Bergama'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bergama, İzmir'in ilçesidir. İzmir'in kuzeyinde yer alan bu ilçe tarihin izlerini taşımaktadır. İlçede birçok antik kent ve yapı bulunmaktadır.
Bergama'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Elaia Antik Kenti

Elaia Antik Kenti, antik dönemin en önemli yerleşim yerlerindendir. Kentin kurucusu Menetsheus’dur. Döneminde Bergama Krallığının deniz üssü olarak kullanılmıştır. Kentin adının anlamı zeytinliktir. Zeytindağı sınırlarında bulunması sebebiyle adı zeytinliktir.

bergamada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg


 

Küplü Hamam

Küplü Hamam, 1427 yılında yapılmıştır. Adını içinde bulunan mermer küpten almıştır fakat döneminde mermer küpü yurtdışına kaçırılmıştır. Günümüzde ise Paris Louvre Müzesinde sergilenmektedir. Hamamın kim tarafından yaptırıldığı belli değildir. Kesme taş ve molozlardan inşa edilen hamam, Osmanlı mimarisini yansıtmaktadır.

bergamada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg


 

Bergama Antik Kenti

Bergama Antik Kenti, İzmir’in kuzeyinde yer almaktadır. Kent birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu kent döneminde şifa merkezi ve sağlık merkezi olarak kullanılmıştır. Yerli ve yabancı turistin uğrak noktasıdır.

bergamada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg


 

Bergama Müzesi

1878 ve 1900 - 1913 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları sonucunda çıkarılan kalıntılar ve eserleri depolamak amaçlı kurulmuştur. Türkiye’nin ilk arkeolojik müzesidir. Mareşal Fevzi Çakmak’ın emri ile 1932 yılında müze olarak açılmıştır. Müzede birçok uygarlık ve devlete ait kalıntılar ve eserler sergilenmektedir.

bergamada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg


 

Bergama Ulu Camii

1399 yılında Sultan Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. Bergama Ulu Camii'nin yapımında kesme taş kullanılmıştır. Camii mimarisi dikdörtgen yapıdadır. Bergama Ulu Camii, 1949 yılında restore edilmiştir.

bergamada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg


 

Bergama Kızıl Avlu

Kızıl Avlu, Bergama’nın en büyük antik kentidir. M.S II. yüzyılda Roma imparatoru tarafından inşa ettirilmiştir. Adını yapımında kullanılan taşlardan almıştır. Yapımında kırmızı ateş tuğlaları kullanılmıştır. Gösterişli ve görkemli yapısı ile dikkat çeken bu tarihi yapının adı bu yüzden Kızıl Avlu’dur.

bergamada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg


 

Pergamon

Pergamon Bergama’da bulunan antik bir kenttir. Antik kent Pergamon Krallığının başkenti olarak kullanılmıştır. İzmir’in dikkat çeken ve hala ayakta sağlam duran tarihi eserlerindedir.

bergamada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg


 

Asklepion Antik Kenti

Asklepion Antik Kenti, Antik dönemde sağlık merkezi olarak kullanılmıştır. Tıp okulu ve psikiyatri hastanesi olarak bahsedilmektedir. İnsanların hastalıklara çözüm kaynağı olan bir merkez olarak tarihe geçmiştir. Asklepion Antik Kenti’nde çamur banyoları, bitkisel karışımlar, su, masaj, ve aromaterapi gibi uygulamalar yapılmıştır.

bergamada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg


 

Allioanoi Antik Kenti

Allioanoi Antik Kenti, Paşa ılıcası mevkiinde yer almaktadır. Bu antik kent aslında termal bir kenttir. İçerisinde farklı mozaikler ve üç katlı ılıca bulunmaktadır.

bergamada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

 

İZMİR GEZİ REHBERİ

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir'in En Lüks Otelleri

Bergama'daki Tarihi Oteller

İzmir Lezzetleri

Çeşme Gezilecek Yerler

Alaçatı'daki Tarihi Oteller

Foça Gezi Rehberi

Urla Gezilecek Yerler

Seferihisar Gezilecek Yerler

Menderes Gezi Rehberi

Ödemiş Gezi Rehberi

Konak Gezi Rehberi

Dikili Tatil Rehberi

Aliağa Gezi Rehberi

İzmir Hakkında Bilgi

Çeşme'de Bulunan Beach'ler

Hafta Sonu Kaçamağı; Karaburun

Hafta Sonu Tatil Rotanız; Birgi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.