Bezelye Çorbası Tarifi

Önemli sebzelerimizden bir tanesi olan bezelye birçok yemekte kullanılmaktadır. Peki, bezelyeyi, hiç çorbada kullandınız mı? Eğer, daha önce hiç denemediyseniz, işte size bezelye çorbası tarifi…
Bezelye Çorbası Tarifi

Bezelye Çorbası Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 2 su bardağı iç bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 5 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı un
  • 2 adet domates ( ya da yarım kaşık salça )
  • Tuz


Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Bezelye, sağlık açısından adeta bir sağlık deposudur. Bu sebzeyi her türlü yemeğinizde kullanmanızı öneririz. Bezelye ile yapılan yemeklerin çeşidini arttırmak istedik ve yapımı ile hazırlanışı kolay olan bezelye çorbasını hazırladık. 5 dakika da hazırlanırken, 25 dakikada da pişirilmektedir. Siz de bu lezzeti sofranızda servis etmek isterseniz, tarifimizi dikkatlice okuyunuz.

 

Bezelye Çorbası ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Bezelye çorbasının yapımına başladığınızda ilk olarak soğanı rendeleyin ve orta ebatlarda bir tencerenin içerisine koyduğunuz bir yemek kaşığı kadar margarinle beraber hafifçe pembeleşinceye dek kavurun.
  2. Beş su bardağı suyu ve iki su bardağı bezelye içini de kavurmuş olduğumuz soğanın üzerine ilave edin ve pişirmeye başlayın.
  3. Pişirmiş olduğunuz bezelyeleri süzgeçten geçirin ve suyunu alın.
  4. Arta kalan iki yemek kaşığı margarinle de unu bir müddet kavurun ve bunların içerisine kabuklarını soyup minik minik doğramış olduğunuz domatesleri ya da yarım yemek kaşığı kadar salçayı ekleyin.
  5. Karıştırarak pişirme işlemini devam ettirin.
  6. Ardından beş su bardağı et suyunu da üzerine ilave edin.
  7. Süzgeçten geçirmiş olduğunuz bezelye suyuyla domatesli ya da salçalı olan et suyuna tuz atarak bütün halde tekrar karıştırın.
  8. Bir süre daha kaynatın ve sonrasında da servis edin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.