Balık Yağı Neye İyi Gelir? Vücudumuza Sağladığı 8 Faydası

Beyin gelişiminden göz sağlığına ve depresyona kadar birçok hastalığa karşı koruma sağlayan balık yağı hakkındaki tüm detayları sizlere sunuyoruz...
Balık Yağı Neye İyi Gelir? Vücudumuza Sağladığı 8 Faydası

Balık Yağının Mucizevi Faydaları

Sağlığımız açısından oldukça önemli olan, birçok hastalık karşısında direnç sağlayan ve koruyan balık yağı, vücudumuz tarafından üretilmeyen ancak ihtiyaç duyduğumuz omega 3 yağ asitlerini bolca barındırmaktadır. Kalp ve damar hastalıkları, beyin sağlığı, alzheimer, obezite, dikkat eksikliği ve rahim kanseri gibi birçok hastalığa iyi geldiği belirtilmiştir. Bu içeriğimizde sizlere balık yağı yani omega-3'ün faydalarını ve insan sağlığına yararlarını anlatacağız.

Balık Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydaEtkisiİçerik
1Kalp Sağlığına İyi GelirDamar Tıkanıklığını ÖnlerOmega-3
2Kilo Vermeye Yardımcı OlurMetabolizma HızlandırıcıOmega-3
3Bağışıklık Sistemini GüçlendirirVitamin ve Mineral EtkisiOmega-3
4AIDS Hastaları İçin Çok YararlıdırVücudu BeslerOmega-3
5Mide - Bağırsak Problemlerini İyileştirirİltihap GidericiOmega-3
6Depresyon Tedavisinde KullanılırHormonları BeslerOmega-3
7Alzheimer Hastalarına İyi GelirVitamin TakviyesiOmega-3
8Cilt Sağlığı ve Saçlara İyi GelirDeri ve Saç Minesini BeslerOmega-3
Amazon
Fiyatlarını Gör
Balık
Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Balık Yağının Mucizevi 8 Faydası

İşte balık yağının insan sağlığına faydaları...

1. Kalp Sağlığına İyi Gelir

Balık Yağının Faydaları

Damar tıkanıklığı gibi kalp sağlığını etkileyen olumsuz faktörlerden koruyan omega-3 balık yağı aynı zamanda kalp yetmezliğinden ölüm oranını da düşürüyor. Hava kirliliği sebebiyle insan vücudunun ve kalbin gördüğü zararları da minimuma indiren omega-3 düzenli olarak kullanılmalıdır.

2. Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Balık Yağının Faydaları

Etkili bir yağ yakıcı olan balık yağı vücuttaki fazlalıkların ve ödemlerin atılmasını kolaylaştırır. Vücudun herhangi bir yerinde biriken ve hiç bir işe yaramayan doymuş yağların parçalanmasını kolaylaştıran omega-3 ile kilo verebilirsiniz. Aynı zamanda kas kütlesini de korursunuz. Tabi spor ve düzenli beslenme şart.

3. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Balık Yağının Faydaları

Özellikle kış aylarında kullanılması tavsiye edilen balık yağı sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve başta grip olmak üzere üst solunum yolları enfeksiyonlarından sakınabilirsiniz. İçerdiği omega-3 sayesinde soğuk algınlığı hastalıklarından koruyan balık yağı aynı zamanda otoimmün hastalıklarından da korumaktadır.

4. AIDS Hastaları İçin Çok Yararlıdır

Balık Yağının Faydaları

Kalp rahatsızlıkları, diyabet, mide rahatsızlıkları ve düşünsel rahatsızlıkların önüne geçen balık yağı AIDS hastalığının da etkilerini azaltmaktadır. Gün geçtikçe vücudun erimesini sağlayan AIDS hastalığı omega-3 mucizesi sayesinde vücuda zarar veremez.

5. Mide - Bağırsak Problemlerini İyileştirir

Balık Yağının Faydaları

Ülser, reflü ve gastrit gibi mide hastalıklarının etkisini azaltarak mide krampları ve mide yanmaları balık yağı sayesinde tedavi edilebilir. Mide asidini dengeleyen balık yağı mide duvarlarını da koruyarak bu rahatsızlıklardan kurtulmanızı sağlar. Balık yağı aynı zamanda bağırsakların temizlenmesi ve mikroplardan arınmasını da sağlamaktadır.

6. Depresyon Tedavisinde Kullanılır

Balık Yağının Faydaları

Depresyon ve anksiyete bozukluğu rahatsızlıklarında doktorların önerdiği doğal besinlerden biri olan balık yağı omega-3 düşünsel yeteneklerin artmasını ve bu sayede zihnin kuvvetli çalışmasını sağlar. Depresyonun verdiği mutsuzluk ve ruhsal çöküntü halini balık yağı kullanarak giderebilirsiniz.

7. Alzheimer Hastalarına İyi Gelir

Balık Yağının Faydaları

Balık yağının hafızayı güçlendirdiği söylemi halk arasında oldukça yaygın bir görüştür. Alzheimer hastalığı ile birlikte gelen hafıza kayıplarını en aza indiren balık yağı aynı zamanda alzheimer hastalığına yakalanma riskini de azaltıyor.

8. Cilt Sağlığı ve Saçlara İyi Gelir

Balık Yağının Faydaları

Yaşlanmayı geciktirici etkisi olan balık yağı cildin tazelenmesini ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Saç kırıklıkları ve kafa derisindeki rahatsızlıkları da ortadan kaldırdığı bilinen omega-3 cilt bakımı ve saç bakımında sıklıkla kullanılmaktadır.

Neden Her Gün Balık Yağı Tüketmeliyiz?

Balık Yağının Faydaları

Balık yağı beyin sağlığı, yüksek kolesterol tedavisi, kalp sağlığı, tansiyon, dikkat eksikliği ve adet sancılarına kadar birçok hastalık ve rahatsızlığın tedavisinde kullanıldığında olumlu sonuçlar veren balık yağının, tüketimi ve günlük dozajı mutlaka bir uzman onayı ve kontrolü ile belirlenmelidir. Balık yağının faydaları kadar kişiden kişiye değişen birçok yan etkisi bulunabilir.

1. Balık yağı organları dışarıdan gelebilecek hasar ve sarsıntılara karşı korumaktadır.
2. Düzenli balık yağı kullanımı beyin fonksiyonlarını dengelemektedir.
3. Balık yağı, karbonhidratlar gibi vücudun ısı dengesini sağlamaktadır.
4. Yağlar, enerji olarak depo edilirler.
5. Tokluk hissi verir.
6. Retinanın gelişimine katkı sağlar.
7. Tümör gelişimini yavaşlatır.
8. Çocuk gelişimine katkı sağlar.
9. Hafızanın güçlendirilmesi ve dikkat bozukluğu tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda zekayı güçlendirir.

Balık Yağının Sağlığımıza Katkıları Nelerdir?

Balık Yağının Faydaları

Balık yağı kalp ve damar sağlığımız açısından oldukça faydalı bir takviyedir. Balık yağı trigliserit değerlerinin normale gelmesini ve tansiyonun dengelenmesini sağlamaktadır. Ancak kalp ilacı kullananların balık yağı tüketmeleri kalp sağlıkları açısından ekstra bir katkı sağlayamayacaktır. Göz kuruluğu ve glokom gibi görme bozukluklarının tedavisinde olumlu etki sağlayan balık yağı, göz sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Aynı zamanda beyin sağlığımız açısından düzenli olarak balık yağı tüketmeliyiz. Alzheimer, dikkat eksikliği, depresyon ve hiperaktivite gibi sorunların tedavisinde olumlu sonuçlar vermektedir. Yüksek tansiyonun doğal yollarla tedavi edilmesi açısından uzmanlarca önerilen balık yağı, beyin damarlarının genişlemesi ve kan basıncının normale gelmesini sağlayarak tansiyonun dengelenmesini sağlamaktadır. Kalp ameliyatı sonrasında kan basıncının ve tansiyonun dengelenmesi adına kullanılmaktadır.

Balık Yağı Kullanımında Doktordan Onay Alması Gereken Hastalar

En İyi Balık Yağı Ürünleri

Balık yağı eğer bir ilaç ile beraber kullanılacak ise veya kişinin kronik bir hastalığı varsa mutlaka uzman onayı ve kontrolünde balık yağı kullanılmalıdır.

1. Karaciğer hastası,
2. Deniz ürünlerine karşı alerjisi olanlar,
3. Bipolar bozukluk,
4. Diyabet,
5. Kalp ritim bozukluğu,
6. Depresyon hastaları öncelikle doktor onayı almalılardır.


Balık Yağının İnsan Vücuduna Sağladığı Diğer Faydalar

Balık yağının kalp damar sağlığı açısından önemi ve katkıları herkes tarafından bilinmektedir. Düzenli ve uzman kontrolünde kullanılan balık yağı damar sertliğini önlediği gibi kemik sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Osteoporoz gibi kemik zayıflamasına neden olan hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Balık yağı kadınlarda rahim kanseri riskini azaltırken aynı zamanda astım tedavisinde de sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Çocuk astım hastalarının doğal yöntemlerle tedavi edilmesi ve ilaç kullanımını azaltmak adına balık yağı tercih edilmektedir.

En İyi Balık Yağı Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Ocean Balık Yağı150 ml10/9.9
2Nutrigen Balık Yağı200 ml10/10
3Farmasi Balık Yağı60 Adet10/9.8
4Gold Natural Balık Yağı2000 Adet10/9.8
5Solgar Balık Yağı60 Adet10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Balık
Yağı Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Balık Yağı Marka Tavsiyesi

Balık yağının zengin içeriğini ve faydalarını yukarıda ki kısımda sizlere açıkladık. Omega 3 açısından zengin ve faydalı balık yağı markalarını özenle seçtik ve listeledik.

1. Ocean Balık Yağı

En İyi Balık Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Ocean
Balık Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kalp, damar ve yüksek tansiyon gibi tehlikeli hastalıkların önlenmesi amacıyla kullanılan Ocean balık yağı içeriği vitaminler ve mineraller sayesinde vücudun güçlenmesini sağlıyor. Metabolizmanın düzenli çalışmasına yardımcı olan Ocen balık yağı sayesinde cilt sorunları da ortadan kalkıyor. Çocuk gelişiminde de önemli rol oynayan Ocean balık yağı 7'den 70'e herkesin kullanımına uygundur.

2. Nutrigen Balık Yağı

En İyi Balık Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Nutrigen
Balık Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Şurup formunda tasarlanan ve özellikle çocukların tüketmesi için oluşturulan bu balık yağı ürünü kemik gelişimine destek olarak sağlıklı bir vücuda kavuşmanızı sağlıyor. Çocukların yeterli beslenememesi ve .hazır gıdaları fazla tüketmesi sonucu ortaya çıkan rahatsızlıkları da tedavi eden Nutrigen balık yağı gençler de yaşlılarda da bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

3. Farmasi Balık Yağı

En İyi Balık Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Farmasi
Balık Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Takviye gıda ve kozmetik ürün üretiminde öncü firmalardan biri olan Farmasi ürettiği balık yağı şurubu ile dikkat çekiyor. Tamamen doğal olarak elde edilen Farmasi balık yağı sayesinde bağışıklık sisteminizi ve metabolizmanızı güçlü hale getirmektedir. Yeni doğan ve emzirilen bebeklerin gelişimi için de Farmasi balık yağı tüketimi oldukça etkilidir.

4. Gold Natural Balık Yağı

En İyi Balık Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Gold
Balık Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerdiği yüksek Omega-3 oranıyla insan sağlığına yüksek fayda sağlayan Gold Natural içerisinde Omega 3'ün yanı sıra Omega 6 ve Omega 9'da barındırıyor. Yetersiz beslenme ve vitamin eksikliği gibi sorunlar yaşayanlar için önerdiğimiz Gold Natural balık yağını kullanarak sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz.

5. Solgar Balık Yağı

En İyi Balık Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Solgar
Balık Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Ürettiği vitamin, mineral ve diğer takviye edici ilaçlar ile insan sağlığını destekleyen Solgar'ın müşterilerine sunduğu balık yağı içerisinde Omega 3, 6 ve 9 barındırıyor. Kemik gelişimi, metabolizma, sindirim sistemi, bağışıklık ve daha birçok konuda insan vücudunu destekleyen bu balık yağı genç veya yaşlı fark etmeksizin kullanıma uygundur.


Balık Yağının Dikkat Eksikliğine Etkisi Nelerdir?

Günümüzün hastalığı dikkat eksikliği, okul çağında çocuklarda sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Uzmanlar 7-12 yaş arası çocuklarda dikkat eksikliğine karşı balık yağı tedavisini önermektedir. Çocukların yanı sıra yetişkinlerde de hafızanın güçlenmesi ve beyin sağlığı açısından önerilmektedir.

Kadınlarda Balık Yağı Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Kadınların korkulu rüyası olan regl ağrılarının tedavisinde ağrı kesici ilaç kullanmak istemeyenler için önerilen balık yağı, adet sancılarını en aza indirmektedir. