Benmari Usulü Eritme Nedir? Nasıl Uygulanır?

Neredeyse her pasta ve tatlı tarifinde "Bain Merie (benmari) usulü eritme" tabiri kullanılır. Peki bu benmari usulü eritme nedir, nasıl uygulanır? İşte anlamı ve yöntemi...
Benmari Usulü Eritme Nedir? Nasıl Uygulanır?

Gazete, televizyon veya internetten alınan pasta ve tatlı tariflerinde sık sık “Bain Marie (benmari) usulü eritme” tabiri kullanılır. Çoğu kişi bu tabir nedeniyle ya tarifi yapmıyor ya da yanlış yapıp kötü sonuç elde ediyor. İşte o merak edilen Bain Marie (benmari) usulü eritmenin nasıl yapıldığını tarifi…

Ben Marie (Benmari) Uslulü Eritme Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Eritmek İstediğinilen Ürün
  • Su
  • Tencere
  • Isıya Dayanıklı Küçük Bir Kap

Uygulama

Yıllardır sizin yeni lezzetlere kavuşmanızı engelleyen Bain Marie usulü eritme şu şekilde yapılıyor; önce içi su dolu bir kap veya tencerenin içerisine başka boş bir kap oturtulup onunda içine çikolata gibi eritmeniz istenilen malzeme koyulur. Sonra ocak yakılarak yavaşça eritilmesi veya pişirilmesi işlemidir.

Not: Ancak dikkat etmeniz gereken durum ise malzemenin ocakta çok tutulup kaynamasına izin vermeyin ve ayrıca malzemeyi donmadan kullanın.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.