Benjamin Stambouli Kimdir

Benjamin Stambouli, 13 ağustos 1990’da Fransa’nın Marsilya kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Fransa Genç Milli Takımı’nda defansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Benjamin Stambouli Kimdir

Benjamin Stambouli Biyografisi

Benjamin Stambouli’nin Kulüp Kariyeri

Benjamin Stambouli, futbol yaşantısına ilk olarak 1996 yılında doğduğu kentin takımı olan Marsilya’da başladı. Bir sezon burada oynadıktan sonra sırasıyla Gallia Uzes, Sedan ve Montpellier takımlarının alt yapılarında görev aldı. 2010 yılında ise gösterdiği performans sayesinde Montpellier A takımına yükseltildi. 4 sezon burada emek verdiği takımda 112 maça çıkıp 3 gol atma başarısı gösterdi. 2011-2012 sezonunda takımı ile beraber 28 maça çıktı ve o sezonun sonunda Fransa 1. Lig Şampiyonluğu’nu kazanma sevincini yaşadı.

2014’ün Eylül ayında İngiltere’nin Tottenham Hotspur takımına transfer oldu ve transfer 6 Milyon Euro’ya tamamlandı. Bir sezon İngiltere’de 25 maça çıkıp bir kez de fileleri havalandırdı. 2015 yılında Paris Saint Germain, performansını beğendiği oyuncu ile görüşmelere başladı ve 9 Milyon Euro’ya transfer etti. İlk maçına Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nda çıtı ve etkili bir oyun sergiledi.

Benjamin Stambouli’nin Milli Takım Kariyeri

Benjamin Stambouli, milli formayı kariyerinde ilk kez Fransa U-21 takımına davet edilerek giydi. 2011-2012 sezonuda takım ile 3 maça çıkma şansını yakaladı.

Benjamin Stambouli’nin Başarıları

Montpellier

Fransa 1. Ligi: 2011-2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.