Barış Bıçakçı Kimdir

Herkes Herkesle Dostmuş Gibi isimli kitabıyla edebiyat dünyasına adım adan Barış Bıçakçı, 1966’da Adana’da dünyaya geldi.
Barış Bıçakçı Kimdir

Barış Bıçakçı Biyografisi

Adana’da dünyaya gelen Barış Bıçakçı, 1996’da Hüseyin Kıyar ve Yavuz Sarıalioğlu ile birlikte ilk şiir kitabını çıkardı. Daha sonra kendi ismiyle pek çok kitabı yayınladı. İlk kitabı Herkes Herkesle Dostmuş Gibi ismiyle 2000’de yayınladı. Kitap, farklı hayatların yaşadığı duyguların sözde paylaşımını anlatıyor. 

baris-bicakci4.jpg

Barış Bıçakçı 2002’de Veciz Sözler isimli kitabını yayınladı. 2003’te ise Aramızdaki En Kısa Mesafe isimli romanını yayınladı. Barış Bıçakçı bu romanında ise anlatıcı olarak kendinde bir çocuğu seçmiştir ve okurlarını çocukların gizemli dünyasına taşımıştır. Başarılı romancı üçüncü kitabını ise Bizim Büyük Çaresizliğimiz ismiyle 2004’te yayınladı. Kitap kabaca arkadaşlarının kız kardeşine sahip çıkmaya çalışan iki yakın dostun, zamanla kıza aşık olmalarının ve bu fikrin saçmalığını kavramalarını anlatıyor. 2011’de kitap, genç yaşta vefat eden yönetmen Seyfi Teoman tarafından filmleştirildi. Filmde de hemen hemen aynı konu işlendi. Başrollerde ise İlker Aksum, Fatih Al ve Güneş Sayın yer aldı. Film, pek çok festivalden de ödüllerle döndü. 

 

Barış Bıçakçı 2006’da Baharda Yine Geliriz isimli kitabını yayınladı. Kitap, şehrin gürültüsünden kaçmaya çalışanlara bazı önerilerde bulunuyor. 2008’de ise Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra isimli kitabını yayınladı. Kitap, bir olay etrafından toplanan insanların gerçeklerle yüzleşmesini ve yaşadıklarını anlatıyor. Başarılı yazar, son olarak ise Sinek Isırıklarının Müellifi isimli romanını yayınladı. Kitap, aşk, dostluk, edebiyat gibi pek çok konuyu harmanlayıp okuyucunun farklı dünyalara yolculuk yapmasına neden oluyor. Barış Bıçakcı, konuk yazar olarak pek çok edebiyat dergisinde yazı yazmaktadır. 

baris-bicakci3.jpg

 

Barış Bıçakçı'nın Romanları

  • Herkes Herkesle Dostmuş Gibi, İstanbul: İletişim 2000
  • Veciz Sözler, İstanbul: İletişim, 2002
  • Aramızdaki En Kısa Mesafe, İstanbul: İletişim, 2003
  • Bizim Büyük Çaresizliğimiz, İstanbul: İletişim, 2004
  • Baharda Yine Geliriz, İstanbul: İletişim, 2006
  • Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra, İstanbul: İletişim, 2008
  • Sinek Isırıklarının Müellifi, İstanbul: İletişim, 2011
  • Seyrek Yağmur, İstanbul: İletişim, 2016

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.