Begüm Öner Kimdir

Seksenler isimli dizide canlandırdığı Elvan karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Begüm Öner, 7 Mart 1989’da Almanya’da dünyaya geldi.
Begüm Öner Kimdir

Begüm Öner Biyografisi

Oyunculuk dünyasına ilk adımı 10 yaşındayken atan Begüm Öner, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde istatistik eğitimi aldı. Seksenler isimli dizide rol arkadaşı Ceyhun Fersoy ile evlilik yolunda hızla ilerliyorlar. Kamera karşısına profesyonel olarak ilk kez Dayı isimli dizi ile geçti. 

Dayı isimli diziden sonra Arka Sıradakiler’de rol aldı. Seda karakterini canlandırdığı dizi, bir lieye atanan Kemal öğretmenin yaşadığı sorunları ve öğrencilerini eğitmeye çalışmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Bülent Emin Yarar, Fırat Çöloğlu, Sinem Öztürk ve Bülent Çetin aslan yer aldı. Daha sonra ise sevilen çocuk dizisi Bez Bebek’te Petek karakterini canlandırdı. Dizi, yaş gününde insan olmayı seçen Nana isimli bir oyuncağın dünyaya geldikten sonra yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Tan Sağtürk, Evrim Akın ve Ege Tanman yer aldı. 

2008’de ise Melekler Korusun isimli gençlik dizisinde yer aldı. Tiyatro oyuncusu olmak için İstanbul’a gelen İpek ve ailesini büyük şehirde zor zamanlar beklemektedir. Dizinin başrollerinde ise Özge Özpirinçci, Hümeyra, Rojda Demirer, Selin Şekerci, Alper Saldıran ve Serkan Altunorak yer aldı. 2012’de ise adını geniş çevrelere duyurduğu Seksenler isimli dizide yer aldı. Dizi, 1980’li yıllarda bir mahallede yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Rasim Öztekin, Şoray Uzun, İlker Ayrık ve Ayşe Tolga yer aldı. 

2015’te ise Kocan Kadar Konuş isimli filmde Merve karakterini canlandırdı. Film, ailesi tarafından evlenmeye zorlanan bir kadının yaşadığı komik olayları anlatıyor. Filmin başrollerini ise Ezgi Mola ve Murat Yıldırım paylaştı. Daha sonra ise Öğrenci İşleri isimli filmde yer aldı. Filmin başrollerini ise Fırat Tanış, Murat Akkoyunlu ve Yeliz Şar ile birlikte paylaştı. 

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2011 - - Seksenler (TV Dizisi) 
  • 2015 - Öğrenci İşleri (Sinema Filmi) 
  • 2014 - Mandıra Filozofu
  • 2012 - Arka Sıradakiler (TV Dizisi) 
  • 2011 - Arka Sıradakiler Umut(TV Dizisi) 
  • 2009 - Recep İvedik 2
  • 2008 - Melekler Korusun (TV Dizisi) 
  • 2007 - Tılsım Adası 
  • 2007 - Bez Bebek (TV Dizisi) 
  • 2004 - Dayı (TV Dizisi) 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.