Balonla Yörüngealtına Uçuşu

Dünya’nın 32 km yüksekliğine çıkan, insanın Dünya’ya doruklardan bakma fırsatı veren kapsülü balonla yörüngealtı uçuşları, 2016 yılında faaliyet göstermeye başlayacak. İşte detaylar..
Balonla Yörüngealtına Uçuşu

Dünya'yı binlerce yükseklikte izlemek ister misiniz; Çoğumuz, “evet” diyecektir. Ancak Dünya üzerinde yaşayan insanlarının çok küçük bir kısmının buna gücü yetiyor. 500 bin dolar gibi uçuk fiyatlarla olan bu uçuşlar, çoğu insanlar için birer hayal bile değil. Çoğu insanı hayallerine daha da yaklaştıracak bir buluş icat edildi.

Balonla Yörüngealtı Uçuşun Özelliği

Yörünge uzay uçuşları uzaya çıkılarak yapılıyor. Bunun için 100 km’yi aşmak gerekiyor. Ancak balonla yapılan bu yörünge altı uçuşu ancak 32 km’ye kadar çıkacaktır. Yani uzay deneyimi olmayacaktır. Uzaya çıkılmadığı için bu yükseklikte yerçekimsiz tecrübesi yaşanmayacak, ancak Dünya’yı on binlerce metre yükseklikte izleme keyiflerine varılacaktır.

yörüngealtı uçuş

Bilet Fiyatı

Paragon Space Development şirketinin yan kolu olan World Viev Enterprises isimli yeni Startup şirketi, Önümüzdeki aylarda yörünge uçuş deneyimi  biletini satmaya başlayacak. Sekiz kapasiteli olan bu kapsül, müşterilerin dört saat sürecek yolculuk için ödeyecekleri para 75 bin dolardır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.