Berat Tosun Kimdir

Berat Tosun, 1 Ocak 1994’de Ankara’nın Mamak ilçesinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Berat Tosun Kimdir

Berat Tosun Biyografisi

Berat Tosun’un Kulüp Kariyeri

Berat Tosun, futbol kariyerine henüz çocuk yaşlarındayken mahalle aralarında başladı. Resmi anlamda ise çevresinin de yönlendirmesi sonucunda 2007 yılında Gençlerbirliği alt yapısında gerçekleşti.

4 sezona yakın bir süre burada oynayıp kendisini geliştiren genç futbolcu, 2011 yılında dönemin teknik direktörü tarafından beğenildi ve As takıma yükseltilmek istendi. Bu fırsatı iyi değerlendiren orta saha oyuncusu, 2011 yılında takımı ile 21 maça çıkıp 3 gol atarken, genç yaşına rağmen birçok kesimin beğenisini kazandı.

berat tosun gençlerbirliği

Bir sonraki sezon yeni transferler yapan Gençlerbirliği’nde forma şansı bulamaz ve maç eksikliği oluşur gerekçesiyle 2012-2014 yılları arasında pilot takım olan Hacettepespor’a kiralık olarak gönderildi. 2 sene kiralık kaldığı takımda 71 maça çıkıp 31 gol attı ve gösterdiği performans ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.

2014-2015 sezonunda Gençlerbirliği'ne geri çağrıldı. Sezon içerisinde başlarda U-21 takımında yer alsa da aradan geçen birkaç hafta sonunda As takıma alındı ve 26 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Berat Tosun, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Gençlerbirliği forması altında devam etmektedir.

Berat Tosun’un Milli Takım Kariyeri

Berat Tosun, milli formayı kariyerinde ilk kez 2014 yılında Türkiye U-20 Genç Milli Takımı’nda giydi. 2 maça çıkıp 2 gol attığı takımı ile beğeni kazandı. Bir sene sonra ise Türkiye U-21 kadrosunda yer aldı. Henüz büyük bir şampiyonada yer alamasa da 2 maça görev alma şansını elde etti.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.