Bartın'ın Meşhur Lezzetleri

Batı Karadeniz'e kıyısı olan küçük bir şehir olan Bartın'ın en meşhur lezzetlerini sizler için bir araya getirdik. İşte, Bartın'a gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken lezzetler...
Bartın'ın Meşhur Lezzetleri

Bartın mutfağında çok lezzetli ve çeşitli yemekler yer alır. Özellikle Bartın mutfağında bir yemeğin çeşit çeşit pek çok türüne rastlanır. Bartın yemekleri, etli, sebzeli, sütlü, hamur işli ve çok çeşitli pilav, çorba, tatlılardan oluşur. Başta da söylediğimiz gibi yemekleri çok çeşitli olan Bartın mutfağı çok zengin bir yelpazeye sahiptir.

Peki, Bartın'a gidildiğinde yolumuz Bartın'dan geçtiğinde hangi yemekleri yiyebiliriz? Bartın'ın en güzel yemekleri hangileridir? İşte, Bartın'ın en meşhur lezzetlerinin listesi...



 

Pum Pum Çorbası

İsmi ilginç kendi ilginç bir yöresel lezzet pum pum çorbası. Kaynayan suya yavaş yavaş konan mısır unu ve sonucunda ortaya çıkan pum pum sesinden almış adını. Eğer çorba içmeye seven biriyseniz, Bartın'ın bu meşhur lezzeti olan Pum Pum çorbasını kesinlikle tatmalısınız.
 

pum pum çorbası bartın



 

Yumurtalı İsbut

İsbut, Bartın' da bulunan bir çeşit ot türüdür. Bartınlıların çok sevdiği bu otun yumurtalı yemeğini yapan yöre halkı, ramazanlarda, bayramlarda bu yemeği de sofralarından eksik etmiyorlar. Yumurtalı isbutu henüz yumurtaları sıcakken yemenizi tavsiye ederiz. Görüntüsü ilk bakışta çok fazla bir şey ifade etmese de emin olun ki lezzeti size çok şey katacaktır. Eğer Bartın'a gittiğinizde hafif atıştırmalık bir şeyler isterseniz, Yumurtalı İsbut yemeğini kesinlikle tatmalısınız.
 

yumurtali-isbut.jpg



 

Kabak Burması

Bartın' da bayramda kabak burmasından başka hiç bir tatlı yenmez, tercih edilmez. Bartın'ın meşhur yöresel en sevilen tatlısıdır. Değişik tatlara açıksanız Bartın'a yolunuz düşerse tatmanızı tavsiye ederiz. Kesinlikle ağzınızda unutulmayacak bir tat bırakacaktır.
 

kabak-burmasi.jpg



 

Pirinçli Mantı

Biraz zahmetli ancak sonunda çok lezzetli bir mantıya kavuşmanızı sağlayacak muhteşem yemek, muhteşem bir tarif. Bartın'ın meşhur mu meşhur mantısı. Bilindik mantının dışında pirinçli ve pişirme usulü de biraz değişik. Hem görüntüsü ile hemde lezzeti ile size kendisini hayran bırakacaktır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yapması biraz zahmetli ama sonuçta Bartın'a gittiğiniz her lokanta da ya da restoran da bu lezzetin siparişini verebilirsiniz.
 

pirincli-manti.jpg



 

Amasra Salatası

Salatanın nesi yöresel meşhur lezzet demeyin. Amasra salatası, Bartın'ın en meşhur ve olmazsa olmaz lezzetidir. Amasra ilçesinin en lezzetli sebzelerinin, yeşilliklerinin içine konduğu, malzemesi bol bu lezzetli salatayı tatmanızı tavsiye ederiz. İçerisinde bulundurduğu çeşitli sebze ve salatalarla hem gözlerinizi hem de damağınızı mest edecek.
 

amasra-salatasi.jpg



 

Kırk Katlı Börek

Bartın' ın yine biraz zahmetli ama çok lezzetli meşhur yemeğidir. Bartın'da hamur işi çokça tercih edilir. Kırk katlı börek de bunun en güzel örneklerinden biridir. Kuru yufkaların dizilip üzerine bolca ceviz ve fındık içi konmasıyla yapılır. Eğer Bartın'a yolunuz düşerse be yaprak börek seven birisiyseniz, kesinlikle Bartın'ın bu meşhur kırk katlı böreğini tatmayı ihmal etmeyin.
 

kirk-katli-borek.jpg



 

Tavuklu Köy Böreği

Köy tavuğunun haşlanıp, didilip yufkaların üzerine konmasıyla yapılan yine Bartın' ın olmazsa olmaz her evde yapılan meşhur lezzetidir. Köy tavuğu olması en önemli püf noktasıdır. Çünkü buzluktan çıkarılan tavuk ile taze köy tavuğunun pişirilmesi ve böreğe ilave edilmesi arasında tat bakımından büyük fark vardır. 

tavuklu-koy-boregi.JPG


 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum