği inanılmaz tüy yapısı ile dikkat çekmektedir. Oldukça fazla bakım gerektiren paltosu köpek kuaförleri tarafından traşlanarak muazzam bir görünüme bürünebilmektedir. Bichon Frise köpeğinin tür olarak kabul edilmesi için beyaz, krem tonlarına sahip olması gerekmektedir.  


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum