Bichon Frise Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Eğer bir Bichon Frise köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre! Bichon Frise köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Bichon Frise Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Bichon Frise Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Bichon Frise, Avrupa’nın Akdeniz bölgesinde bulunan Barbet ve Water Spaniel köpeklerinin soyundan geldiği düşünülmektedir. İlk olarak Barbichon adını alan bu tür sonraları Bichon olarak kısaltılmıştır. Günümüzde ise Bichon Maltais, Bichon Havanai, Bichon Teneriffe ve Bichon Bolognais olarak 4 türe ayrılmaktadır. Sonraları dünyanın her bir köşesine yayılarak popülerliğini arttırmıştır.

 Harika doğası oldukça şefkatli ve sevimli olduklarını göstermektedir. Çocuklarla dahi iyi geçinebilen bu tür ilgi odağı olmayı çok sevmektedir. Küçük boy köpek ırkları arasında yer alan Bichon Frise, son derece kendinden emin ve oldukça zeki olması ile bilinmektedir. Bu türün ev ortamında ki tek olumsuz yönünün aile fertlerinin bir yere gittiği zaman ayrılık kaygısı çektiği söylenmektedir. Bu da Bichon Frise köpeğinin yalnız kalmaktan asla hoşlanmadığı anlamına geliyor.

Bichon Frise Köpeği


Bichon Frise Köpek Kişiliği

Mutlu, sevecen ve eğlenceli kişiliğe sahip Bichon Frise köpeği son derece insancıldır. Kendine son derece güvenmesi ile dikkat çeken bu tür nadiren saldırgan hareketler sergilemektedir. Halk arasında oyunculukları ile gelişmiş bu tür palyaço olarak adlandırılmaktadır. Yeni şeyler öğrenmekten ve oyunlar oynamaktan zevk alan Bichon Frise köpeği eğitilmesi kolaydır. Canlı ve enerjik yapısı ile sahiplerine karşı her daim istekli olmaktadır. Özellikle ilk kez köpek sahiplenecekler için mükemmel bir seçimdir. Beraberinde Bichon Frise diğer evcil hayvanlar ve çocuklar ile de iyi geçinebilmektedir. Kendisine hoşgörü ve naziklik gösterilmesi durumunda oldukça sadık ve itaatkar bir köpek cinsidir.

Bichon Frise Köpeği


Bichon Frise Köpeği Sağlık Durumu

Bichon Frise köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 12 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Bichon Frise köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Bichon Frise köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Bichon Frise Köpeği


Bichon Frise Köpek Bakımı

Cildinin her daim sağlıklı kalması ve deri yapısının korunması için düzenli tımar ihtiyacı duymakta olan Bichon Frise köpeği her daim dikkatli temizlik gerektirmektedir. Özellikle yoğun tüy yapısına sahip bu tür günlük olarak taranması gerekecektir. Beraberinde yılda bir kez banyo yaptırmanız yeterlidir. Ayak sağlığının korunması için köpek kuaföründe tırnak kesimi yaptırabilirsiniz. Ayrıca tüyleri içinde kesim yaptırabilirsiniz. Beraberinde kulaklarının nemli bir bez ile haftalık silinmesi gerekmektedir. Ayrıca gözlerinin kenarlarının da aynı şekilde temizlenmesi önerilir. Her daim temiz bir ortamda yaşaması gereken Bichon Frise köpeği için rutin ev temizliği yapmayı unutmayınız. Temizliklerinizde asla kimyasal deterjanlar kullanmayınız.

Bichon Frise Köpeği


Bichon Frise Köpek Görünümü

Saf beyaz renge sahip Bichon Frise köpeği yumuşak kaplaması ile ipeksi bir görünüme sahiptir. Orantılı vücut yapısına sahip küçük köpek ırkları arasında yer alan bu tür siyah, büyük, yumuşak ve parlak burunu ile dikkat çekmektedir. Gözleri koyu ve yuvarlak olup, uyanık ifadesi takınmaktadır. Kulakları uzun saçlarla kaplıdır. Ağız yapısı oldukça sağlıklı olup dişleri sırayla dizilmiş mükemmel bir görünüme sahiptir. Kaslı gövde yapısına sahip Bichon Frise ortalama 23 ile 28 cm aralığındadır. Ayrıca ağırlığı 3 ile 5 kilogram arasındadır. Oldukça kabarık tüyleri genellikle 10 cm e kadar uzayabilmektedir. Genellikle daha tatlı bir görünüme sahip olması için traşlanmaktadır. Türün asıl rengi beyaz olsa da mavi, bej ve siyah renkleri de görülmektedir.

Bichon Frise Köpeği


Bichon Frise Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

İnsanlara olan yakınlığı ile bilinen Bichon Frise köpeği eğlenceli ve oyuncu kişiliği ile çocuklarla çok iyi anlaşmaktadır. Bu nedenle çocuklu aileler için mükemmel bir seçim olacaktır. Her daim çocuklara karşı ilgili, alakalı ve mutlu hareketler sergilemekte olan bu sevimli dostumuz evin içerisinde kuyruk gibi peşe takılmaktadır. Ancak daha küçük çocuklar ile baş başa bırakılmaması gerekmektedir. Beraberinde Bichon Frise köpeği genellikle yavruluktan itibaren diğer evciller ile tanıştırılması durumunda iyi geçinmektedir. Fakat daha küçük evcil hayvanlar ile baş başa bırakılmamalıdır. Doğası gereği avcılık içgüdüsüne sahip bu tür küçük evcillere zarar verebilmektedir.

Bichon Frise Köpeği


Bichon Frise Cinsi Köpek Özellikleri

  • İnanılmaz derecede sevimli ve uyumlu bir köpektir.
  • Yüksek enerjisi ile her daim oyuncudur.
  • Zeki ve akıllı yapısı eğitilmesini kolaylaştırmaktadır.
  • Ortalama 17 yaşına kadar yaşayabilen uzun ömürlü bir ırktır.
  • Sahibi ve ailesine karşı oldukça itaatkar ve sadıktır.
  • Yalnız kalmaktan nefret etmektedir.
  • Bu tür genellikle alerjik hastalıklara yakalanması oldukça kolaydır.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum