Belize'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bir Orta Amerika ülkesi olan Belize'de yaklaşık 400 bin nüfus yaşamaktadır. Yaz turizminin Orta Amerika'daki en önemli adreslerinden birine çevrilen Belize'nin gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için derledik.
Belize'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Belize, Orta Amerika'da bulunan küçük bir ülkedir. 1981 yılında bağımsızlığını elde eden ülkede yaklaşık 400 bin nüfus yaşamaktadır. Meksika, Guatemala gibi ülkelere komşusu olan Belize'nin Karayip Denizi'ne kıyısı vardır. 22.966 kilometrekarelik yüzölçümü alınına sahip olan ülke coğrafi zenginlikleri ile dünyaca ünlüdür. Özellikle yaz turizminin önemli noktalarından birine dönüşen Belize, mükemmel plajlara sahiptir. Belize'nin gezilecek görülecek tarihi ve turistik yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.

Ambergris Caye

ambergris-caye-.jpg

Karayip Denizi kuzeydoğusunda bulunan Belize'ye bağlı bir adadır. Uzunluğu 40 genişliği de yaklaşık 1,6 km olan ada Corozal bölgesinin bir parçasıdır. Mükemmel doğası, denizi ve kumsalıyla göz dolduran Ambergis'te yerleşim yerleri de mevcuttur. 1970'lerde bölgenin turizmi gelişmeye başlamış olup şu anda her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin yaz tatilini geçirdiği alanlardan biridir.


Caye Caulker

caye-caulker.jpg

İçerisinde bulunan Caye Caulker Köyü'nün adını alan bölge hızlı deniz taksileri ile ulaşımın sağlandığı mükemmel bir kireçtaşı mercan adasıdır. 30'un üzerinde restoran, otel ve dükkanlara ev sahipliği yapan bölge sayısız sualtı mağaraları ile mükemmel bir cazibe merkezidir. Harika manzaralar, plajlar ve canlı hayatı sunan Caye Caulker dalış meraklıları için en ideal tatil alanlarından biridir. Belize seyahatinizde Caye Caulker'i mutlaka görmelisiniz.


Xunantunich

xunantunich.jpg

Ülkenin Cayo District merkezinde bulunan bir Antik Maya arkeoloji sitesidir. Guatemala sınırına yakın bir konumda yer alan arkeolojik site Xunantunich Mopan Nehri yakınlığında yüksek bir bölgede bulunmaktadır. Maya dilinde 'Taş Kadın' anlamına gelen Xunantunich tarihi alanına taş merdivenler sayesinde çıkılıyor. Oyma mezarların ve eski birçok yapının bulunduğu Xunantunich Belize seyahatinde gezilecek tarihi ve turistik yerlerden biridir.


Lamanai

lamanai.jpg

Belize'nin Orange Walk District kentinin kuzeyinde bulunan Maya Uygarlığı'na ait çok değerli bir arkeolojik site alanıdır. 3 bin yıllık mazisi olan tarihi sitede daha sonra İngilizler ve İspanyollar hakimiyeti ele geçirmiştir. 17. yüzyılda bölgede İspanyol hakimiyeti sürerken buraya 2 adet Roma Katolik kilisesi inşa edildi. Bölgede birçok eski yapının yanı sıra Maske Tapınağı, Yüksek Tapınak ve Jaguar Tapınağı adlı 3 önemli tapınak hayli ilgi görmektedir. Belize'nin en önemli tarihi yerlerinden biri konumundaki Lamanai mutlaka keşfedilmelidir.


Büyük Mavi Çukur

buyuk-mavi-cukur.jpg

Belize sularında yer alan çok dünyaca ünlü bir deniz çukurudur. Ülke'nin Belize City kentine 70 km mesafedeki Lighthouse Resifi'nin içinde yer alır. 300 metre genişliğe sahip olan Büyük Mavi Çukur'un derinliği 124 metre olarak ölçülmüştür. UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne dahil edilen Büyük Mavi Çukur görenleri hayrete düşürmektedir. Bölgenin ilginç doğal güzelliklerinden biri olan Büyük Mavi Çukur Belize'nin turistik yerlerinden birine çevrilmiştir.


Belize Müzesi

belize-muzesi.jpg

Ülkenin Belize City kentinde yer alan çok değerli bir sanat ve tarih müzesidir. Müze binası, Belize'nin İngiliz sömürgesi olduğu yıllarda inşa edilmiş ve hapishane görevi görmüştür. 1854 ve 1857 yılları arasında yaptırılan bu müze binası, 1993'e kadar Belize City Hapishanesi olarak hizmet vermiştir. 2002'de gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla ulusal bir müzeye çevrilen kurumda Maya tarihi ve bu uygarlığa ait önemli eserler sergilenmektedir. Belize'nin sömürge hayatı ve ülkede yaşayan etnik gruplara ait sanat çalışmalarının sergilendiği Belize Müzesi tarih ve sanat sevdalılarının bölgedeki ilk adreslerinden biri olmalıdır.


Actun Tunichil Muknal (Kristal Mezar Mağarası)

actun-tunichil-muknal.jpg

Ülkenin Cayo semtinde bulunan içerisinde iskeletler, seramik ve çömlek gibi birçok kalıntı aşkar olunan tarihi bir mağaradır. Maya arkeolojik sit alanı olarak dikkat çeken bu mağara San Ignacio'ya yakın bir konumda bulunmaktadır. Ana odasında iskelet kalıntılarının bulunduğu çeşitli alanlar vardır. Mağaranın duvarlarında Mayalara ait birçok çizim mevcuttur. Mağarada yırtıcı örümceklere, yarasalara ve yer yer balıklara rastlanabilmektedir. Yağışın fazla olduğu dönemlerde mağara da sel altında kalır ve girişler kapanır. Belize'nin en tarihi ve turistik yerlerinden biri olarakkabul edilen bölge ATM olarak da bilinmektedir.


Guanacaste Ulusal Parkı

guanacaste-ulusal-parki.jpg

Belize City şehrine 80 km mesafede bulunan bölge, 1973 yılında milli park olarak ilan edilmiştir. 20 hektar alanı kapsayan Guanacaste Ulusal Parkı Belize Audubon Derneği tarafından yönetilen ve korunan alanlardan biridir. Ülkenin büyük şehirlerine olan yakınlığı sebebiyle her yıl yerlive yabancı yüz binlerce doğa sevdalısını bünyesine çeken milli park, kesinlikle ziyaret edilmelidir. Adını Guanacaste ağaçlarından alan ulusal parkta Belize'nin diğer ağaç türlerine ek olarak Brezilya Firetree ve Honduras Mahogany ağaç cinsleri, mükemmel nehirler ve şelaleler bulunmaktadır.

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.