Beyazıt Öztürk Kimdir

Yıllardır süren Beyaz Show isimli eğlence programıyla iyi bir çıkış yakalayan Beyazıt Öztürk, 12 Mart 1969’da Bolu’da dünyaya geldi.
Beyazıt Öztürk Kimdir

Beyazıt Öztürk Biyografisi

Aslen Artvinli olan Beyazıt Öztürk, babasının mesleği dolayısıyla Anadolu’nun pek çok kentinde bulundu. Lise eğitiminden sonra Eşkişehir Anadolu Üniversitesi’nde resim ve heykel üzerine eğitim aldı. Üniversite öğrencilik döneminde radyo, mizah dergisi ve spor gibi çeşitli alanlarda çalıştı. Profesyonel anlamda ilk radyo yayınını İstanbul’a gelerek Radyo Klas’ta yaptı. 

Radyo stüdyolarından ekranlara 1995’te geçti. Number One TV’de yaptığı televizyon programları ile tanınırlığı artan Beyazıt Öztürk, 90’lı yılların sonunda yapmaya başladığı Beyaz Show ile geniş kitleler tarafından tanınmaya başladı. Yaptığı program yıllardır devam eden Beyazıt, programda yerli yabancı pek çok misafiri ağırladı ve pek çok sürprizi yayınladı. Kamera karşısında oyunculuk performansını da gösteren Öztürk, ilk olarak Mahallenin Muhtarları isimli dizi ile kamera karşısına geçti. Daha sonra ise çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı. 

2000’de Yedi Numara isimli dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. Üniversite okumak için İstanbul’a gelen üç yakın kız arkadaş, birlikte eve çıkarlar ve yurtta kalma sıkıntısından kurtulurlar fakat kalmaya başladıkları evde onları sürprizler beklemektedir. Bir dönemin sevilen komedi dizisinin başrollerinde ise Şebnem Sönmez, Olgun Şimşek, Tuba Erdem, Nuray Uslu, Ruhi Sarı ve Aşkın Şenol yer aldı. Daha sonra ise Karım ve Annem isimli dizide Levent karakterini canlandırdı. Levent karısı ve annesinin arasında kalmıştır. Annesinin ve karısının kavgalarından yorulan Levent’in yaşadığı komik olayları anlatan dizinin başrollerinde Beyazıt Öztürk, Zerrin Sümer ve İdil Fırat yer aldı. 

beyazit-ozturk3.jpg

2005’te ise Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü isimli filmde Hacivat karakterini canlandırdı. Orhan Gazi döneminde küçük bir coğrafyada olan Osmanlı Devleti’nin yaşadığı savaşları ve Hacivat ile Karagöz’ün neden öldürüldüğünü anlatıyor film. Filmin başrollerinde ise Beyazıt Öztürk, Haluk Bilginer, Ayşe Tolga, Şebnem Dönmez ve Ayşen Gruda yer aldı. 2014’te ise Yalan Dünya isimli dizide Rıza karakterini canlandırdı. Cihangir’de eve çıkmak isteyen Deniz ve kardeşi küçük bir yalan söyleyerek bir eve çıkarlar fakat zamanla bu yalanı nasıl kıvıracaklarını bilemezler. En sonunda yalanları anlaşılır. Dizinin başrollerinde ise Gülse Birsel, Altan Erkekli, Füsun Demirel, Hasibe Eren, Beyazıt Öztürk, Öner Erkan, Nihal Yalçın ve Sarp Apak yer aldı. 

Müzik alanında da kendini geliştiren Beyazıt Öztürk, 1999’da Beyaz Türküler isimli bir albüm çıkardı. Aynı zamanda bir dönem çok konuşulan pikniktube isimli siteyi kurdu. Sitede yer alan komik videoları televizyon programında en komikler olarak gösterdi. Ayrıca Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü isimli filmde sergilediği performansı ile Sadri Alışık En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. 

Rol Aldığı Tiyatrolar :

  • 2005 - Yıldızların Altında (Müzikal oyun) 

Rol Aldığı Filmler ve Diziler : 

  • 1997 - Nihavend Mucize 
  • 2001 - Dansöz 
  • 2002 - Sır Çocukları 
  • 2002 - Biz Size Aşık Olduk (Dizi) 
  • 2004 - Karım ve Annem (Dizi) 
  • 2005 - O Şimdi Mahkum 
  • 2006 - Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (Hacivat) 
  • 2009 - Kurtlar Vadisi Pusu (Konuk oyuncu) (Dizi) 
  • 2012 - Yalan Dünya (Dizi) 

Sunduğu Programlar :

  • 1996 - - Beyaz Show

Albüm : 

  • 1997 – Beyaz Türküler 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.