Beagle Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Beagle köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz.
Beagle Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Beagle Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Beagle köpeğinin asıl kökeni halen gizliliğini korumaktadır. Beraberinde M.Ö 400’lü yıllarda Eski Yunanistan’da benzer türlerin görüldüğü iddia edilmektedir. Beraberinde Eski İngiltere’de benzer av köpeklerinin olduğu söylenmektedir. Bu denli gizemli geçmişe sahip olan Beagle köpeği en eski ırklar arasında gösterilmektedir. Günümüzde hem aileler için tercih edilen bu tür halen avcılıkta kullanılmaktadır.

Sürekli olarak popülerliğini korumakta olan Beagle köpeği son derece insancıl kişiliği ile oldukça iyi bir arkadaştır. Her ne kadar avlanma içgüdüsü ile dikkat çekse de ev ortamına kolaylıkla ayak uydurabildiği bilinmektedir. Ayrıca son derece zeki yapısı eğitilme konusunda bir hayli hızlı olduğunu göstermektedir. Her daim mutlu olmaya çalışan bu sevimli dostumuz inşalarla iç içe olmaktan büyük zevk alacaktır.

Beagle Köpeği

Beagle Köpek Kişiliği

Doğası gereği son derece sosyal ve yaramaz bir karaktere sahip olan Beagle köpeği ev içerisinde her şeye müdahale etmektedir. Her ne kadar avcı özelliği gelişmiş olsa da mükemmel bir aile köpeği olan bu tür kaçmaya aşırı meyillidir. Ayrıca son derece yetenekli kazıcıdır. Her daim insanların ve hayvanların etrafında olmaktan hoşlanan yapısı her daim sıcakkanlı yapmaktadır. Çocuklara karşı oldukça hassas davrandığı bilinen bu tür mutlu, sevecen ve heyecanlı olması ile bilinmektedir. Ayrıca Beagle köpeği hassas burun yapısına sahip olmasından dolayı kokuların peşine takılarak uzaklaşa bilmektedir. Bu konuda iyi bir eğitim verilmesi önerilir.

Beagle Köpeği

Beagle Köpek Sağlık Durumu

Beagle köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 12 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Beagle köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Beagle köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Beagle Köpeği

Beagle Köpek Bakımı

Diğer köpek cinslerine olduğu gibi Beagle köpeğinin de ciltlerinin her daim en iyi durumda kalması için düzenli bakım yapılması önerilmektedir. Haftalık olarak taramanız yeterli olacağı gibi nemli bir bez ile silebilirsiniz. Beraberinde yılda birkaç defa banyo yaptırmanız önerilmektedir. Ayak sağlığının korunması için aylık tırnak kesilmesi önerilir. Ayrıca her daim sağlıklı ve formda kalması için kaliteli köpek maması ve bolca egzersiz uygulanmalıdır. Bakteri ve mikroplara karşı hijyenik ortamda büyütülmelidir. Bahçe ortamında büyütülecekse zehirli otlara karşı önlem almanız şarttır.

Beagle Köpeği

Beagle Köpeği Görünümü

Görünümü ile her daim uyanık ve atılgan olan Beagle köpeği küçük beden yapısına nazaran iri kafaya sahiptir. Dişiler erkeklere göre daha ufak kafaya sahiptir. Siyah burun rengi ve iri delikleri ile son derece çekicilik katmaktadır. Gözleri ela yada koyu renkler olabilirken kulakları oldukça uzundur. Başını aşağı indirdiğinde kulakları burun seviyesine kadar inmektedir. Ağızı ise oldukça güçlü görünümü ile kaslıdır. Vücut olarak oldukça küçük görünse de Beagle köpeği güçlü, kaslı ve atletik yapıdadır. Orta derece uzunluğa sahip kuyruğu her daim havadadır. Türün kabul edilen bir çok renkleri varken en sık rastlanan siyah-beyaz, mavi-tan, limon-beyaz, kırmızı-beyaz, tan-beyaz, beyaz, üç renk olarak görülmektedir.

Beagle Köpeği

Beagle Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Genç yaştan itibaren iyi sosyalleştirilmesi durumunda çocuklarla oldukça iyi geçinebilmektedir. Özellikle aile ortamında sürekli gördüğü çocuklara karşı daha ilgili olduğu söylenmektedir. Beraberinde daha küçük çocuklara istemsizce zarar verebilmektedir. Bu ısırma yada çarpmadan kaynaklı olabilir. Ayrıca çocukların yemek yerken yanlarına pek yaklaşmamaları önerilmektedir. Diğer evcil hayvanlarla olan arkadaşlığında da eğitilmesi önemlidir. Doğru bir şekilde alıştırılması durumunda kedi ve köpeklerle son derece sıkı arkadaşlıklar kurabilmektedir. Ancak daha küçük evciller olan kuş, hamster vb. türlere zarar verebilmektedir. Özellikle bu türün yabancı evcillerle bir araya getirildiğinde oldukça kontrollü olunması gerekmektedir. Beraberinde bahçenizde dolaşırken bir kediye saptanması durumunda onu kovalayarak evden hızla ulaşabilmektedir. Bu tür doğası gereği kaçmaya meyillidir.

Beagle Köpeği

Beagle Cinsi Köpek Özellikleri

  • Çok yönlü kişiliği ile her daim mutlu olmayı tercih eden bir türdür.
  • Sevgi dolu, sadık ve şefkatli bu tür iyi bir evcil hayvandır.
  • Bakım ihtiyacı sıklıkla gerektirmemektedir.
  • Doğası gereği son derece sosyal bir köpektir.
  • Çocuklara ve yaşlılara karşı oldukça saygılıdır.
  • Her fırsatta havlayan bir köpektir.
  • Avcı yeteneği gelişmiştir.
  • Hassas burun yapısına sahip olmasından dolayı kokuların peşinden gitmektedir.
  • Doğası gereği son derece bağımsız olan bu türün eğitilmesi zordur.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum