Balıkesir'de Gezilip Görülmesi Gereken 21 Yer

Hem doğası hem de tarihiyle birçok turist çeken Balıkesir'e gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerleri liste haline getirdik.
Balıkesir'de Gezilip Görülmesi Gereken 21 Yer

Hem Ege hem de Marmara Bölgesinde toprakları bulunan ve tatil açısından önemli bir merkez olan Balıkesir; tarihi eser, doğası ve plajlarıyla her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti bünyesine çekiyor.

Eğer sizde yaz tatili için Balıkesir'e seyahat etmeyi düşünüyorsanız yazımıza göz atmadan gitmemenizi tavsiye ediyoruz. Sizin için hazırladığımız Balıkesir'in en iyi gezilecek yerleri hem doğal hem tarihi güzelliklerle unutulmaz bir tatil sunuyor.

Balıkesir'de Gezilecek Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Şeytan SofrasıAyvalıkManzara
2Kuş Cenneti Milli ParkıBandırmaKuş Çeşidi
3Daskyleion Antik KentiBandırmaTarihi
4Aşıklar TepesiAyvalıkManzara
5Ayvalık Saatli CamiiAyvalıkTarihi/Mimari
6Sütüven ŞelalesiEdremitDoğası
7Cennet TepesiAyvalıkManzara
8Taksiyarhis Anıt MüzesiAyvalıkTarihi
9Ortunç KoyuAyvalıkDenizi
10Şahindere KanyonuEdremitDoğası
11Zağnos Paşa CamiiKaresiTarihi
12Badavut PlajıAyvalıkDenizi
13Güvercin KoyuGömeçDenizi
14Kirazlı ManastırıErdekTarihi
15Hasan Boğuldu GöletiEdremitDoğası
16Ayışığı ManastırıAyvalıkTarihi
17Kazdağı Millî ParkıEdremitDoğası
18Antandros Ören YeriEdremitTarihi
19Altınova Hersek PlajıAyvalıkDenizi
20Sarımsaklı PlajıAyvalıkDenizi
21Gönen KaplıcalarıGönenŞifalı Suyu

Balıkesir'de Gezilecek 21 Yer

İşte Balıkesir'e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler...

1. Şeytan Sofrası

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Balıkesir'de en çok ziyaret edilen yerler arasında ilk sırada bulunan Şeytan Sofrası, hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Volkanik lavlar sonucu sofra biçiminde oluşan kayalıkların üzerinde şeytanın ayak izi olduğuna inanıldığı için bu isme sahip olan Şeytanın Sofrası, gün batımlarında harika manzaralar sunuyor. Ayvalık ve Midilli adasını ayaklarınızın altına seren bu tepe, günün her saati yoğun olsa da gün batımlarında daha da kalabalık oluyor.

AdresKüçükköy, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Gün batımını izlemek için gittik iyi ki de gün batımında gitmişiz. Güneş muhteşem batıyor çok güzel kareler çıkıyor.

? Gün batımında izlemesi çok güzel bir manzarası var. Tepeden çıplak gözle bütün yakındaki adaları görmeniz mümkün.

2. Kuş Cenneti Milli Parkı

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Tüm Dünya'dan doğa tutkunlarının geldiği Manyas Gölü, birçok farklı su kuşu türüne ev sahipliği yaptığı gibi Avrupa, Asya ve Afrika'da göçen kuşların da uğrak noktaları arasında yer alıyor. Mart, Temmuz, Eylül ve Ekim ayı denildiğinde birçok kişi bu doğal güzelliği fotoğraflamak ve o anlara şahit olmak için Balıkesir Manyas Gölü'nün Kuzeybatı kıyısına geliyor. Ayrıca 1975 yılında Avrupa Konseyi tarafından A sınıf diplomalı göl seçilen bu milli park, Balıkesir merkeze 85 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Saatler08:00-17:00
AdresBandırma, 10200 Bandırma/Balıkesir

Google Yorumları

? Çok güzel bir mekan ama şuan tadilatta okulla özel izin aldığımız için girdik. Çok fazla kuş vardı dürbün ile kuşları izlemek zevkliydi. Tadilat bitince çok daha güzel bir mekan olacağını düşünüyorum.

? Bir çok çeşit kuşu canlı görmek mümkün. İsterseniz canlı yayınla isterseniz orada verilen dürbünle kuleye çıkıp izleyebilirsiniz.

