Benjamin Mendy Kimdir

Benjamin Mendy, 17 Temmuz 1994’de Fransa’nın Longjumeau kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Fransa Genç Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Benjamin Mendy Kimdir

Benjamin Mendy Biyografisi

Benjamin Mendy’nin Kulüp Kariyeri

Benjamin Mendy, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında Palaiseau’da başladı. 7 sene boyunca amatör bir kulüpte forma giydi ve 2007 yılında Le Havre’nin alt yapısına transfer oldu. 4 seneye yakın bir süre, kendisini geliştirdiği takımda dikkatleri üzerine çekti ve 2011 yılında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi.

İlk sezonunda Fransa 2. Ligi’nde mücadele verdiği takımı ile 31 kez forma giyerek takımın etkili futbolcuları arasında yer aldı ve bir sonraki sezonda da başarılı performansına devam ederek, bir kez daha 31 maçta sahne aldı.

benjamin mendy marsilya

2013-2014 sezonu öncesinde birçok takımdan transfer teklifi alan Benjamin Mendy, Fransa 1. Lig ekiplerinde Marsilya ile görüşmelere başladı ve 4 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Marsilya ile ilk sezonunda 30 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösteren Benjamin Mendy, kendisinden beklenen performansı ortaya koydu. 2014-2015 sezonunda da etkili bir ortaya koydu ve 35 maçta görev aldı. Benjamin Mendy, 2015-2016 sezonu itibarıyla kariyerine Marsilya forması altında giriş yaptı. Marsilya'yla sözleşmesinin bitmesiyle birlikte 22  Haziran 2016'da Manoca'ya transfer oldu

Benjamin Mendy’nin Milli Takım Kariyeri

Benjamin Mendy, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında Fransa U-16 takımında giydi ve burada 15 maça çıkıp 1 gol attı. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla Fransa U-17, Fransa U-18, Fransa U-19 ve Fransa U-21 takımlarında görev aldı. Genç takımlarda forma giydiği süre içerisinde 57 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.