Berk Cankat Kimdir

Güzel Köylü isimli dizide canlandırdığı Cemal karakteri ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 9 Mayıs 1984’de Ankara’da dünyaya geldi.
Berk Cankat Kimdir

Berk Cankat Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Bilkent Üniversitesi’nde Grafik Tasarımı eğitimi aldı. Üniversitesi bitince bu alanda çalışmak için İstanbul’a geldi. Hem tasarım alanında çalışmaya hem de oyunculuk üzerine eğitimler almaya başladı. Kamera karşısına ise ilk kez Sana Bir Sır Vereceğim isimli dizi ile geçti.

2013’de yayınlanmaya başlayan Sana Bir Sır Vereceğim isimli dizide Savaş karakterini canlandırdı. Beğenilerek izlenen fantastik dizi, özel güçleri olan çocukları sahiplenen ve onları kötülüklerden korumak için uğraşan Mehmet ile Sevgi’nin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Murat Han, Esra Ronabar, Ekin Koç, Deniz Özermen ve Burak Can yer aldı.

Daha sonra Amerikan yapımı The O.C isimli dizinin uyarlaması olan Medcezir’de rol aldı. Konuk oyuncu olarak girdiği dizide Cem karakterini canlandırdı. Dizide, Selim ve Ender fakir bir mahallede büyüyen Yaman isimli genci evlat edinirler. Yaman’ın alışık olmadığı çevreyle olan ilişkisini ve yaşadıklarını anlatan dizinin başrollerinde Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Barış Falay ve Mine Tugay yer aldı. Dizi yönetimi her ne kadar üçüncü sezonun da çekileceğini söylese de düşük reyting oranları buna izin vermedi.

Daha sonra ise Güzel Köylü isimli dizide Cemal karakterini canlandırdı. Dizide İstanbul’da yaşayan Gül ve kardeşleri yıllar sonra bir anneannelerinin olduğunu öğrenirler ve Güzelköy’e giderler. Daha sonra ise macera başlar. Dizinin başrollerinde ise Gizem Karaca, Zerrin Sümer, Mehmet Ali Nuroğlu ve Berk Cankat yer aldı.

Rol Aldığı Diziler :

  • 2013- Sana Bir Sır Vereceğim
  • 2014- Medcezir
  • 2014- Güzel Köylü

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.