3. Daskyleion Antik Kenti

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

MÖ. 600'lü yıllara dayanan tarihiyle dikkat çeken Daskyleion Antik Kenti, bölgenin ilk antik kentleri arasında yer alıyor. 1952 yılından beri kazı çalışmalarının devam ettiği bu antik kent, Babil dönemine ait mühür ve mozaiklerle dikkat çekiyor. 5000 yıl öncesine ait taş çakmakları ve baltalarla döneme ait birçok bilgi veren bu antik kent, Roma ve Bizans dönemine kadar savunma yönünü güçlendirerek yaşamaya devam edilmiştir.

AdresErgili, 10245 Bandırma/Balıkesir

Google Yorumları

? Çok önemli bir arkeolojik merkez. Anadolu'nun geçiş noktalarından veya sınır olabilecek yerlerinden bir tanesi.

? Kazı çalışmaları devam eden ülkemiz adına çok değerli bir arkeolojik alan.

4. Aşıklar Tepesi

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Balıkesir'de en çok dikkat çeken teperler arasında yer alan Aşıklar Tepesi, manzara izlemek ve fotoğraf çekilmek için en ideal yerler arasında bulunuyor. Gün batımında harika bir manzara sunan bu tepe, romantik anlar yaşamak isteyen aşıklar tarafından sıkça tercih ediliyor. Yel değirmeninin çevresinde bulunan kafede çay veya kahve içerek manzara keyfi yaşayabileceğiniz bu tepe, Turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

AdresNamık Kemal, 15 Eylül Cd. No:36, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Cunda'nın dar sokaklarından yukarı doğru yürüyerek adaya yukarıdan bakabileceğiniz çok güzel bir yer. Karşıdaki adaları ve körfezi görebilirsiniz. Yukarıda tepede bulunduğu için esiyor ve kafede oturup bir şeyler içebilirsiniz

? Muhteşem bir manzaraya sahip bir yer. Gün batımında çıkarsanız daha çok keyif alabilirsiniz.

5. Saatli Camii

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

İlk başlarda 1850 yılında bir kilise olarak inşa edilen Saatli Camii, cumhuriyetin ilanından sonra camiye çevrilerek Türkiye'de ki en ilginç camiler arasında yerini almış. Dışarıdan bakıldığında kilise zannedilen bu cami, çan kulesinde yer alan saatten dolayı bu ismi alıyor. Turistler tarafından yoğun ilgi gören Saatli Camii, taş oymalarıyla da dikkat çekiyor.

AdresFevzipaşa-vehbibey, Muradiye Çarşı Ar. No:4, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Rumlar zamanında kilise olan caminin tepesindeki saat kulesinden dolayı adı saatli cami. Çok güzel bir atmosferi var. Uğramanızı tavsiye ederim.

? Tarihi dokusu oldukça güzel olan, dar Ayvalık sokaklarında gezerken rast geldiğiniz ve mutlaka görmeniz gereken bir cami..

6. Sütüven Şelalesi

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Balıkesir'in doğal güzellikleri arasında bulunan Sütüven Şelalesi, kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. 17 metre yükseklikten dökülen sularla serinletici bir etkiye sahip olan bölge, özellikle fotoğraf tutkunlarının tercih ettiği yer oluyor. Doğa yürüyüşü yapabileceğiniz ve göletlerde yüzebileceğiniz Sütüven Şelalesi, mesire alanlarıyla da piknik sevenlerin beğenisini kazanıyor.

Saatler06:00-21:00
AdresBeyoba, 10300 Edremit/Balıkesir

Google Yorumları

? Doğa harikası şelalenin dibindeki göletlerde yüzülebiliyor su inanılmaz soğuk . Piknik alanları mevcut ayağınızın üstünden geçen suda piknik yapmak muhteşem.

? Manzara harika , kafa dinlemek için ideal bir yer. Temiz hava, birde çok kalabalık olmasa harika .

7. Cennet Tepesi

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Balıkesir'in ünlü seyir tepeleri arasında yer alan Cennet Tepesi, sunduğu panaromik manzarayla giden herkesi büyülüyor. Ayvalık, Cunda Adası ve Midilli Adası'nı ayaklarınızın altına seren bu tepe, fotoğraf tutkunlarının da sıkça ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor. Balıkesir'e gidildiğinde kesinlikle görülmesi gereken tepelerden biri olan Cennet Tepesi, mesire alanları ve yürüyüş yolları ile yoğun ilgi görüyor.

Adres150 Evler, Ahmet Taner Kışlalı Cd., 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Gece gündüz demeden günün her anında manzarası harika olan bir yer.

? Böylesi bir yer insana öykü yazdırır... Çok çok etkilendim... Derinlik, ufukların ötesinde bilinmez diyarlara giden bir gemide hosti veren sisler ötesini düşlemek... Bir kez daha gitmek isterim.

8. Taksiyarhis Anıt Müzesi

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Ayvalık'ın simgesi haline gelen Taksiyarhis Anıt Müzesi, mermer oymaları, altın süslemeleri ve kabartmalarıyla oldukça dikkat çeken bir mimariye sahip. Hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu kilise, 2012 yılından beri müze olarak hayatına devam ediyor. Ayrıca yaz aylarında tamamen ücretsiz gezilebilen bu müze kış sezonunda oldukça uygun bir ücretle ziyaretçi kabul ediyor.

Telefon(0266) 312 53 28
Saatler10:00-17:30 Pzt: Kapalı
Adresİsmetpaşa, Arası,, Mareşal Fevzi Çakmak Cd. 11. Sk., 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Gittiğimiz gün yaylı enstrümanlar ile bir prova vardı şanslı bir günümüzdü diyebilirim. Ayvalığa gidildiyse mutlaka uğranması gerekir diye düşünüyorum. Çok güzel bir şekilde restore edilmiş orijinal motifler korunmuş durumda.

? Ayvalık ta gördüğüm en güzel kilise. Güzel restore edilmiş. Ayvalık'ta Görülmesi gereken on yerden biri.

9. Ortunç Koyu

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Balıkesir'de yüzmek için en iyi koylar arasında yer alan Ortunç Koyu, akvaryum gibi suyuyla mavi bayrak ödülüne sahip. Kumsalın hemen bitiminde başlayan çam ormanlarıyla da bol oksijenli bir bölge olan bu koy, kampçıların da ilk tercihi oluyor. Milli park olarak ilan edilen bu koy, sakinlik arayanların da beğenisini kazanıyor.

AdresNamık Kemal, 10405, Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Cunda adasında en güzel koylardan biri. Sessiz sakin ve çam ağaçları altında keyfli bir ortam yaratan bir koy.

? Doğanın içinde, gök mavi, ortam yeşil, yatlar, gezinti gemileri. İnsanın ayrılması gelmiyor.

10. Şahindere Kanyonu

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Kaz Dağları sınırları içerisinde yer alan Şahindere Kanyonu, doğa sporları sevenlerin uğrak noktaları arasında bulunuyor. Eşsiz doğası ve tertemiz havasıyla insana huzur veren Şahindere Kanyonu, Türkiye'nin en büyük kanyonları arasında yer alıyor. Balıkesir'e gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında olan bu kanyon, piknik alanlarıyla da dikkat çekiyor.

AdresAltınoluk, Çevreyolu Cd 5. Sk, 10870 Edremit/Balıkesir

Google Yorumları

? Gerçekten çok güzel bir yer. Doğası harika. Suyun soğukluğu, ağaçların gölgesi muazzam.

? Sakin iken deneyimlenmesi gereken bir yer, risk alınıp şelalesine kesinlikle gidilmeli.

11. Zağnos Paşa Camii

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Balıkesir'in en ünlü camileri arasında yer alan Zağnos Paşa Camii, Fatih Sultan Mehmet'in veziri olan Zağnos Paşa tarafından 1641 yılında yaptırılmış. İlk yapıldığında külliye olrak inşa edilen bu yapıdan günümüze kadar ise sadece cami ve türbeler gelebilmiş. Ayrıca Kurtuluş Savaşı'nda Mehmet Akif Ersoy'un hutbe verdiği bu cami kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresKaresi, Karesi Sk. 1/E, 10010 Karesi/Balıkesir

Google Yorumları

? Tarihi olan bu cami, Balıkesir çarşısında konumlandırılmış. Etrafında çay bahçelerinin bulunduğu ferah bir meydanı mevcut. Geceleri hoş bir atmosferi olan bu camiyi tavsiye ederim.

? Şehrin merkezinde bulunan ve en huzurlu yer... Tarihi ve mistik bir yer... avlusunda sakince bir çay içmeli içinde huzurlu bir namaz kılınmalı...

12. Badavut Plajı

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Balıkesir'in en güzel plajları arasında yer alan Badavut Plajı, birçok kişi tarafından Balıkesir'in gizli cenneti olarak adlandırılıyor. İncecik kumu ve masmavi berrak deniziyle giden herkesi kendisine hayran bırakan bu plaj, Ege'nin en dalgasız denizine sahip.

AdresBadavut Plajı, Fevzipaşa-vehbibey, Atatürk Blv. No:156, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Yoğunluk sarımsaklıya göre daha az. Suyu akvaryum gibi temiz ve serin. Çok bilinmiyor ama sarımsaklıdan daha iyi.

? Suyu akvaryum gibi tertemiz, balıklar görünüyor.

13. Güvercin Koyu

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Etrafını çevreleyen çam ormanları ve masmavi deniziyle harika bir tatil deneyimi sunan Güvercin Koyu, birden derinleşmediği ve dalga olmadığı için çocuklu aileler için oldukça uygun. Avrupa'nın en büyük tatil sitelerinden biri tarafından işletilen bu koyda şezlong ve şemsiye gibi hizmetlere kolayca ulaşılabiliyor.

AdresGüvercin Koyu, Kemalpaşa, 10715 Gömeç/Balıkesir

Google Yorumları

? Mavi Bayrak onaylı temiz bir kumsal, denizi de aynı derecede temiz ve berrak. Suyu genellikle soğuktur.

? Denizi temiz, soğuk ve kum. Yiyecek ve içecek fiyatları plaj için gayet uygun.

14. Kirazlı Manastırı

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

19. yüzyılda Rumların kullandığı Kirazlı Manastırı, 99 odasıyla oldukça büyük bir yapıyken günümüze kadar her bölümüyle gelememiş. 1922 yılında terk edilen bu manastır tamamen kadere teslim edildiğinden dolayı ormanın içinde oldukça gizemli havasıyla hala gidenlerin ilgisini çekiyor.

AdresBallıpınar, 10500 Erdek/Balıkesir

Google Yorumları

? Doğasıyla muhteşem bir yer. Yolu köy yolu olduğu için bozuk fakat yemyeşil bol oksijenli bir yolculuk sürülüyor. Gidilmesi ve görülmesi gereken doğa harikası bir mekan.

? Yolu epey zorlu olsa da vardığınızda buna değdiğini hissediyorsunuz. Yol toprak olmamasına rağmen ağaçlar içinde muhteşem bir atmosferi içinde devam ediyor . Kamp için harika bir yer. Gittiğinizde vedalaşmak için zorlanıyorsanız. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

15. Hasan Boğuldu Göleti

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Bunaltıcı yaz sıcaklarında bile buz gibi olan suyuyla doğa içinde serinlemek isteyenlerin tercih ettiği Hasan Boğuldu Göleti, Kaz Dağları'nın eşsiz güzelliklerini bir kez daha gözler önüne seriyor. yerli ve yabancı turistlerin Balıkesir gezilerinde mutlaka gördüğü yerler arasında bulunan Hasan Boğuldu Göleti, hüzünlü hikayesiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Saatler07:00-20:00
AdresBeyoba, 10300 Edremit/Balıkesir

Google Yorumları

? Havası çok güzel, bol oksijen. Kaz dağlarının doğası görülmeye değer. Hiç bu kadar iri taşlar görmemiştim

? Kaz dağlarının ortasında, muhteşem bir doğa içerisinde bulunan Hasan Boğuldu Şelalesi bölgede mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi.

16. Ayışığı Manastırı

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Cunda Adası'nın en popüler gezi noktaları arasında yer alan Ayışığı Manastırı, denize sıfır konumuyla dikkat çekiyor. Tekne turlarıyla gidebileceğiniz bu manastır özellikle akşamları ışıklandırmayla beraber oldukça güzel bir görsel şölene dönüşüyor.

AdresUnnamed Rd, 10405 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Hikayesi biraz acıklı ama mutlu sonla bitmiş gibi. Kesinlikle zaman ayırıp görmenize değecek bir manastır. “Tek başınalık” için mükemmel bir yer.

? Ulaşımı zor ama yaptığınız yürüyüşe değer. Gerçekten harika bir restorasyon yapılmış. (Arabanızı bırakıp yürümenizi tavsiye ederim)

17. Kazdağı Millî Parkı

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Dünya'da oksijen seviyesi en yüksek 2. nokta olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Kazdağı Millî Parkı, hem ülkemiz için hem de Dünya için oldukça önemli. Yürüyüş parkurlarından şelalelere, ırmaklardan seyir tepelerine kadar eşsiz bir doğaya sahip olan bu milli park, Truva savaşının yapıldığı yer olarak anılıyor.

Saatler08:00-18:00
AdresPınarbaşı, 10302 Edremit/Balıkesir

Google Yorumları

? Yolu bozuk demeyin, sabredin. Zirvede ve hatta yol üstünde müthiş manzaralar sizi bekliyor.

? Tertemiz havası, Bol oksijen, yürüyüş yolları. Zirveye doğru ilerledikçe mis gibi kekik kokuları. Giriş kapısında tişörtü üstünüzden atmak isteyeceksiniz, fakat zirveye çıktıkça hava soğuyor ve üşümeye başlıyorsunuz. Yanınıza mutlaka hırka alın.

18. Antandros Antik Kenti

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve Turva Antik kentinden daha eski olduğu söylenen Antandros Antik Kenti, M.Ö. 10 yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor. Tapınaklardan mozaiklere kadar oldukça ilgi çekici kalıntılara rastlanan Antandros Antik Kenti'nin eserleri arkeoloji müzelerinde sergileniyor.

Telefon(0266) 395 01 00
Saatler09:00-17:00 Pzt: Kapalı
AdresAvcılar, İzmir Çanakkale Yolu, 10870 Edremit/Balıkesir

Google Yorumları

? Troya Prensi Paris'in Afrodit ile karşılaştığı ve Truva Savaşı'nın tohumlarının ekildiği antik şehir. Filmi izleyenler burayı mutlaka görmeli ?‍♂️

? Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Nekropol alanı inanılmaz iyi ? Kazı ekibi harika iş çıkarıyor. Oldukça ilgililer??

19. Altınova Hersek Plajı

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Türkiye'nin en güzel plajları arasında gösterilen Altınova, altın renginde olan kumsalından dolayı bu ismi alıyor. Dalgasız ve berrak deniziyle yüzme keyfini sonun kadar çıkarmanızı sağlayan bu plaj, çocuklu aileler tarafından da tercih ediliyor.

AdresAltınova, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Güneş batarken özellikle çok güzel oluyor denizi de gayet güzel.

? Deniz çok sakin ve her yer sanki geçmişte kalmış küçük bir balıkçı kasabası gibi.

20. Sarımsaklı Plajı

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Balıkesir'in en ünlü plajı olan Sarımsaklı Plajı, hem yerli hem de yabancı turistlerin tatil için akın ettiği yerler arasında bulunuyor. 7 km uzunluğa sahip olan bu plaj, berrak denizi ve kumsalıyla Balıkesir'de yüzülecek yerler arasında bulunuyor.

AdresMillet CAD, aspen, gül No:16 D:apt a-3, 10400 Ayvalık/Balıkesir

Google Yorumları

? Uzun ve geniş bir kumsal. Kumu ince ve sıcak. Denizin derinliği yavaş yavaş artıyor. Boylamadığı için çocuklu ailelere uygun.

? İnce kumlu sahiliyle, tertemiz deniziyle en sevdiğim plajlar arasına girdi.. Derin olmadığı için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için ideal ..

21. Gönen Kaplıcaları

Balıkesir'de Gezilip Görülecek Yerler

Sadece tarihi ve doğal güzellikleriyle değil sağlık turizmi açısından da birçok kişinin tercih ettiği Balıkesir, Gönen bölgesinde yer alan kaplıcalarla şifa kaynağı oluyor. Bölgede yer alan birçok tesisle şifa arayanların ilgisini çeken Gönen Kaplıcaları, Evliya Çelebi'nin bile kitaplarında yer alıyor.

Telefon(0232) 716 90 01
Saatler08:30-23:00
AdresGönen/Balıkesir

Google Yorumları

? Harika bir yer doğal su 70 derece geliyor kükürt Oranı yüksek her türlü romatizmal hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Mutlaka gidin ve görün...

? Suyu güzel ilk kez gittim hoşuma gitti dediklerine göre dünyanın en şifalı suyuymuş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Cunda'nın En İyi MekanlarıBalıkesir'in En İyi Otelleri

Balıkesir'de nerelerde gezilir?

Balıkesir'de gezilecek yerler arasında; şeytan sofrası, Kuş Cenneti Milli Parkı balıkesir, Daskyleion Antik Kenti, Aşıklar Tepesi, Ayvalık Saatli Camii, Sütüven Şelalesi, Cennet Tepesi, Taksiyarhis Anıt Müzesi, Ortunç Koyu, Şahindere Kanyonu , Zağnos Paşa Camii, Badavut Plajı, Güvercin Koyu, Kirazlı Manastırı, Hasan Boğuldu Göleti, Ayışığı Manastırı, Kazdağı Millî Parkı, Antandros Antik Kenti, Altınova Hersek Plajı, Sarımsaklı Plajı ve Gönen Kaplıcaları hem doğasıyla hem de tarihiyle Balıkesir'in en güzel yerleridir.

Balıkesir'in neyi meşhur?

Balıkesir'in meşhur lezzetleri arasında; tirit, Ayvalık tostu, peynirli patlıcan ve güveç en sevilen yemekleridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.