Geniş, Ferah ve Kullanışlı: En İyi 15 Banyo Dekorasyon Fikri

Banyo dekorasyonunda sıradan olmaktan kurtulun ve dekorasyonunuzda farklı fikirlere yer verin! Banyo dekorasyonu hakkında yaratıcı fikirleri sizlerle.
Geniş, Ferah ve Kullanışlı: En İyi 15 Banyo Dekorasyon Fikri

Banyo Dekorasyon Önerileri

Evlerimizin sürekli kullandığımız bölümlerinden olan banyolar dekorasyon konusunda oldukça önemli alanlardır. Geniş, ferah ve kullanışlı bir banyo yaratmak için en iyi banyo dekorasyonu fikirlerimize göz atmanızı öneriyoruz. İşte banyo dekorasyonu için en iyi fikirler ve ürün tavsiyeleri... 

Banyo İçin Dekorasyon Listesi

SıraDekorasyon FikriMaliyetÜrün Önerisi
1Beyaz Renk KullanımıOrtaBeyaz Aksesuarlar
2Minimalist ve Sade TasarımDüşükUfak Boyutlu Ürünler
3Tek Renk KullanımıDüşükUygun Renk Tonunda Ürün
4Duvar KağıdıDüşükSık Desenli Duvar Kağıdı
5Portatif DepolamaOrtaFonksiyonel Mobilya
6AynaYüksekÇerçevesiz ve Büyük Ayna
7Çerçevesiz DuşakabinYüksekCam Duşakabin
8Yuvarlak Ürün KullanımıOrtaGeometrik Ürünler
9Farklı Aksesuar SeçimiOrtaTablo veya Bitki
10Desenli Seramik SeçimiYüksekDesenli Mermer
11Küvet HavluluklarıDüşükHavluluk
12Kavanoz KullanımıDüşükGeniş Kavanoz
13Dolap İçi DüzenleyicisiDüşükDolap Düzenleyicisi
14Duvarları Aktif KullanmaDüşükAskılık
15Klozet Üstü KullanımıOrtaRaf veya Dolap
Amazon
Fiyatlarını Gör
Banyo
Dekorasyon Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Banyo İçin Dekorasyon Fikirleri

İşte banyonuza şıklık katacak en iyi banyo dekorasyon fikirleri...

1. Beyazın Ferah Enerjisini Banyonuza Taşıyın

beyazin-ferah-enerjisini-banyonuza-tasiyin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Banyo
Dekorasyon Fikirleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Küçük ve kullanışsız olduğunu düşündüğünüz bir banyoya sahipseniz açık renklerin gücünden faydalanarak işe başlayabilirsiniz. Bir mekanı olduğundan daha ferah gösteren en popüler yöntem beyaz rengi kullanmaktır. Bembeyaz duvarlar ve banyo fayansları banyonuzu sadece daha büyük göstermekle kalmaz aynı zamanda daha ferah bir mekan algısı yaratır. Beyaz rengi çiğ buluyorsanız beyazdan sarıya kadar tüm ara renkleri banyonuz için tercih edebilirsiniz. Oluşacak fazla çiğ görüntüyü ise renkli (özellikle mavi tonları çok yakışacaktır) obje ve aksesuarlarla destekleyerek zevkinize uygun bir hale getirebilirsiniz.

2. Minimalist ve Sade Bir Tasarım Planlayın

minimalist-ve-sade-bir-tasarim-planlayin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Banyo
Dekorasyon Önerisi
Aradığın
Fiyatı Gör

Küçük bir banyoyu değişime sokmaya karar verdiyseniz öncelikle modern ve minimalist bir tasarım yapmayı kafanıza koymalısınız. Çünkü dar alanlar ancak minimalist tasarımlarla ferah bir görüntü elde edebilir. Bu tarz küçük banyolarda gereksiz detaylardan ve abartılı desenlerden kaçınmalısınız. Banyoda kullandığınız araç ve gereçleri kapağı kapalı alanlarda muhafaza etmelisiniz. Etrafta bulunan eşyalar rahatsız edici bir görüntü ortaya koyacaktır. Ayrıca banyonuzda büyük bir banyo dolabı yerine basit bir lavabo tezgahı veya monoblok asma lavabo kullanılması daha mantıklı olacaktır. Çerçevesiz aynalar küçük banyoların en önemli kurtarıcılarından biridir. Aynı zamanda şeffaf duş camı da küçük banyo dekorasyon fikirleri arasında en dikkat çeken unsurlardan biridir.

3. Tek Bir Rengin Farklı Tonlarını Tercih Edin

tek-bir-rengin-farkli-tonlarini-tercih-edin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Banyo
Dekorasyon Eşyaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Evinizin banyo bölümü dar ve küçükse bu alanda kullanacağınız renkler bir rengin tonlarından oluşmalıdır. Tüm banyoda bir bütünlük sağlanması, yumuşak geçişler açısından oldukça önemlidir. Kullanacağınız banyo aksesuarları ile ana renk üzerine başka renk, desen ve dokular ekleyebilirsiniz. Örneğin tercih ettiğiniz beyaz fayansların arasına siyah derz dolgusu yaptırarak stil sahibi bir banyo elde edebilirsiniz.

4. Duvar Kağıdı İle Dikkat Çekici Bir Tasarım Yakalayın

duvar-kagidi.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Banyo
Dekorasyon Tasarımları
Aradığın
Fiyatı Gör

Küçük bir banyonun dekorasyonuyla başa çıkmanın en iyi yolu dikkati başka bir yöne çekmek olacaktır. Mesela banyonuzun bir duvarına uygulayacağınız zevkli seçilmiş bir duvar kağıdı, banyonun küçük  olduğu algısını ortadan kaldırabilir. Yine de küçük bir ortam olduğu için büyük boyutlu ve koyu renkli desenler seçmekten kaçınmalısınız. Küçük ve sık desenler ortama derinlik kazandıracaktır. Banyoda görmeye pek alışık olmadığımız duvar kağıtlarının ıslak mekanlar için kullanışsız olduğunu düşünüyorsanız, nemli ve sıcak ortamlar için özel duvar kağıtları satılmaktadır.

5. Fonksiyonel Depolama Çözümleri Yaratın

fonksiyonel-depolama-cozumleri-yaratin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Banyo
Dekorasyon Önerileri
Aradığın
Fiyatı Gör

Küçük ve dar banyolarda büyük dolaplar kullanıp, kişisel bakım ürünlerini veya havluları bu alanlara depolamak kesinlikle mantıksız olacaktır. Mümkün olduğu kadar az eşya bulundurmak bu alanları daha kullanışlı hale getirecektir. Portatif ve çok fonksiyonlu mobilyalar küçük alanlar için olmazsa olmazdır. Sabit banyo dolaplarının aksine bağımsız depolama çözümleriyle banyo eşyalarınızı istediğiniz zaman başka yere taşıyabilirsiniz. Küçük banyo düzenlemesi için sepetler ve tabureler oldukça kullanışlıdır. Portatif ve tekerlekli düzenleyicilerle küçük banyonuzu rahat hareket edebilecek hale getirmeniz mümkün!

6. Aynaların Odayı Genişletici Etkisinden Faydalanın

aynalarin-odayi-genisletici-etkisinden-faydalanin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Ayna ile Banyo
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Küçük banyolarda kullanılan en popüler çözümlerden biri olan ayna kullanımı, hepimizin bildiği bir fikir olsa da bu yazıda bahsetmesek olmaz. Aynalar, diğer tüm küçük odalarda olduğu gibi banyolarda da ışığı yansıtarak mekanı olduğundan çok daha geniş gösterir. Bunun için duvara dev bir ayna asabilir veya ayna duvar karoları ile banyonuzu iki kat daha büyük gösterebilirsiniz. Özellikle çerçevesiz aynalar banyonuzdaki derinliği oluştururken hem de stil sahibi görünmesine olanak sağlayacaktır.

7. Çerçevesiz ve Cam Duşakabin İle Alanınızı Genişletin

cercevesiz-ve-cam-dusakabin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Duşakabinle Banyo
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Dar ve zor hareket edilebilen küçük banyolarda çerçevesiz duş camları sınırları ortadan kaldırmaya yarar. Seçtiğiniz buzlu veya desenli duşakabin camları banyoda ekstra duvar etkisi yaratacağından alanı daha da küçültmektedir. Şeffaf duş camlarını banyonuzda tercih etmeniz hem duş alırken kendinizi daracık alana sıkışmış hissetmemenizi hem de banyonuzun bölünmemiş olmasını sağlar. Bazı eski tarz banyo tasarımlarında duşakabinin içerisindeki duvar farklı renkte veya farklı bir malzeme ile tasarlanmıştır. Bu, banyoda bölünmelere sebep olur ve dolayısıyla alanı küçük gösterir. Cam duşakabinin içerisinde bulunan alan da, banyonun tümünde kullanılan fayanstan döşenirse banyo bir bütünlük kazanır ve daha geniş bir görüntüye sahip olur. 

8. Yuvarlak Hatlar Kullanmaya Dikkat Edin

yuvarlak-hatlar-kullanmaya-dikkat-edin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Banyo
Dekorasyon Aksesuarları
Aradığın
Fiyatı Gör

Geometrik mobilyalar veya seramikler çok eskide kalan tarzın ürünleri olarak günümüzde yerini alıyor. Stil sahibi evlerde veya banyolarda artık özellikle yuvarlak hat kullanılmaya başlandı. Siz de küçük banyo tasarımınız için mobilya ve vitrifiye seçerken köşeli ve geometrik hatlı modeller yerine yuvarlak hatlı modelleri tercih etmelisiniz. Bu şekilde banyonuzda hem hareketiniz kolaylaşacak hem de banyonuz olduğundan geniş bir görünüme sahip olacak.

9. Aksesuar Kullanımına Önem Verin

aksesuar-kullanimina-onem-verin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Banyo
Dekorasyon Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Küçük banyo tasarımlarında genellikle tek renk tonları kullanmak mantıklı olacağından aksesuar kullanımı çok mühimdir. Banyonun kişiselleştirilmesi ve ferah bir ortama dönüşmesi ancak zevkli seçilmiş aksesuarlarla sağlanabilir. Koyu renkleri seviyorsanız fakat banyonuzu küçük göstereceği için kullanmaktan çekiniyorsanız, aksesuar tercihinizi koyu renklerden yana kullanabilirsiniz. Ayrıca banyoda tablo ve çiçek kullanımı bir zamanlar ne kadar garipsense de şimdilerde trend hale gelmiş durumda! Bu yüzden duvarların boşluğu ve zeminin sakinliği sizi rahatsız ediyorsa bu tarz alternatif çözümler üretebilirsiniz.

10. Desenli Seramikle Kendinize Köşe Yaratın

desenli-seramikle-kendinize-kose-yaratin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Seramik Banyo
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Banyo içerisindeki yüzeylerde kullanılan seramik ve fayanslar büyüklük algısını en çok etkileyen faktörlerden birisidir. Bu sebeple küçük banyo tasarımları için en çok dikkat edilmesi gereken şey seramik ve fayans seçimidir. Seramikte büyük desenler tercih ettiğinizde banyonuzu olduğundan daha küçük gösterse de, banyonun bir duvarında uygulayacağınız seramik tıpkı yukarda bahsettiğimiz duvar kağıdı çözümü gibi algı dağıtıcı olacaktır. Mermer deseni son zamanlarda sıkça tercih edilen bir seramiktir. Banyonuza ferahlık kattığı gibi temiz ve sade bir görünüm elde etmenizi de sağlayacaktır.

11. Küvet Kenarlarına Havluluklar Yerleştirin

kuvet-kenarlarina-havluluklar-yerlestirin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Havlulukla Banyo
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Küçük banyo düzenlemesi, üzerinde çok uğraşmadan keyifli alanlar yaratabileceğiniz bir uğraş olacaktır. Yeter ki siz küçük banyonuzu nasıl kullanışlı hale getirebileceğinizi düşünmeye başlayın! Küvet kenarlarının uç kısımlarına erişimi kolay havlular yerleştirebilirsiniz. Böylece hem havlularınızı depolayacağınız bir dolap kullanarak alanı daraltmaktan kurtulursunuz hem de kendinize pratik bir kullanım yaratırsınız.

12. Kavanozlarınızı Banyonuzda Değerlendirin

kavanozlarinizi-banyonuzda-degerlendirin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Kavanoz ile Banyo
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Eskimiş kavanozlarınızı atmak yerine boyama işlemi uygulayarak veya iplerle etrafını sararak yeniden kullanıma kazandırabilirsiniz. Kişisel ihtiyaçlarımızdan ötürü banyomuzda birçok nesne bulundurmak zorundayız. Küçük bir banyoya sahip olunca da bu eşyalar çok fazla yer kaplıyor ve dolayısıyla banyo düzenini mümkün kılmıyor. Makyaj malzemelerinizi, diş macunu ve fırçanızı, kulak temizleme çubuklarınızı bu sevimli hale getirdiğiniz kavanozlarınızda saklarsanız banyoda düzeni sağlamış olursunuz. 

13. Dolap İçi Düzenleyiciler Kullanın

dolap-ici-duzenleyiciler-kullanin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Banyo
Dekorasyon Gereçleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Günümüzde küçük ev ve kompakt evler çok revaşta! Bu yüzden herkes eşyalarını dar alana en kullanışlı şekilde yerleştirme mücadelesine girişti. Genelde bütün ev dekorasyon markalarının üretmeye başladığı dolap içi düzenleyicileri bu noktada yardımımıza koşuyor. Küçük ve detaylı bölümleriyle hayatımızı kolaylaştıran bu düzenleyicileri dolaplarımıza yerleştirerek eşyalarımızı daha kolay ve pratik bir şekilde muhafaza edebiliriz.

14. Banyo Duvarlarınızı İyi Değerlendirin

banyo-duvarlarinizi-iyi-degerlendirin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Banyo
Dekorasyon Parçaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Banyo duvarları her zaman iyi değerlendirilmeyi hak etmektedir. Bunu başardığınız zaman ortaya çok güzel tasarımlar da çıkmış olacak. Hepimizin evinde kirişler bulunuyor. Bu kirişleri küçük raflarla donatmak küçük banyo tasarımının en önemli tüyolarından biridir. Kendinize küçük depolama alanları yaratmanız banyonuzda bulunan eşyalarınızı pratik bir şekilde kullanmanızı sağlar.

15. Klozetin Üstünü Değerlendirin

klozetin-ustunu-degerlendirin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Banyo
Dekorasyon Oluşturma
Aradığın
Fiyatı Gör

Küçük banyolarda en önemli problem kesinlikle depolama alanlarının yetersizliğidir. Bu yüzden bu alanda değerlendirebileceğiniz her duvarı kullanışlı hale getirmelisiniz. Klozetinizin üstüne yaptıracağınız tavana kadar uzanan bir depolama alanı hayatınızı kurtarabilir. Bol bölümlü bir dolap, size her türlü kişisel bakım ürününüzü muhafaza edebileceğiniz bir alan sağlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.