Beethoven Kimdir? İşte Ludwig Van Beethoven Hayatı Hakkında Bilgi

Döneminin en etkileyici besteleri yapan kişi olarak kabul edilen Beethoven hakkında bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. İşte Beethoven kimdir? ve Beethoven hayatı sizlerle.
Beethoven Kimdir? İşte Ludwig Van Beethoven Hayatı Hakkında Bilgi

Dünyaya adını yaptığı bestelerde duyurmayı başaran Ludwig Van Beethoven, hayatı boyunca sayısız eser ortaya çıkarmıştır. İşte karşınızda Ludwig Van Beethoven kimdir? ve Beethoven hayatı hakkında bilgi.


Beethoven Kimdir?

Beethoven Kimdir?

17 Aralık 1770 ve 26 Mart 1827 tarihleri arasında yaşayan Ludwing Van Beethoven, yaptığı bestelerle fazlasıyla ünlenmiş olan Alman bir bestecidir. Kariyerinde sadece bir kez opera yazmıştır ve en bilinen Fidelio eserini oluşturmuştur.

1712 tarihinde Belçika Mechelen’de dünyaya gelen Beethoven’ın aynı isimli dedesi, 20 yaşlarına geldiğinde Almanya’ya gitmeye karar verir. Burada bir saray bulur ve orkestra şefi olarak göreve getirilir. Bu sayede Bonn kentinin en iyi müzisyenleri arasına girmeyi başarır. Oğlu Johann Van Beethovan, babasıyla beraber sarayda çalışır ve müzik aletleri hakkında eğitimler veriyordu. 1767’de Maria Magdalena Keverich ile evlendi.

Bu ikili 7 çocuğa sahip oldu ve Beethoven, hayatta kalan 3 çocuktan birisi oldu. Dönemin getirdiği geleneklerden biri olan vaftiz ettirme yüzünden Ludwig Van Beethoven’ın doğum tarihi hakkında kesin bir bilgi yoktur. Fakat tüm yakınları doğum gününü 16 Aralık gecesi kutlarlarmış. 5 yaşlarına geldiğinde müziğe fazlasıyla ilgi duyar ve geceleri daha uykusundan kaldırılarak birçok ders alır. İlk konserini 1778 yılında 8 yaşında verir. 1 sene sonra Christian Gottlob Neefe’den dersler alır ve 1783 yılında Beethoven, ilk bestesini yayınlar. Birbirleriyle iyi anlaşan ikili beraber çalışmaya karar verir. Böylelikle Beethoven Neefe’nin asistanı oldu ve para kazanmaya yeni işiyle resmen başlamış oldu.

1783 yılında yayınladığı 3 piyano sonatı gözetmen Maximilian Friedrich tarafından beğenildi ve kendisine her şekilde destek oldu. Mozartla çalışmak için Viyana’ya yolculuğa çıkan Beethoven, gittikten 2 hafta sonra annesinin durumunun kötü olduğunu öğrenir. 1787 yılında annesini kaybeder ve babası üzüntüden kendisini alkole vurur. Geriye kalan küçük kardeşlerine bakmak için 5 yıl Bonn’da kalır. Burada kaldığı dönemde seçkin saraylarda viyola çalarak para kazanmaktadır. Saraylara gittiği sırada Anton Reicha ile tanışmıştır.


Beethoven Hayatı

Beethoven Hayatı

Toplamda 7 kardeşi bulunan Beethoven, hayatta kalan 3 çocuktan birisiydi. 16 Aralık 1770 tarihinde doğsa da kayıtlara 17 Aralık olarak geçmiştir. Küçük yaşlarda müzik eğitimi aldı ve besteleri herkes tarafından beğenildi. Yetenekleri o dönemin ünlü isimleri tarafından keşfedilerek kariyerine yardımcı oldu. Annesinin kaybettikten sonra Bonn’da 5 yıl kadar kaldı. 1792’de Viyana’ya gitti ve Joseph Haydn ile çalışmaya başladı. Başarılı işlerle birçok kişinin dikkatini çekti.

Tüm hayatı boyunca farklı farklı hastalıklarla mücadele eden Beethoven, 1801 yılında tek kulağını kaybetti. Daha sonra tamamen sağır olsa dahi müzik yapmaya devam etti. Hatta 9. Senfoniyi bu şekilde bestelemiştir. 26 Mart 1827 tarihinde ise dünyaca ünlü Beethoven, siroz hastalığı yüzünden hayatını kaybetti. Söylemlere göre cenazesine 30 bin kişiden fazla insan katılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.