Bereket Duası Nedir? Karınca Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı

Karınca duası olarak da bilinen Bereket duası hakkında bilgileri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte bereket duası Arapça Türkçe yazılışı ve meali...
Bereket Duası Nedir? Karınca Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı

Bereket (Karınca) Duası Hakkında Bilgiler

Kaynaklarda bereket duası olarak geçen ve halk arasında karınca duası tabiri ile anılan rızık duasını hakkında bilgileri bu içeriğimizde derledik. Bereket duası nedir, nasıl okunur, kaç defa okunmalıdır ve faziltleri nelerdir gibi sorunların cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca rızkın açılması ve çoğalması için okunan Rızık duası içeriğimize de linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İşte Bereket (Karınca) duası ile ilgili bilgiler...

Bereket Duası Nedir?

Bereket duası yani karınca duası müslümanlar tarafından bolluk ve bereket dilemek maksadıyla sıklıkla okunan bir duadır. Bereket duasında kazanç isteği caiz olmamakla birlikte sadece yapılan işin ve rızkın bereketlenmesi dilenmelidir. Bereket duasının içerisinde ise Allah'a yakaşır ve bereket dilenme anlamına gelen kelimeler yer almaktadır.

Karınca Duası Ne İçin Okunur?

Müslümanların sıklıkla okuduğu Bereket (Karınca) duası; helal kazanç, bol rızık ve bereketli bir geçim için okunur. İnsanlar bu duanın yazılı olduğu ufak kartları işyerlerine ve para kazandıkları ortamlara asarak buranın bereket kazanacağına inanırlar. Bir kimse kazancının helal ve bol olmasını istiyorsa bereket duasını içtenlikle ve kalbi duygularla okursa bol ve hayırlı rızık kazanacaktır.

Bereket Duası ( Karınca Duası ) Türkçe ve Arapça Okunuşu

karincaduasi

Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.

Bereket Duasının Türkçe Meali (Anlamı)

Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin, İsmailin, İshak ve Yakubun rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegane Melik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah’ın Elçisidir. Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehf'in isimleri)

Bereket (Karınca) Duası Kur'an'da Geçiyor Mu?

Öncelikle bilmeniz gereken konuların başında Bereket Duası yani Karınca Duası’nın kesinlikle Kuran-ı Kerim’de geçmemesidir. Bereket duasının içerisinde Allah’ın isimleri geçmesi sebebiyle okunmasında bir sakınca görünmemektedir. Anca Peygamber Efendimiz’den gelen bir dua da değildir. Böyle dualara temkinli yaklaşılmasında fayda bulunmaktadır.

Bereket Duası’nın sonunda “Allah bizleri yanlış şeylerden ve bilmeden işlediğimiz günahlardan korusun. Amin” diyerek dua edebilirsiniz. Bereket Duaları gibi Kuran-ı Kerim’de geçmeyen dualardır. Büyük düşünürlerin ve alimlerin ilgisi ile okuduğu dualardır. Duanın her şeyin Allah'ın dilemesi sayesinde olacağına inanarak yapılması gerektiği savunulur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum