Batarya Tasarrufu İçin Yeni Çözüm; Hush

Teknoloji firması Purdue tarafından geliştirilen ve akıllı telefon bataryasında tasarruf sağlayan yazılım Hush piyasaya çıktı.
Batarya Tasarrufu İçin Yeni Çözüm; Hush

Teknoloji akıllı cihazların gelişmesine de olanak sağlıyor. Gittikçe gelişen cihazların birçok donanımının özelliğinde performans artması görülürken maalesef bataryalar bir değişim yaşamıyor.

Teknoloji firması Purdue bataryaların geliştirilmesi için yeni bir Android uygulaması geliştirdi. Bataryalardaki donanım geliştirme problemini yazılım geliştirmesiyle aşmaya çalışan firma bunu başardı.

Hush

Uygulamaya Hush adı veren yetkililer akıllı telefonunuzun böylelikle %16’ya kadar batarya tasarrufu yapmasını sağladı. Yüzdelik dilim çok büyük bir miktar gibi gözükmese de günün sonunda hayat kurtaracak etkiye sahip.

Uygulamanın çalışma prensibi ise gayet basit. Genellikle kullanıcılar uygulamaları arka planda kapatarak tasarruf ediyorlar ancak bu işlem tam anlamıyla tasarruf sağlamanıza izin vermez. Cihazınız uyku moduna geçtiğinde bazı uygulamalar sizi bilgilendirme amaçlı çalışır hale gelir ancak kodlarındaki yazılım nedeniyle bir daha kapanamaz ve bu yüzden şarjınızın tükenmesine neden olabilir.

Düşük batarya

Hush uyku modunda açılıp kapanmayan ya da kapanmayı unutan uygulamaların önüne geçiyor ve bataryanızdan tasarruf etmenizi sağlıyor. Hem de bu işlemi uygulamaların sık kullanım özelliğini baz alarak yapıyor. Şöyle ki Hush öncelikle hangi uygulamayı daha fazla kullandığınızın analizini yapıyor. Ardından uyku modunda açılan uygulamalardan en az kullandıklarınızın kapanmasını sağlıyor ve size de çok kullandığınız uygulama üzerinden bildirim gelmesine devam ediyor.

Şu an için sadece Android kullanıcıları için geliştirilen uygulamanın yakında iOS cihazlara da gelmesi bekleniyor. Hush’u denemek isteyen kullanıcıların ise Github sayfasına girerek telefonuna indirmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.