Beykoz Gezilecek Yerler

Beykoz, İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan ilçesidir. Tarihi yapıları ve doğa güzelliği ile büyülen bir ilçedir. Beykoz'da gezip görebileceğiniz yerleri bir araya getirdik.
Beykoz Gezilecek Yerler

Beykoz'da Gezilecek Yerler

Beykoz, yüzlerce yıllık geçmişten günümüze ulaşan en önemli tarihi mekanlara ev sahipliği yapmasıyla meşhur olan güzide bir ilçemizdir.Bu yüzdendir ki bu güzel ilçe, yerli yabancı tüm turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Osmanlı Döneminin yansımalarının hala hissedildiği Beykoz'da mutlaka gezilip görülmeye değer çok fazla mimari, idari, dini merkezler gibi İstanbul'u İstanbul yapan nitelikler mevcuttur. Bizler de sizin için Beykoz'da görülmesi gereken yerleri bu içeriğimizde derledik. İşte, Beykoz'da mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz mekanlar;


Yoros Kalesi

Yoros Kalesi, 12. Yüzyılda Cenevizliler tarafından inşa edilmiştir. Yoros Kalesi, Anadolu Kavağı’nın sembolü haline gelmiştir. Mükemmel bir mimarisi bulunan Kale, doğa güzelliğinin içinde bir eserdir. Yerli ve yabancı turistin sıkça ziyaret ettiği mimari bir eserdir.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

Adres: Anadolu Kavağı Mahallesi, Tuna Cd. No:5, 34825 Beykoz/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul Gezilecek Yerler


Anadolu Feneri

Anadolu Feneri, Fransızlar tarafından yapılan bir eserdir. Fener, Osmanlı döneminde yapılmıştır. Anadolu Feneri, 1856 yılında inşa edilmiştir. Çevresinde restoranlar ve plaj bulunmaktadır.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

Adres: Anadolufeneri Mahallesi, Türbe Sk. No:11, 34829 Beykoz/İstanbul


Anadolu Hisarı

Anadolu Hisarı, İstanbul’un mükemmel mimarisi ve manzarası olan tarihi eserlerindendir. Anadolu Hisarı, Yıldırım Beyazıt tarafında yaptırılmıştır. Amacı ise, boğazda ki hakimiyeti arttırmaktadır. Bu eser, Osmanlı mimarisine ait en güzel eserler arasındadır. Anadolu Hisarı, bulunduğu bölgeye adını vermektedir.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

Adres: Anadolu Hisarı Mh., 34810 Beykoz/İstanbul

İlgili İçerik; Anadolu Hisarı Hakkında Bilgi

İstanbul'a Yakın 10 Tatil Yeri


Deniz ve Su Ürünleri Müzesi

Deniz ve Su Ürünleri Müzesi, 1988 yılında ziyaretçilere açılmıştır. Müzede denizden çıkarılan ürünler sergilenmektedir. Hint Okyanusu, Pasifik Okyanusu, Kızıldeniz ve Türkiye’de bulunan denizlerden çıkarılan parçalar bulunmaktadır.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, 34820 Beykoz/İstanbul


Aydınlatma ve Isıtma Araçları Müzesi

Aydınlatma ve Isıtma Araçları Müzesi, Mehmet Yaldız tarafından kurulmuştur. Mehmet Yaldız, 40 yıl boyunca yaptığı araştırmalar sonucunda biriktirdiği parçaları müzede sergilenmektedir. Müze, Beykoz ilçesine bağlı Çengeldere Mahallesinde yer almaktadır. Müzede elektrik bulunmadan önce kullanılan eşyalar sergilenmektedir. Müze, pazartesi günü dışında her gün 09:00 – 17:30 arası ziyaretçilere açıktır.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.JPG

Adres: Çengeldere Mahallesi, Çengeldere Cd., 34830 Beykoz/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul'daki Müzeler


Polonezköy Arıcılık Müzesi

Polonezköy Arıcılık Müzesi, adını aldığı Beykoz ilçesine bağlı Polonezköy’de yer almaktadır. Arıcı olan Kemal Sayal tarafından kurulan bir müzedir. Müzede arıcılıkla alakalı tüm malzemeler ve ürünler sergilenmektedir. Polonezköy Arıcılık Müzesi’nde ziyaretçilerden ücret alınmamaktadır.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-019.jpg

Adres: Polonez Mahallesi, Cumhuriyet Cad., 34829 Beykoz/İstanbul - Asya


Beykoz Kasrı

Beykoz Kasrı, 1845 yılında inşa edilmiştir. Mısır Valisi Mehmet Ali Paşa’nın istediği üzerine yapılmıştır. Mimarisi ve dekorasyonu ile göz dolduran, farklı bir yapıya sahiptir.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

Adres: Yalıköy Mahallesi, 34820 Beykoz/İstanbul


Hidiv Kasrı

Hidiv Kasrı, 1907 yılında inşa edilmiştir. Hidiv Abbas Hilmi Paşa’nın istediği üzerine yapılmıştır. 1980 yılında restore edilerek, otel olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise restoran ve sosyal tesis amacıyla kullanılmaktadır.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

Adres: Çubuklu Mahallesi, 34805 Beykoz/İstanbul


Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı’nın yapımı 1856 yılında bitmiştir. Eski adı Göksu Kasrı olarak bilinmektedir. Zaman içinde restorasyon çalışmaları yapılmıştır. Kabartmalarla süslenmiştir. Küçüksu Kasrı’nda bulunan odalar ve salonlarda sanat eserleri bulunmaktadır.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-010.jpg

Adres: Göksu Mahallesi, Küçüksu Cd., 34815 Beykoz/İstanbul


Yuşa Tepesi

Yuşa Tepesi, yüksek bir tepede deniz gören bir konumdadır. Yuşa Tepesi, Müslümanlar için önemli bir alandır. Yuşa Peygamberin mezarının burada olduğuna inanılmaktadır. Bu yüzden, önem taşımaktadır. İnsanlar buraya gelerek ziyarette bulunup, aynı zamanda dualar etmektedirler. Yuşa Peygamberin Türbesi, Sadrazam 28. Çelebi Mehmet Sait Paşa tarafından inşa ettirilmiştir.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

Adres: Anadolu Kavağı Mahallesi, Anadolu Kavağı, 34825 Beykoz/İstanbul


Otağtepe

Otağtepe, mükemmel bir manzarası olan bölgedir. Burada birçok restoran ve kafe bulunmaktadır. Tarihe tanıklık eden, doğa güzelliği Otağtepe’de keyifli vakit geçirebilirsiniz. Burada tüm manzarayı izleyebilirsiniz.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-011.jpg

Adres: Otağtepe Cd.34810 Beykoz/İstanbul


Göksu Deresi

Göksu Deresi, yeşilliğin ve ağaçların arasında kalan sessiz sakin bir alandır. Doğa güzelliği ile dikkat çeken Göksu Deresi, huzurlu bir ortam sağlamaktadır. Derenin çevresinde bulunan restoranlarda kahvaltı yapabilir, akşam yemekleri yiyebilirsiniz.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-015.jpg

Adres: AnadoluHisarı & RumeliHisarı – Göksu ve Küçüksu Deresi / İstanbul


Beykoz Korusu

Beykoz Korusu’nun bir diğer adı, Abraham Paşa Korusu’dur. Yemyeşil bir alana sahip olan bu koru, doğal ormanla buluşmaktadır. Koruda çınar, akasya, meşe ve erguvan ağaçları bulunmaktadır. Halka açık bir mekan olarak kullanılan koru da, restoran, kır bahçesi, açık spor alanları, çocuk parkları ve piknik alanları bulunmaktadır.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-014.jpg

Adres: Merkez Mahallesi, Kelle İbrahim Cd. 30 A, 34820 Beykoz/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul'da Yer Alan Doğal Yerler


Polonezköy Tabiat Parkı

Geçmişte Polonyalı Köyü olarak bilinmektedir. 1994 yılında ise tabiat parkı olarak kabul edilmiştir. Polonezköy Tabiat Parkı’nın bahçesinde, pansiyon ve restoranlar bulunmaktadır. Hafta sonu sakin ve sessiz bir ortamda bulunmak istiyorsanız, Polonezköy Tabiat Parkı’nı tercih edebilirsiniz.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-012.jpg

Adres: Beykoz cad:, 34820 Polonez Köyü/Beykoz/İstanbul


Elmasburnu Mesire Alanı

Elmasburnu Mesire Alanı, hafta sonları insanların piknik yapmak için tercih ettikleri bir alandır. Aynı zamanda kamp alanı olarak da kullanılan Elmasburnu Mesire Alanı’nnın mükemmel bir kumsalı bulunmaktadır.

beykozda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-016.jpg

Adres: Beykoz, Elmas Tabya Cd, Beykoz, İstanbul, Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.