Bernd Leno Kimdir

Bernd Leno, 4 Mart 1992’de Almanya’nın Bietigheim-Bissingen kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Almanya Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Bernd Leno Kimdir

Bernd Leno Biyografisi

Bernd Leno’nun Kulüp Kariyeri

Bernd Leno, çok küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbol kariyerine ilk olarak 1998 yılında Germania Bietigheim takımının alt yapısında başladı. 5 sene futbol oynadığı takımda gösterdiği performans ile Stuttgart’ın alt yapısına geçiş yaptı. 6 sene Stuttgart’ın alt yapısında birçok kademede forma giyerken, burada oynadığı oyun ile 2009 yılında Stuttgart’ın ikinci takımına yükseltildi. 2 sene burada takımının kalesini 57 maçta korudu.

bernd leno bayer leverkusen

2010-2011 sezonun sonunda ligin bir başka ekibi Bayer Leverkusen ile anlaştı ve 7,5 Milyon Euro’ya transfer oldu. İlk sezonda itibaren takımın kalesinde güven veren Bernd Leno, 41 maça çıkarken 8 kez Şampiyonlar Ligi’nde yer aldı. 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Bayer Leverkusen’de devam eden kaleci, toplamda 130 maçta Leverkusen kalesini korudu.

Bernd Leno’nun Milli Takım Kariyeri

Bernd Leno, milli takım formasını kariyerinde ilk olarak 2008 yılında Almanya U-17 takımında giydi.  2009 yılına gelindiğinde Almanya U-18 kadrosuna davet edildi. Ardından gelen yıllarda ise ilk Almanya U-19, bir sene sonra ise Almanya U-21’de mücadele verdi. 2015 yılında Avrupa U-21 Şampiyonası’nda Almanya U-21 takımı ile mücadele verdi burada 2 maçta sahne aldı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.