Bath'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bath İngiltere'nin güneybatısında yer alan tarihi ve turistik açıdan önemli mütevazı bir kenttir. Yaklaşık 90 bin kişinin yaşadığı Bath'ın gezilecek görülecek noktalarını yazımızda bulabilirsiniz.
Bath'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Roma Hamamları

1897 yılında hizmete açılan tarihi hamam kompleksi John Wood, the Elder, John Wood, the Younger gibi meşhur mimarlar tarafından tasarlanmıştır. Kutsal Bahar, Roma Tapınağı, Roma Hamamı Evi ve tarihi kalıntıların sergilendiği Roma Hamamı Müzesi ile beraber 4 farklı bölümden oluşmaktadır. Müzede orijinal ve balmumu heykeller de sergilenmektedir. Her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçi alan kompleksin içerisinde yerin binlerce metre altından çıkan jeotermal sulardan havuzlar oluşmuştur. Bu havuzlara girmek yasaktır.

roma-hamamlari.jpg


Royal Crescent (Kraliyet Hilali)

royal-crescent.jpg

1767 ve 1774 yılları arasında inşa edilen yapı yüzyıllardır Bath kentinin en önemli simgesi konumundadır. Mimar John Wood tarafından tasarlanan Royal Crecent Gürcü mimarisinin Dünya'daki en şahane örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Birkaç kez restorasyon sürecine girse de yapı orijinalliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Yapıyı en etkileyici kılan yönü 114 adet İon sütunlarıdır. Önünde yemyeşil bir cennet oluşturan Victoria Parkı ile mükemmel bir ahenk yaratan yapıt ülkenin en turistik alanlarından biridir.


Holburne Müzesi

holburne-muzesi.jpg

Bath'ın Sidney Bahçeleri bölgesinde yer alan kamuya açık bir müzedir. Aynı zamanda kentin ilk sanat galerisidir. Sergilenen koleksiyonlarında önemli sanatçılar Gainsborough, Guardil, Stubbs, Ramsay ve Zoffany eserleri bulunmaktadır. Bu kurum geçici sergiler, yaratıcı atölye çalışmaları, müzik performansları, söyleşiler, aile etkinlikleri neves. ev sahipliği yapmaktadır. 1916 yılından bu yana hizmet veren müze binası Eric Parry, Harcourt Masters vw Reginald Blomfield tarafından tasarlanmıştır. 


The Circus (Sirk)

the-circus.jpg

Bath'ın Somerset ilçesi sınırlarında yer alan yapı, Gürcü mimarisinin en değerli örnekleri arasında gösterilmektedir. 1754 ve 1768 yılları arasında inşa edilmiştir. 3 eşit parçadan oluşan The Circus dairesel bir yapıdır. Karşı-karşıya 3 kaspısı bulunan büyüleyici yapı, 200 metrelik bir uzunluğa sahiptir. Usta mimar John Wood tarafından tasarlanan şaheser onun en önemli eseri kabul edilmektedir. Bu yapıda John Wood'un ilham kaynağı İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Antik Roma'dan kalan 'Kolezyum' yapısı olmuştur.


Bath Manastırı

bath-manastiri.jpg

Aziz Peter ve Aziz Paul'e ithafen 7. yüzyılda inşa edilmiştir. Hamamı da bulunan Benedictine tarzındaki manastır, 10. yüzyılda yeniden inşa edilmiştir. 12 ve 16. yüzyıllarda restore edilen yapıyı George Gilbert Scott, William Vertue, Robert Vertue, George Phillips Manners gibi mimarlar tasarlamıştır. Dik Gotik mimarisinin en değerli eserlerinden biri olarak kabul edilen yapı, 50 metre yüksekliğe sahiptir. Manastır aynı anda 1200 kişiye ibadet imkanı sunabilmektedir. İçerisindeki mükemmel heykelleri de büyük ilgi gören manastırda din hizmetleri, konser, konferans ve törenler düzenlenmektedir.


Pulteney Köprüsü

pulteney-koprusu.JPG

1769 yılında yapımına başlanan tarihi köprü, 1774 yılında hizmete açılmıştır. Mimar Robert Adam tarafından tasarlanan ikonik yapı, Avon Nehri üzerine kurulmuştur. 45 metre uzunluğa 18 metre genişliğe sahiptir. Palladyanizm ve Neo-Klasik mimari tarzlarını yansıtan köprü Bath'ın sembolleri arasında yer almaktadır. Şehrin kilit turistik mekanlarından biridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.