Bebeğiniz Zeki mi Olsun İstiyorsunuz?

Hamilelik döneminde daha bebeğiniz karnınızdayken uygulayacağınız birkaç öneriyle buna yardımcı olmanız mümkün..
Bebeğiniz Zeki mi Olsun İstiyorsunuz?

Bebeğin zekası annenin hamilelikteki ruh hali ve çevresiyle ilişkilidir. Annenin hamilelikte ki ruhsal durumu aynı zamanda da fiziksel durumu bebek doğduktan 1-2 ay sonra zekasına %20'lik bir oranla etkide bulunur.

omega3-yag-asitleri

Omega-3 Yağ Asitleri

Uzmanlara göre Omega-3 'ü hamileler hamilelikleri boyunca mutlaka tüketmelidirler. Omega3 bebeğinizin görüşüne fayda sağladığı gibi, annenin de rahim gelişimi için çok önemlidir.

kolin

Kolin

Kolin beyin gelişimi için büyük önem arz etmektedir. Beyinde ki öğrenme ve hafıza bölümlerinin gelişimi için çok önemlidir. Hamilelikte düzenli olarak kolin alınmalıdır. Bu miktar ise 450 mgdir. Emziren annelerin alması gereken miktar ise 550 mgdir. Kolinin bulunduğu besinler ise, yumurta, dana eti ve süt ürünleridir.

hamilelikte-dis-sagligi

Anne Diş Sağlığı

Ağız ve diş sağlığı tüm insanlar için çok önemli olmalıdır. Özellikle hamileler için çok önemli olup, diş sağlığında bozukluk olan ve sonucunda düşük kilolu doğum, prematüre riski gibi kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Ayrıca bu durumu yaşayan annelerin bebekleri öğrenme zorluğu çekebilir. Bu yüzden hamilelikte diş sağlığına çok önem verip, diş sağlığını olumsuz etkileyecek besinlerden uzak durulmalıdır.

hamilelerde-stres

Stres

Her türlü hastalığın başı olup hamilelikte de stres dolu bir süreç geçiren hamilelerin bebeklerinin beyinlerinin bu durumdan olumsuz etkilendiği görülmüştür. Hamilelikte mümkün olduğunca stresten uzak durulmalıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.