Ben Davies Kimdir

Ben Davies, 24 Nisan 1993’de Galler’in Neath kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Galler Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ben Davies Kimdir

Ben Davies Biyografisi

Ben Davies’in Kulüp Kariyeri

Ben Davies, futbol kariyerine ilk olarak 2000’li yıllarda Swansea City takımının alt yapısında başladı. Uzun bir süre burada genç kategorilerde yer aldı ve sonrasında Viborg FF’nin alt yapısına geçiş yaptı. Viborg’da kısa süre oynadı ve sonrasında Swansea City alt yapısına tekrardan geri döndü. 3 sezona yakın bir süre boyunca burada forma giydi ve 2012 yılında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi.

ben davies swansea city

İlk sezonunda kimsenin beklemediği bir şekilde performans sergiledi ve takımı ile 37 Premier Lig, 1 İngiltere FA Cup ve 6 kez de İngiltere Lig Kupası karşılaşmalarında yer aldı. Sezonun sonunda takımı ile beraber ilk başarını elde etti ve İngiltere Lig Kupası’nı kazandı. 2013-2014 sezonuna da takımı ile beraber etkili bir giriş yaptı. Sezon içerisinde 35 lig maçında sahne aldı ve kariyerinde bir ilki gerçekleştirerek Avrupa Ligi karşılaşmasında yer aldı.

ben davies tottenham hotspur

2014-2015 sezonunda birçok takımdan transfer teklifi alan başarılı futbolcu, 12,5 Milyon Euro karşılığında Tottenham Hotspur’a transfer oldu. 2014-2015 sezonunda toplamda 29 maçta görev aldı. Ben Davies, 2015-2016 sezonuna da burada giriş yaptı.

Ben Davies’in Milli Takım Kariyeri

Ben Davies, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Galler U-19 takımında giydi. Bir sene yer aldığı takımda 3 maç forma giydi. 2012 yılında ise Galler Milli Takımı’na davet edildi. İlk büyük şampiyonasına 2014 Dünya Kupası’nda katıldı ve takımı adına 6 maçta görev aldı. Kariyeri boyunca ise A Milli formayı 17 kez giydi.

Ben Davies’in Başarıları

Swansea City

İngiltere Lig Kupası: 2012–13

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.