Bekir Bozdağ Kimdir? Nereli? Biyografisi ve Siyasi Hayatı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965 yılında Yozgat'ta doğmuştur. Bekir Bozdağ hakkında daha fazla bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Bekir Bozdağ Kimdir? Nereli? Biyografisi ve Siyasi Hayatı

Bekir Bozdağ, 1965 yılında Akdağmadeni, Yozgat'ta doğdu. Annesi Nuriye Bozdağ ve babası Mehmet Duran Bozdağ çiftinin çocuğu olarak, ilkokulu, ortaöğrenimini ve lise eğitimini Yozgat'ta tamamladı. Daha sonra, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim gördü ve yüksek lisansını Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı.

Bozdağ, bir süre kamu görevinde bulunduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı. 2022 yılında Abdülhamit Gül'ün yerine Adalet Bakanı olarak atanmış ve hala görevinin başındadır.

Siyasi Hayatı

Bekir Bozdağ Kimdir?

1999 yılının Nisan ayında, Fazilet Partisi adına Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı seçildi.

Daha sonra AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte Yozgat'da AK Parti İl Teşkilatı'nın kurucuları arasında yer aldı. Daha sonra siyasi ve hukuki işlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2002 yılında Türkiye genel seçimlerinde Yozgat milletvekili olarak meclise girdi ve AK Parti Teşkilat Başkanlığınca yönetilen farklı illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü ve 12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

61. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2015 yılının Eylül ayında AK Parti'nin Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

2015 yılının Kasım ayında kurulan 64. Türkiye hükumetinde Adalet Bakanlığı görevine tekrar atandı.

2022 yılının Ocak ayında Abdulhamit Gül'ün yerine Cumhurbaşkanı tarafından Adalet Bakanlığı'na atandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kenan İpek Kimdir?Abdülhamit Gül Kimdir?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.