Barış Atay Kimdir? Barış Atay Nereli ve Filmleri

Oynadığı dizi ve filmlerdeki rolleriyle tanınmayı başaran Barış Atay, birçok kişi tarafından yaşamı merak ediliyor. İşte Barış Atay kimdir? ve Barış Atay nereli? gibi soruların yanıtı.
Barış Atay Kimdir? Barış Atay Nereli ve Filmleri

Oyunculuk kariyerini bırakıp siyaset ile uğraşmaya başlayan Barış Atay'ın biyografisini sizler için hazırladık. İşte Barış Atay kimdir? Barış Atay nereli ve hakkında bilgiler.


Barış Atay Kimdir?

Barış Atay Kimdir

22 Eylül 1981 tarihinde Almanya’da doğan Barış Atay, bir süre sonra Türkiye’ye ailesiyle beraber gelerek Antakya’da ilk, orta ve lise eğitimi aldı. Üniversite hayatına Çukurova Üniversitesi’nde Biyoloji okuyarak başlayan Barış Atay, fikrini değiştirerek Yeditepe Üniversitesi’nde Tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra ise Kadir Has Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Genç oyuncu 2013’te yönetmen Beste Sultan Kasapoğlluları ile evlendi. 

Arka Sıradakiler isimli dizi ile tanınmaya başlayan Barış Atay, dizide Saffet karakterini canlandırdı. Dizinin başrollerinde ise Bülent Emin Yarar, Bülent Çetinaslan, Sinem Öztürk ve Barış Atay Mengüllü yer aldı. Daha sonra ise senaryosunu Mahsun Kırmızıgül’ün yazdığı Hayat Devam Ediyor isimli dizide rol aldı. Dizi Güneydoğudan İstanbul’a göç eden ailenin yaşadığı olayları anlatıyor. Başrollerinde ise Şenay Gürler, Fikret Kuşkan, Menderes Samancılar ve Neslihan Atagül yer alıyor.

Barış Atay Mengüllü 2012’de vizyona giren Güzel Günler Görceğiz isimli filmde rol aldı. Film birbiriyle paralel bir kaç hikayeyi anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Uğur Polat, Nesrin Cavadzade, Feride Çetin, Buğra Gülsoy ve Barış Atay Mengüllü yer alıyor. Barış Atay Mengüllü yönetmen koltuğuna Eksik isimli film ile oturdu. Filmde 80 Darbesi ile parçalanan bir ailenin bir araya gelmesi ve yaşananları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Nur Sürer, Uğur Polat, Şebnem Sönmez ve Özgür Emre Yıldırım yer alıyor. 

2018 yılında gerçekleşen Türkiye genel seçimlerinde HDP’de milletvekili adaylığını koydu. Daha sonra sonuçlar açıklandığında Barış Atay, Hatay milletvekili olarak seçildi. Ardından Türkiye İşçi Partisi’nde çalışmaya başladı. 22 Kasım 2013 tarihinde hacker grubu olan Redhack soruşturmasında göz altına alınsa da üç gün sonra tahliye edildi.


Barış Atay Nereli?

Barış Atay Nereli

1981 yılında dünyaya gelen Barış Atay, Almanya’nın Wilhelmshaven şehrindendir. 39 yaşındaki Türk oyuncu ve siyasetçi en son 2017 yılında Damat Koğuşu isimli film ile ekranlara gelmişti. Daha sonra ise Siyaset hayatına atılmıştır.


Barış Atay Film ve Dizileri 

Barış Atay Film ve Dizileri 

  • 2017 - Damat Koğuşu (Film)
  • 2015 - Eksik (Deniz) (Sinema Filmi)
  • 2012 - Güzel Günler Göreceğiz (Film)
  • 2012 - Şubat (Konuk oyuncu) (dizi)
  • 2011 - 2012 - Hayat Devam Ediyor (dizi)
  • 2007 - 2011 - Arka Sıradakiler (dizi)
  • 2007 - Zincirbozan (Film)
  • 2006 - Hacı (dizi)
  • 2006 - Kabuk (Film)
  • 2006 - Şöhret (dizi)
  • 2002 - Aşk ve Gurur (dizi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.