Saçları Besleyen Baobab Yağının Saça 10 Faydası

Cilde bir sürü olumlu etkisi olan baobab yağının saça faydaları nelerdir? İçeriğimizde baobab yağının saça olan tüm faydalarını bir araya getirdik.
Saçları Besleyen Baobab Yağının Saça 10 Faydası

Baobab Yağının Saça Faydaları Neler?

Baobab yağının saça etkisi neler? Afrika ve Madagaskar'a özgü olan baobab ağacının yağı, son dönemlerde saç bakımında çok tercih edilmektedir. Cilt üzerindeki faydaları saymakla bitmeyen bu bitkisel yağ saç bakımı konusunda da oldukça etkilidir. Asitler bakımından oldukça zengin değerlere sahip olan baobab yağı, saçların ihtiyaç duyduğu tüm besin ve mineralleri sunmaktadır. Bu da saç dökülmesi, kepeklenme, saç derisi problemleri gibi birçok saç probleminin onarımında etkili olduğunu göstermektedir. Baobab yağının saça faydaları oldukça fazla olmakla birlikte en önemli faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

İşte baobab yağının saça faydaları;

1. Saç Derisini Besler

baobab yağının saça faydaları

Saç derisi, hassas bir yapıya sahiptir ve düzenli şekilde bakım yapılmadığında bir süre sonra bazı problemlerin yaşanmasına neden olabilir. Egzama, saçkıran, kepeklenme gibi problemlerin tamamı saç derisi ile paralel olarak görülmektedir. Baobab yağının saça faydaları arasında en bilineni saç derisini besleyerek onarmasıdır. Kısa bir kullanımdan sonra saç derisinde oluşan problemlerin yok olduğunu görmeye başlayacaksınız.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisine İyi Gelen Mucizevi Yağlar

2. Saç Köklerini Besler

baobab yağının saça faydaları

Zayıf saçların daha erken dönemde kırıldığı veya döküldüğü bilinen bir gerçektir. Bunun nedenleri farklı olabilmekle birlikte en çok etken olan durumların başında kullanılan saç bakım ürünleri, saçların işlem görmesi ve dış etkenlere maruz kalması yer alıyor. Saç köklerini beslemeye yardımcı olan baobab yağı, daha güçlü saçlara sahip olmak isteyenlere önerilebilecek en iyi bitkisel saç bakım yağlarından biridir.

İlginizi Çekebilir
Saç Kökü Onaran Ürün Önerileri

3. Saç Derisindeki Pullanma ve Kepeklenmeyi Önler

baobab yağının saça faydaları

Özellikle mevsimsel geçiş dönemlerinde daha fazla kendini gösteren kepek problemi, doğal bir saç sorunudur. Saç derisi, sürekli kendini yeniler halde olduğu için eski deri dökülür. Ancak biz bunu fark edemeyiz. Kepeklenme problemi de aslında tam olarak budur. Fakat kepek problemi görülebilen bir problemdir. Saç bakımında doğru ürünlerin kullanılması, kepek problemini yok etmeye yardımcı olur. Baobab yağının saça faydaları arasında kepek ve saç derisinde oluşan pullanmaları önlemesi de bulunuyor. Baobab yağını düzenli bir şekilde kullanmaya başladığınızda kısa sürede etkisini görürsünüz.

4. Saçların Uzamasına Yardımcı Olur

baobab yağının saça faydaları

Uzun saçları herkes sever ama uzun saçlı olmak da kendi başına bir sorumluluk gerektirir. Özellikle bakım konusu kısa saçlara göre daha zor olabilir. Bu nedenle uzun saçlıların saçları ile daha fazla zaman geçirmeleri gerekir. Saçın uzamasını ve uzun saçların bakımını en iyi şekilde destekleyen baobab yağı, daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak isteyenler için önerilebilecek en iyi bitkisel saç bakım yağları arasında yer alıyor.

İlginizi Çekebilir
Yavaş Uzayan Saçlar İçin En Etkili Saç Uzatma Yöntemleri

5. Saçların Doğal Nem Dengesini Korur

baobab yağının saça faydaları

Saçlarda yaşanan problemlerin birçoğunun ana nedeni saçların doğal nem dengesini kaybetmesidir. Bu durum zamanla saçlarda farklı problemlerin yaşanmasına neden olabilir. Saç kırılmaları, dökülmeler, kuruluk gibi problemler başta olmak üzere daha farklı sonuçlara da neden olabilir. Baobab yağının saça faydaları arasında doğal nem dengesini koruması da yer alıyor. Saçlarınızın hem sağlıklı hem de güçlü görünmesi için düzenli bir şekilde baobab yağı kullanırsanız mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.

6. Saçların Dökülmesini Engeller

baobab yağının saça faydaları

Saç dökülmelerini tamamen ortadan kaldıran baobab yağı aynı zamanda saç köklerini uyararak seyrek bölgelerdeki saçları çoğaltır. Kişinin saçının belirli bölgelerinde seyreklik oluşmuşsa baobab yağını masaj şeklinde kelleşmiş bölgeye kullanarak saçlarını geri kazandırması mümkündür.

İlginizi Çekebilir
Saçtaki Dökülmeyi Önleme Yolları

7. Saç Tellerini Kalınlaştırır

baobab yağının saça faydaları

Yıpranmış ve yüksek ısılara maruz kalmış saç telleri zaman içerisinde incelmeye başlar. Saç tellerini kalınlaştırmak için baobab yağı kullanılabilir. Gece yatmadan önce baobab yağını saçlarınıza sürün ve streç ile saçlarınızı sarın. Sabah kalktığınızda streç filmi çıkarın, saçlarınızı şampuan ile güzelce durulayın. Haftada 2 defa uygulandığında farkı göreceksiniz.

8. Saçın Parlamasını Sağlar

baobab yağının saça faydaları

İşlem görmüş, matlaşmış ve yıpranmış saçların parlaması için baobab yağını kullanabilirsiniz. İçeriğindeki bileşenler sayesinde yıpranan saçların onarılmasını sağlayan yağ, aynı zamanda saçın eski rengine kavuşmasına yardımcı oluyor. Saçlara yoğunluk katarak, parlamasını da sağlıyor.

İlginizi Çekebilir
Parlak ve Işıltılı Saçlara Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler

9. Saça Şekil Vermeyi Kolaylaştırır

baobab yağının saça faydaları

Sabah kalktığınızda saçlarınız kabarıyorsa veya elektrikleniyorsa saçlarınızı yumuşatabilirsiniz. Kısa süre içerisinde etkisini göstererek saçların ipek gibi yumuşacık olmasını sağlayan baobab yağı, saçın daha kolay şekil almasına yardımcı oluyor. Baobab yağı, içerdiği bileşenler ile saçı da besliyor.

10. Saç Kırıklarını Onarır

baobab yağının saça faydaları

Belirli nedenlerden dolayı ortaya çıkmış olan saç kırıklarını onarmak mümkündür. Saç kırılmaları saçların yavaş uzamasına neden olur, dökülmelere yol açar, kepek gibi sorunları ortaya çıkarır, saç derisine zarar verir. Saç tellerinin zayıflamasının en büyük sebeplerinden birisi saç kırıklarıdır. Bu yüzden baobab yağını kullanarak saç kırıklarınızı onarmanızı öneriyoruz.

İlginizi Çekebilir
Parlak ve Işıltılı Saçlara Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Baobab Yağı Nasıl Uygulanır?

baobab yağı

Bitkisel saç bakım yağları arasında saçlara sunduğu faydaları ile kendinden söz ettiren baobab yağını kullanmak diğer saç bakım yağlarından farksız değildir. Tek başına kullanılabileceği gibi başka bitkisel yağlarla karıştırarak da kullanabileceğiniz baobab yağını banyo yapmadan önce saçlarınıza uygulayın. Yarım saat kadar bekledikten sonra hafif şampuan ile yıkayın. Haftada 2 defa kullanmanız önerilir.

Baobab Yağının Zararı Var mı?

Baobab yağının saça zararları hakkında henüz tespit edilmiş bir yan etki bulunmamaktadır. Fakat buna karşın saçlarınızı koruma altına almak ve alerjinizin olup olmadığını öğrenmek için saçlarınıza uygulamadan önce elinizin üst kısmına uygulayın. Bir alerjik durum gösterirse anında kullanmayı bırakın. Herhangi bir sorun ile karşılaşmamanız durumunda saçlarınıza güvenle uygulayabilirsiniz.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım YağlarıArgan Yağının Saça Faydaları

En İyi Baobab Yağı Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaEtkineoldu Puanı
1Diamond HairOnarıcı10/10
2Dr. Mom Hand Onarıcı/Besleyici10/9.9
3ArifoğluBesleyici10/9.8
4Maia MCKoruyucu10/9.7
5Hande PolatBesleyici10/9.4
Amazon
Fiyatlarını Gör
Baobab
Yağı Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatları Gör

Baobab Yağı İçeren Saç Bakım Ürün Tavsiyesi

Baobab yağının saça olan tüm faydalarından yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise içerisinde baobab yağı bulunan saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte baobab yağı içeren en etkili saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

baobab yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde saça faydaları kanıtlanmış 12 farklı bitkinin özünü içeren bu bakım seti, ilk kullanımdan itibaren saçların besin ihtiyacını karşılamasıyla biliniyor. Formülünde bulunan keratin proteini sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onaran ürün, bu sayede saçlarınızın daha dolgun gözükmesini sağlıyor. Ayrıca şampuanının içeriğindeki Ozon minerali sayesinde saç derisini rahatlatan bakım seti, kepek, egzema gibi saç derisi hastalıklarının oluşumunu engelliyor. Böylelikle kısa süre kullanımda bile kepek gibi can sıkan sorunlardan kurtulursunuz.

2. Dr. Mom Hand Baobab Yağı Bitkisel Şampuan

baobab yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dr. Mom
Bitkisel Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

%99'u organik bileşenlerden üretilen bu bitkisel şampuan, hasar görmüş saçları güçlendirerek daha sağlıklı olmalarını destekliyor. Kısa süre kullanımda bile dolaşık ve cansız görünümden kurtulmanızı sağlayan ürün aynı zamanda saç derisini yeniliyor. Bu sayede uyuyan saç kökleri uyanıyor ve dökülmeler engelleniyor. Ek olarak içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde saçın elastikliğini arttıran ürünün paraben, renklendirici ve silikon gibi maddeleri içermediğini belirtelim.

3. Arifoğlu Baobab Yağı

baobab yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Baobab Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının ne kadar kaliteli bir bitkisel yağ üreticisi olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Soğuk pres yöntemiyle elde edilen bu bitkisel yağ, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılıyor. Bu sayede besin ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan kırılmalar ve dökülmeler önleniyor. Tamamen organik içeriği sayesinde saçın bakımını ve onarımını yapan ürün aynı zamanda saça nem de katıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde daha parlak, yumuşak ve canlı saçlara sahip olursunuz.

4. Maia MC Baobab Yağı

baobab yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Maia
Baobab Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Maia MC markasının baobab yağı ile devam ediyoruz. Cilde olan faydaları saymakla bitmeyen baobab yağı saça olan etkileri sayesinde çokça tercih ediliyor. Saçları çok fazla yağlanan kişiler için ideal olan bu bitkisel yağ, hızlı emilim göstermesi sayesinde saçlarda ağırlık yapmıyor. İçeriğindeki besin değeri yüksek vitamin ve mineraller sayesinde saçın bakımını yapan ürün aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Bu sayede saç derisinde oluşabilecek kepek, egzema ve mantar gibi hastalıklardan korunursunuz.

5. HANDE POLAT Baobab Yağı

baobab yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Hande Polat
Baobab Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Baobab yağı içeren en iyi saç bakım ürünleri listemizi Hande Polat markasının ürünüyle bitiriyoruz. Baobab çekirdeklerinin sıkılmasıyla elde edilen bu yağ, tamamen organik içeriği sayesinde saça herhangi bir zarar vermiyor. Formülündeki vitamin ve proteinler sayesinde saçlardaki hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlayan ürün aynı zamanda saçların nem dengesini korumasını destekliyor. Ayrıca besin değeri yüksek içeriği sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan ürünün cilt için de kullanılabileceğini ekleyelim.

Baobab yağı içeren en iyi saç bakım ürünleri nelerdir?

Doğal yağlarla saçına bakım yapmayı sevenlerin tercih ettiği en iyi baobab yağı içeren saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Dr. Mom Hand Baobab Yağı Bitkisel Şampuan, Arifoğlu Baobab Yağı, Maia MC Baobab Yağı, Hande Polat Baobab Yağı çok fazla tercih ediliyor.

Baobab yağının saça faydaları nelerdir?

Doğal yağlar arasında oldukça değerli olan baobab yağının saçlar için yarattığı etkiler saymakla bitmiyor. İşte baobab yağının saça faydaları; saç derisini besler, saç köklerini besler, saç derisindeki pullanma ve kepeklenmeyi önler, saçların uzamasına yardımcı olur, saçların doğal nem dengesini korur.

Baobab yağı saça nasıl kullanılır?

Baobab yağı doğrudan kullanılabildiği gibi farklı yağlarla karıştırılarak da kullanılabiliyor. Temiz saça masaj yapılarak yedirilen baobab yağı yarım saat bekletildikten sonra şampuan ile temizlenmelidir. Haftada iki defa kullanılması önerilen baobab yağı düzenli kullanıldığında saçların daha sağlıklı olmasını sağlıyor.

Baobab yağı saç uzatır mı?

Birçok faydası bulunan baobab yağı, saçların daha çabuk ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor. Masaj şeklinde kullanılırsa saç derisini besliyor ve nemlenmesini, ferahlamasını sağlıyor.

Baobab yağı saç dökülmesini önler mi?

Eğer saçlarınız normalde döküldüğünden daha fazla dökülüyorsa baobab yağı ile elde edilmiş karışımlar, maskeler kullanılarak dökülme sorunundan kurtulabilmeniz mümkündür. Bunun için baobab yağı maskelerine göz atabilirsiniz.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum