Bayramda Tüketeceğiniz Şekerlere Dikkat

Renk renk görsel anlamda da insanı çeken, tadıyla da damaklarda harika tatlar bırakan bayram şekerlerine büyükler bile karşı koyamazken çocuklar ne yapsın? Özellikle çocukları bayramda tüketecekleri şekere karşı uyaran uzmanlar önemli bilgiler verdiler.
Bayramda Tüketeceğiniz Şekerlere Dikkat

çocuklarda ishal

Yazın ishal vakalarını arttırmaya sebep oluyor

Şeker tüketimi ilk önce sindirim sistemini olumsuz etkiler. Fazla tüketildiğinde ise, yazın özellikle çocuklar arasında yaygın görülen ishali tetikler. Belirtiler karın ağrısıyla başlayıp sulu dışkılamayla devam eder.

şeker

Beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkiliyor

Şekere karşı koyamayan çocuklar, şeker yemeyi alışkanlık haline getirdiklerinde günlük almaları gereken besinlerden uzaklaşarak, düzenli beslenme alışkanlıklarında bozulmalar görülmektedir. Ortaya çıkan durumlar ise, iştah kaybı, vücut direncinin düşmesi, başka hastalıkların ortaya çıkmasıdır. Çocuklar şekeri bayramda ve günlük hayatta da fazla abartmadan ölçülü bir şekilde tüketmelidirler.

şeker

Çocuklar şekeri güne yayarak yemeliler

Çocuklar şekeri öğle yemeklerinden sonra ölçülü miktarda, akşam yemekten sonra yine ölçülü miktarda yiyebilirler. Bu mutlaka aile kontrolü altında sağlanmalıdır.

alerji

Alerjik reaksiyonlar görülebilir

Çocuğunuzda bir alerji durumu oluşup oluşmayacağını anlamanın en iyi yolu, ilk kez tüketeceği için az verip daha sonra gözlemlemektir. Aksi halde alerji durumu ortaya çıkarsa çocuğunuzda şekeri yedikten hemen sonra döküntü, yüzünde ve kulaklarında ödem meydana gelebilir.

su

Çocuğunuz şeker yedikten sonra su içmeli

Şeker dişlere de zarar verir. Özellikle çürükleri olan çocuklarda çok fazla ağrı yapabilir. Bu yüzden çocuğunuza her şeker tüketiminden sonra bir bardak su verin.

Günlük Şeker Tüketimi Ne Kadar Olmalıdır?

Çocuklarına yaşına göre değişkenlik gösteren bu durumda örneğin 2 yaşın altındaki çocuklar şeker ve şekerli gıdalar asla tüketmemelidir. Cam şekerlerinin 2 yaş altı çocuklar için çok tehlikeli olduğunu söyleyen uzmanlar bebeğin yemeği kontrol edememesinden dolayı geri kaçırabileceğini belirtmişlerdir. 2 yaş üzeri çocuklarda ise şeker tüketimi, şeker çeşidine göre değişmektedir. Ancak günde 1 veya 2 tane misafir şekeri tüketilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum