Basset Hound Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Eğer bir Basset Hound köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre! Basset Hound köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Basset Hound Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Basset Hound Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Basset Hound, ilk olarak Ortaçağ’da Fransızlar tarafından yetiştirildiği düşünülmektedir. Tür aslında Fransız Basset gibi avcılıkla ilişkilendirilse de zamanla İngiltere’ye özgü bir ırk olarak ortaya çıkmıştır. İlk görüldüğünde siyah ve ten rengi tonlarına sahip tüy yapısı ile uzun kulakları ve büyük başları olduğu bilinmektedir. Ayrıca kısa bacak yapısı ve gelişmiş gövdesi ile dikkat çekmektedir. 2010 yılında cins olarak tanınan bu tür en popüler köpek cinsleri arasında gösterilen nazik kişiliği ile mükemmel bir arkadaş ve evcil hayvan özelliğine sahiptir.

Olağanüstü görünümü ile son derece tatlı ve nazik doğaya sahip Basset Hound köpeği son derece sadık ve itaatkar yapıya sahiptir. Hem evin bir kenarında saatlerce dinlenebilirken hem de avını saatlerce kovalayabilen bir türdür. Ancak her ne olursa olsun insanlarla olan bağı son derece kuvvetli olmasından dolayı dünyanın bir çok farklı noktasında severek beslenmektedir.

Basset Hound

Basset Hound Köpek Kişiliği

Doğası gereği son derece zorlu bir karaktere sahip olan Basset Hound köpeği avlanma içgüdüsüne sahip olmasından dolayı ev ortamında dahi yıkıcı olabilmektedir. Ancak genel anlamda sakin olması ile bilinen bu tür nadiren saldırgan tavırlar sergilemektedir. Çevresine ve ailesine karşı oldukça sevgi dolu ve şefkatli olması ile bilinmektedir. Beraberinde inatçı kişiliğe sahip bu tür kokuya karşı oldukça hassastır. Son derece sadık olan Basset Hound, genellikle insanların ve diğer evcil hayvanların yanında olmaktan hoşlanmaktadır. Ancak doğru eğitilmemesi durumunda her daim baskın karakter sergileme eğilimindedir.

Basset Hound

Basset Hound  Köpeği Sağlık Durumu

Basset Hound köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 11 ile 12 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Basset Hound köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Basset Hound köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Basset Hound

Basset Hound Köpek Bakımı

Diğer köpek türlerinde olduğu gibi Basset Hound içinde bakım oldukça önemlidir. Her daim sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürebilmesi için günlük bakım işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Tüylerinin haftada birkaç kez taranması ölü tabakadan kolaylıkla kurtulmasına yardımcı olmaktadır. Beraberine enerjisini harcayabilmesi ve güçlü kalması için rutin egzersiz önerilmektedir. Ayrıca kilo almaya çok müsait olmasında  dolayı besin tüketimine çok dikkat edilmelidir.

Basset Hound

Basset Hound Köpek Görünümü

Kısa bacakları ile dikkat çekmekte olan bu tür oldukça sıradışı bir görünüme sahiptir. Beraberinde son derece kaslı ve güçlü vücut yapısı ile muazzam dayanıklılığa sahiptir. Türün en dikkat çeken bir diğer özelliği ise oldukça büyük kafasıdır. Geniş kaşları, suratında ki kırışıklıklar, göz çevresini saran koyu tonlar ile ciddi köpek izlenimine sahiptir. Ayrıca kulakları uzun ve başından aşağı sarkık şekildedir. Basset Hound köpeğinin karnı adeta yere sürtecekmiş gibi görünmektedir. Ancak her ne arazide olursa olsun bu çok iyi dengelenmiş bir vücut yapısına sahiptir. Beraberinde kadifemsi bir dokuya sahip olan Basset Hound köpeği genellikle limon-beyaz, kırmızı-beyaz, ten rengi-beyaz ve üç renkli olarak görülmektedir. Erkek cinsler genellikle 25-35 kg arasında olup, dişiler 20-30 kg aralığındadır.

Basset Hound

Basset Hound  Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Çocuklara karşı son derece hoşgörülü olan Basset Hound köpeği aileler için mükemmel bir seçim olmaktadır. Her daim çocuklarla oyun oynamak isteyen bu sevimli dostumuz, iri cüssesi ile istemeden daha küçük çocukları incitebilmektedir. Bu genellikle çarpmadan ibaret olacaktır. Beraberinde diğer evcil hayvanlara karşı her daim temkinli davrandığı görülmektedir. Ancak yavruluktan itibaren beraber büyütülmesi durumunda diğer evciller ile çok iyi arkadaşlık kurmaktadır. Yabancı bir hayvan ile aynı ortama sokulduğunda kesinlikle dikkatli olmanız gerekmektedir.

Basset Hound

Basset Hound Cinsi Köpek Özellikleri

  • Nazik, sadık ve sevgi dolu kişiliği ile ev hayatına uygundur.
  • Çocuklar ve yaşlı insanlara karşı inanılmaz şefkatlidir.
  • Doğası gereği son derece sosyaldir ve herkesle iyi geçinir.
  • Her daim sahibi ile iletişim içerisinde olmak istemektedir.
  • Her daim bakım ihtiyacı duymamaktadır.
  • İnatçı olmasından dolayı her komutu kale almamaktadır.
  • İlk kez köpek sahiplenecekler için önerilmez.
  • İlkbahar ve Sonbahar aylarında çok fazla tüy dökmektedir.
  • Deri ve kulak enfeksiyonlarına karşı oldukça hassastır.
  • Oldukça uyanık bir köpek türüdür.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.