Baş Ağrınızın Sebebi Beyin Kanseri Olabilir!

Baş ağrısı birçok insanda çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bir sorundur. Ancak bazı baş ağrıları ciddi sağlık sorunlarına işaret edebilir. Baş ağrısı uzun süre devam ediyorsa dayanılmaz boyutlara erişiyorsa beyin kanserinin habercisi olabilir.
Baş Ağrınızın Sebebi Beyin Kanseri Olabilir!

Hayatının belirli dönemlerinde baş ağrısı problemiyle karşılaşmayan yoktur herhalde. Baş ağrısı sorunu bazı insanlarda daha fazla görülür. Baş ağrısını ortaya çıkaran faktörler; gergin ruh hali, hipertansiyon, migren, boyun hastalıkları, çeşitli travmalar vs. Ancak baş ağrısı probleminin en ciddi nedeni beyin tümörleridir. Beyin kanserine sebep olan ise malign tümörlerdir. Eğer aşağıdaki baş ağrınız aşağıdaki belirtilerle ortaya çıkıyorsa ağrıyı hafife almayın. Beyin kanseri riski taşıyor olabilirsiniz...

 

bas-agrisi-ve-beyin-kanseri.jpg

Beyin Kanseri Belirtileri

- Uzun süre devam eden baş ağrısı

- Bunaltıcı ve dayanılmaz sızlama

- Normal ağrı kesicilerle dinmeyen baş ağrıları  

- Baş bölgesinde uyuşmalar

- Kramplar

- Çok fazla istifra etme

- Çalışırken veya bir şey kaldırırken ağrının şiddetlenmesi

- Ağrı geceyle sabah vaktine yakın artış gösterir.   

 

Beyin Kanseri İlerlemişse...

Bu tür şikayetleri olanların durumu aksatmadan hemen uzmana başvurması gerekmektedir. Hastalığın ilerleyen dönemlerinde kişide görme yeteneği kaybı, diksiyon bozulması, karakter değişikliği gibi durumlar ortaya çıkabilir. Beyin kanserinin ortaya çıkış sebebinin ne olduğu halen çözülememiştir. Hastaların tedaviye olumlu yanıt verip vermemesi rahatsızlığın ulaştığı boyut, kişinin yaşı, tümörün konumu gibi birçok etkene bağlıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.