Başörtülü Emoji'ler Geliyor! İşte Yeni 56 Emoji

Kendini tanımlayan ifadenin bulunmaması üzerine başörtülü gencin Unicode konsorsiyumuna yaptığı başvuruyla kabul gören başörtülü kadın emoji'si yakın zamanda telefonlarda yer alacak.
Başörtülü Emoji'ler Geliyor! İşte Yeni 56 Emoji

Emoji’ler bugünün mesajlaşma uygulamalarında harflerden sonra en çok kullanılan en önemli araçlardan biridir. Öyle ki bu emoji'ler ile ilgili film ve belgeseller dahi yapıldı.

Emojilerle ilgili söylenecek çok şey olsa da tek simgeyle birden fazla durumu anlatabildiğimiz bu karakter setleri kısa zaman içerisinde yaşamımızda önemli bir yere sahip oldu. Yaşanılan bu hızlı ve etkili süreç içerisinde bazı kesimler kendini ifade edebilecek emoji'lere sahip değillerdi. Bu sorundan yola çıkan bir başörtülü talebi ile birlikte başörtülü kadın emoji’sinin de bulunduğu yeni emoji seti akıllı telefonlara gelmek için gün saymaya başladı.

emoji

Fotoğraf Notu: Başörtülü emoji'nin getirilmesi için talepte bulunan Rayouf Alhumedhi

Rayouf Alhumedhi'nin geçtiğimiz yıl Unicode komitesine ilettiği taleple birlikte bu yıl emoji'lerin  son versiyonu (sakallı erkek, başörtülü kadın emojisi...) yeni güncellemelerle telefonlarımızda olacak.

emoji

Emojipedia'daki bilgilerine göre kar amacı gütmeyen Unicode konsorsiyumunun gerçekleştiği emoji setlerinde yayınlanan son sürüm 10.0.0’da yeni sakallı erkek, başörtülü kadın, dua için açılan el, İskoç bayrağı, yeni yiyecekler ve daha fazlasının bulunduğu 56 yeni emoji yer buluyor.

emoji

Yeni emoji’lerde yüz ifadelerinde yıldızlarla bezenmiş, kaldırılmış kaşlı ve ağzı kapatılmış yüz gibi yeni ifadeler de eklendi. Başörtüsü olan bir kadın, sakallı bir adam, emziren bir kadın ve vampirin bulunduğu sette hayvanlar dünyasından zebra, zürafa, kirpi ve iki tür dinozor olan Sauropod ve T-Rex eklenmiş.

emoji

Yeni emoji setlerinin iOS ve Android'lerde pek yakında güncellemelerle devreye girmesi tahmin ediliyor.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum