İzlenmesi Gereken En İyi 15 Feminizm Filmi Önerisi | 2024

Bu yazımızda sizler için en güzel feminist filmleri bir araya getirdik. İşte IMDb puanı yüksek en iyi feminist filmler listesi.
İzlenmesi Gereken En İyi 15 Feminizm Filmi Önerisi | 2024

IMDb Puanı Yüksek En İyi Feminist Filmler Listesi

İçinde yaşadığımız dünya ve kuralları biz kadınların çoğu zaman ezilmesine neden oluyor. Yaşanan vahşi kadın cinayetleri, çocuk istismarları, adaletsizlikler ve daha pek çok neden bizi feminizme yaklaştırıyor. Bu nedenle kadınların hak arayışı içerisinde olduğu ve özgürlük mücadelesi verdiği en güzel feminist filmleri listeledik. İşte her kadın ve erkeğin izleyip ders alması gereken en iyi feminizm filmleri listesi. 

En Yeni Feminist Filmi Önerileri;

1. Call Jane

feminist filmler
1960’ların sonlarında hamileyken potansiyel olarak yaşamını tehdit eden bir hastalığı olduğunu öğrenen kadının tek çözümü kürtaj olmasıdır. Hastane yönetim kurulu tarafından bu durum reddedildiği anda hastane tedavi için alternatif bulma yolu koyulur. Yasadışı kürtajları kolaylaştırmak için hizmet sunan bir grup bulduğunda onlara dahil olmaya karar verir.

TürDramTarih
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPhyllis
Nagy
OyuncularElizabeth
Banks
Sigourney
Weaver
Chris
Messina

2. Blonde

feminist filmler
Hollywood’un en büyük ikonlarından birisi olan Marilyn Monroe’nun hayatı sizlerle. Koruyu aileler arasında gidip gelen Norma, kötü koşullar altında büyümektedir. Olaylı geçmiş olan gençliğine rağmen Norma, Hollywood’da kendine yer edinmeyi zor da olsa başarır ve kendisine Marilyn Monroe ismini takar. Zehirli ilişkileri ve daha önce karşılaşmamış olduğu babasının yarattığı boşluklarla birlikte sürekli bir erkek arayışına girse de kameralar önündeki ışıltılı yaşamının ardındaki karanlık da gün yüzüne çıkar.

TürBiyografiDramRomantik
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndrew
Dominik
OyuncularAna de
Armas
Julianne
Nicholson
Bobby
Cannavale

3. Feminist Riposte

feminist filmler
Kadın olmak, kadına şiddet, kadına hakaret ve kadının herhangi bir söz hakkına sahip olmaması. Kelimeleri okurken bile boğazınıza yapışmakta olan o düşün hissi… Belgeselimizde kadınların sokakta, evde ve insan içerisinde yaşadıkları zorluklar; bu zorlukları nasıl aştıkları ve aşamadıkları konu edinmektedir.

TürBelgesel
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSimon
Depardon
Marie
Perennes

4. The Princess

feminist filmler
Büyülü bir şatoda yaşayan prenses, babası tarafından acımasız bir sosyopatla zorla nişanlandırılır. Lakin prenses normlarıyla yüzleşerek istemediği bir evliliği gerçekleştirmeyi reddeder. Bu reddetme olayı ortaya çıktığında kaçırılır ve babasından uzak bir şatoda hapsedilir. Babasının tahtında gözü olmayan, hor görülen bir talibi ile karşılaştığında ise krallığını kurtarmak üzere harekete geçer.

TürAksiyonDramFantastik
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLe-Van
Kiet
OyuncularJoey
King
Dominic
Cooper
Olga
Kurylenko

5. Pieces of a Woman 

feminist filmler

Evde doğum yapmak zorunda kalan bir kadın çocuğu kaybeder ve hayatının şokunu yaşar. Bir türlü bu acı dolu travmadan çıkamayan kadın güçlü kalmaya çalışır. Kendi ayaklarının üzerinde kalmaya çalışan kadın diğer yandan kocası ve annesi ile yaşadığı sorunlara göğüs germeye çalışır. 2021'nin en dikkat çeken yapımı hakkında daha fazla detay için "Pieces of Woman filmi" inceleme yazısını okuyabilirsiniz.

TürDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenKornél
Mundruczó
OyuncularVanessa
Kirby
Shia
LaBeouf
Ellen
Burstyn

6. Promising Young Woman

feminist filmler

Tıp fakültesini bırakmak zorunda kalan genç kadın ailesiyle birlikte yaşamaktadır. Sıradan bir kahve dükkanında çalışan yetenekli ve güzel kadın hayattan ümidini kesmiştir. Geceler işten dönüşte yollarını kesen erkeklerden teker teker intikam almaya başlayan kadının bir an da hayatına renk gelir.

TürGerilimDramKomedi
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenEmerald
Fennell
OyuncularCarey
Mulligan
Bo
Burnham
Alison
Brie

7. Never Rarely Sometimes Always 

feminist filmler

Skylar ve Autumn adında iki kuzen Pennsylvania yaşamaktadırlar. Autumn bir gün hamile olduğunu öğrenir ve hayatının şokunu yaşar. Bu duruma bir çözüm üretmek için New York’a gitmeyi düşünen Autumn’ı Skylar elbette yalnız bırakmaz. İki cesaretli genç kız uzun soluklu bir maceraya atılırlar.

TürDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenEliza
Hittman
OyuncularSidney
Flanigan
Talia
Ryder
Théodore
Pellerin

8. Roma

Feminist Filmler, Feminist Film Önerileri

Roma mahallesinde evlere temizliğe giden Cleo ve temizlik yaptığı evin hanımı Sofia’nın kendi hayatlarında yaşadıkları günlük olayların ne kadar birbirine benzediğini anlatılmaktadır.

TürDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlfonso
Cuarón
OyuncularYalitza
Aparicio
Marina de
Tavira
Nancy
García

9. Hidden Figures

Feminist Filmler, Feminist Film Önerileri

Filmde NASA’da çalışan ve yaptıkları işler ile insanlar kendisine hayran bırakan 3 siyahi adının hikayesi anlatılmaktadır.

TürDramBiyografi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTheodore
Melfi
OyuncularTaraji P.
Henson
Octavia
Spencer
Janelle
Monáe

10. Queen of Katwe

Feminist Filmler, Feminist Film Önerileri

Ugandalı bir kız, yaşadığı bölgede santranç ile tanışır. Santranca yeteneği olan bu kız çocuğu, dünyasının hızla değiştiğini görür.

TürDramBiyografiSpor
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMira
Nair
OyuncularMadina
Nalwanga
David
Oyelowo
Lupita
Nyong'o

11. Advantageous 

feminist filmler

Gelecek dünya adeta çekilmez bir hal alır. Artan insan nüfusu herkesin gözüne batmaya başlar. Ekonominin kötüye gitmesiyle birlikte geçim sıkıntısı çeken Gwen ve kızı Jules, yaşam mücadelesi vermektedir. Sağlık merkezinde çalışan Gwen, yaşının büyük olması nedeniyle sürekli olarak rahatsız edilir. Kadının tek derdi ise kızını sağlıklı bir şekilde büyütmektir.

TürDramBilim KurguAile
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJennifer
Phang
OyuncularJacqueline
Kim
James
Urbaniak
Ken
Jeong

12. Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız 

feminist filmler

İran yapımı film, konusu itibariyle İran'da ilk denebilecek yapıtlar arasında yer almaktadır. Yönetmenliğini Ana Lily Amirpour'un yaptığı film, İran'ın en kötü kasabasında yaşanan esrarengiz olayları anatıyor. Tüm kötülüğün kol gezdiği Badcity kasabasını kurtarmak için kollarını sıvayan vapir bir kadınınyaşadıklarını ve insan ilişkilerini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Sheila Vand, Arash Marandi ve Mozhan Marno yer aldı.

TürKorkuRomantikGerilim
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAna Lily
Amirpour
OyuncularSheila
Vand
Arash
Marandi
Mozhan
Marnò

13. Wild

Feminist Filmler, Feminist Film Önerileri

Cheryl Strayed isimli genç kadın, annesinin ölümüyle yıkılmıştır. Bunun üzerine uyuşturucu batağına düşer ve evliliği biter. Artık hayatta yaşamaya hevesi almamışken, bir gün radikal bir karar alıp Amerika'nın en uzun, zorlu ve tehlikeli bölgelerinden biri olan Pasifik Crest Yolu'nda tek başına yürüyecektir.

TürDramBiyografi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJean-Marc
Vallée
OyuncularReese
Witherspoon
Gaby
Hoffmann
Laura Dern

14. Wadjda 

feminist filmler

Suudi Arabistan'ın ilk kadın yönetmeni olan Haifaa Al-Mansour'un yönetmenliğini üstlendiği film, Suudi Arabistan'da yaşayan kadınların içinde bulundukları koşulları anlatıyor. Filmin ana karakteri olan küçük bir kız çocuğu, erkek arkadaşlarında bisiklet sürme konusunda meydan okur ve bisiklet satın almak için tüm gücüyle para biriktirip Kur'an okuma yarışmasına katılır fakat küçük kızı zorlu bir süreç bekliyor olacaktır. Filmin başrollerinde Waad Mohammed, Reem Abdullah ve Abdullrahman El Gohani yer aldı.

TürDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenHaifaa Al
Mansour
OyuncularWaad
Mohammed
Reem
Abdullah
Abdullrahman
Al Gohani

15. Prenses Mononoke

feminist filmler

Dünyaca ünlü anime ustası Hayao Miyazaki'nin yönetmen ve senaristliğini yaptığı anime, ormanı ve doğal kaynakları geleceği hiç düşünmeden tüketen insanlara karşı savaş açan Prenses Mononoke'nin yaşadıklarını anlatıyor. Animede aynı zamanda bir kaç güçlü kadın karakter de yer almaktadır.

TürDramAnimasyon
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenHayao
Miyazaki
OyuncularGillian
Anderson
Claire
Danes
Pamela
Adlon

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.