Balinese Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Konuşkan yapısı, enerjik kişiliği ile Siyam ve Ankara kedisinin karışımı olan Balinese, mutasyon sonucu dünyaya gelmiş zarif bir kedi türüdür. Balinese'yi daha yakından tanıyacağımız içeriğimiz ile tüm özelliklerini daha yakından tanıyacağız.
Balinese Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Balinese Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Balinese, Endonezya’nın Bali adasında yaşamlarını sürdürmektedir. Hızla tüm dünya ülkelerine yayılmış olan bu tür, Siyam kedisi soyundan gelmektedir. Kedi yetiştiricileri tarafından halen araştırmaları sürdürülmekte olan Balinese, Siyam ve Ankara kedisinin bir çok ortak özelliğini taşıdığı söylenmektedir.

Uzun, ince ve ipeksi tüy yapısı ile oldukça zarif bir görünüme sahip olan Balinese, konuşkan özellikleri sayesinde sahipleri ve diğer dostları ile sohbet etmekten büyük zevk almaktadır. Oldukça ideal bir ev kedisi özelliğine sahip bu tür, ilk olarak 1961 yılında uluslararası kedi dernekleri tarafından kabul görülmüştür.

Balinese Kedisi


Balinese Kedisi Kişiliği

Balinese, çok sevecen, eğlenceli ve meraklı kişiliği ile bilinmektedir. Ayrıca oldukça konuşkan bir yapıya sahip olduğu da söylenmektedir.

Gezegende ki en akıllı kedi türlerinden bir tanesi olduğu söylenen Balinese, çevresinde olup biten her şeye dahil olmaktan büyük zevk almaktadır.

Balinese Kedisi

Yüksek enerjiye sahip olan Balinese, interaktif oyunlar oynamaktan hoşlandığı ve yeni şeyler öğrenmeye açık bir kedi olduğu söylenmektedir. Kedi topu, tırmığı ve fare oyuncakları ile vakit geçirmekten hoşlandığı bilinmektedir.

Her daim nazik ve ilgi gösterilmesinden hoşlanan yapısı ile bilinen Balinese, kendisine saygı duyan çocuklar ve evcil hayvanlar ile uyum içerisinde yaşamakta olduğu görülmektedir.

Balinese Kedisi


Balinese Kedisi Görünümü

Balinese oldukça zarif görünümünün arkasında ince, orta ve uzun boylara sahip ipeksi tüy yapısı ve elmayı andıran kafası olmaktadır. Mavi göz renkleri ile adeta Siyam kedisini andırdığı bilinmektedir.

Ağırlıkları ortalama olarak 5 ila 10 kilo arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Tüy renkleri birbirinden farklı ton ve desenlere sahip olduğu gibi en sık rastlanan mavi, lila, krem, karamel ve çikolara renkleri olarak bilinmektedir.

Balinese Kedisi



Balinese Bakımı

İnce ve ipeksi tüy yapısı ile Balinese bakımı oldukça kolay olduğu söylenmektedir. Düzenli olarak kedi tarağı ile taranması, ölü tüylerin kolaylıkla ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

Balinese için düzenli egzersizin oldukça önemli olduğunu bildiren uzmanlar onlarla etkileşimli oyunlar oynayabileceğiniz gibi kedi oyuncağı ile her daim hareketli kalmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Yavru ve yetişkin Balinese için kaliteli kedi maması kullanımının oldukça önemli olduğu bilinmektedir. Tüm besin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacak kuru mama yada konserve kedi mamaları ile takviyede bulunmanız önerilmektedir. Su tüketiminin de oldukça önemli olduğu bilinmekte olup, su kabının her daim temiz ve dolu olmasına özen göstermelisiniz.

Balinese Kedisi


Balinese Sağlık Durumu

Balinese ortalama yaşam süresi, yaşlarına uygun beslenme ve özenli diyet ile 18 ila 22 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Düzenli aşılama ve beslenme Balinese kedisi sağlığı için oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalar neticesinde Balinese’nin Siyam kedisi ile aynı kalıtsal sorunları taşıdığı düşünülmektedir. Karşılaşılabilen sağlık sorunları arasında,

  • Amiloidoz olarak adlandırılan protein türünün karaciğerde toplanması ile ortaya çıkan hastalık,
  • Aort darlığına bağlı damar hastalıkları,
  • Göz şaşılığı
  • Balinese’nin dokunulduğunda huysuzlaşmasına, tüy kayıplarına ve kendini koruyucu tavırlara bürünmesine neden olan nörolojik hastalık hiperestezi sendromu görülebilmektedir.

Balinese Kedisi


Balinese Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Nazik yapısı ile çocuklarla her daim oldukça iyi geçinebilen Balinese oldukça uyumlu bir ev arkadaşı olarak bilinmektedir. Küçük çocuklarla da oldukça güzel vakit geçirdiği söylense de , ailelerin kontrollü olarak denetlemesi oldukça önemlidir. Özellikle bebekli ailelerin zarar vermemesi için eğitmesi gerekebilmektedir.

Evcil hayvanlar ile iyi geçinmeyi becerebilen Balinese, köpekler ve diğer kedi türleri ile oyun oynamaktan zevk almaktadır. Doğası gereği inanılmaz derecede sosyal bir kedi türü olduğu söylenen Balinese, küçük evcil hayvanlar ile uğraşmaktan zevk aldığı bilinmektedir. Aksi bir durum yaşanmaması için yanında bulunmanız önerilmektedir. Balinese her daim eğitime açık bir kedi türüdür.

balinese-kedisi1.jpg


Balinese Özellikleri

  • Uzun, ince ve ipeksi tüy yapısı ile Siyam kedilerine çok benzeyen yapıları ile bilinmektedir.
  • Çok konuşkan bir kedi türü olup, aile fertleri ve diğer evcil hayvanlarla vakit geçirmekten hoşlanmaktadır.
  • Siyam kedisi soyundan geldiği düşünülmektedir.
  • Balinese zeki yapısı ile interaktif oyunlar oynamaktan ve yeni şeyler öğrenmekte oldukça başarılı olduğu söylenmektedir.
  • Siyam kedisinin taşımakta olduğu bazı kalıtsal hastalıklar Balinese’de de rastlanabilmektedir.
  • Sağlıklı beslenme ve uygun çevre ortamının sağlanması durumunda 22 yıla kadar yaşam ömürleri olduğu söylenmektedir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.