Bartın' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bartın' da gezilip görülmesi gereken yerleri sizler için listeledik.
Bartın' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bartın küçük ama içinde pek çok güzelliği barındıran, doğa harikası şehirlerimizden bir tanesidir. Bartın' ı gezerken doğayla başbaşa olacak, tarihi mekanlarını ziyaret ederek geçmişte yolculuğa çıkacak, kısacası Bartın serüvenini hafızalarınızdan hiçbir zaman çıkaramayacaksınız.
 

Şehir Hamamı

Haman Bartın Voyvodası Çalıkoğlu tarafından yaptırılmıştır. Hamamın özel bir mimariye sahip, tamamına yakını ahşaptır. Üç küçük ve bir de büyük kubbesi vardır. Bartın şehir merkezinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalardan bir tanesidir.
 

sehir-hamami.jpg
 

Amasra Hamamı

Hamamın yapımıyla ilgili kesin bir bilgi olmasa da 17 y.y da yapıldığı bilinmektedir. Amasra hamamı da yine çok değişik mimariye sahip olup Anadolu Beylik dönemlerinin mimari özelliklerini yaşatan en güzel örneklerden bir tanesidir.
 

amasra-hamami.jpg
 

Taşhan

1835 yıllarında Hacı Ali Ağa tarafından yapılan Taşhan, iki katlı olup, dikdörtgen şeklinde ve bir de açık avluya sahiptir. Handa 18 oda vardır. Taşhan şehir merkezinde bulunmaktadır. Şahısların kişisel işleri için hâlâ kullanılmaktadır.
 

tashan.jpg
 

Bartın Irmağı

Şehrin adını aldığı ırmaktır. Bartın' ın en önemli akarsuyu konumundadır. Şehir merkezinden başlayan ırmak Karadeniz' e kadar ulaşır.
 

bartin-irmagi.jpg
 

Güzelcehisar Lav kayaları

Güzelcehisar Bartın' a 17 km uzaklıkta olup, çok muhteşem doğa güzelliğine sahip bir de bunun yanında 80 milyon yıllık lav sütunlarına sahip olmasıyla bilinir. 80 milyon yıllık geçmişe sahip bu lav kayalarını görmek için Güzelcehisar' a mutlaka gitmelisiniz.
 

guzelcehisar-lav-kayalari.jpg
 

Amasra Kalesi

Amasra kalesi bilinenlerin aksine iki ana kütleden meydana gelir. Birisi Boztepe Adası'nda, biri de Zindan mahallesinde bulunur. Kale 15. y.y da onarım görmüştür.
 

amasra-kalesi.jpg
 

Kuş Kayası Yol Anıtı

Anıt Amasra Bartın yolu üzerinde bulunur. Roma İmparatorluğu tarafından yaptırılmıştır. Bölgese bir heykel, iki kitabe, oturma sedirleri bulunmaktadır. Bu tarihi anıt da görülmeye değer yerlerden bir tanesidir.
 

kus-kayasi-yol-aniti.jpg
 

İnkumu Plajı

Bartın' ın en güzel plajlarından bir tanesidir. Yazın çok tercih edilen plaj, misafirlerini ağırlamaktadır.
 

inkumu-plaji.jpg
 

Amasra Plajı

Amasra ilçesinin harika güzellikteki doğa harikası plajıdır. Ayrıca Türkiye' nin en eski turizm beldesi ünvanına sahip Amasra ve amasra plajı mutlaka görülmesi gereken yerlerden.
 

amasra-plaji.jpg
 

Göl Deresi Şelalesi

Yine Bartın' ın eşsiz doğasının bir parçası olan Göl deresi şelalesi, kanatlı köyünde bulunmaktadır. Muhteşem bir vadide yer alan şelale insanı büyülemeye yetecek güzelliktedir.
 

goldere-selalesi.jpg
 

Uluyayla

Ormanlarla kaplı, muhteşem doğaya sahip Bartın' da harika bir yayla Uluyayla. Bartın' lıların da sık sık gittikleri muhteşem doğa manzarasına sahip Uluyayla adeta cennetten bir köşe.
 

uluyayla.jpg
 

Amasra Boztepe

Amasra başlı başına mükemmel doğa güzelliğine sahip bir ilçe. Bir de Boztepesi var ki bir giden dönmek bilmiyor ve hafızalardaki yerini hiçbir zaman kaybettirmiyor.
 

amasra-boztepe.jpg
 

Bartın Fatih Cami

Fatih cami ilk önceleri kilise olup, Fatih Sultan Mehmet' in İstanbul' u fethettikten sonra ise camiye çevrilmiştir. Mimarisiyle dikkat çeken cami mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Cami Bartın' ın Amasra ilçesinde bulunmaktadır.
 

fatih-cami.jpg
 

Amasra Tavşan Adası

Amasra'da bulunan bu şahane adanın isminin nereden geldiğini anlamak pek zor olmasa gerek. Adada pek çok tavşan hâlâ yaşamaktadır. Kara bağlantısı olmayan tek ada. Amasra' dan kalkan teknelerle adaya gidebilir. Adada keşif yapıp güzel bir gün geçirebilirsiniz. Tabi ki tavşanlar beraber.
 

amasra-tavsan-adasi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum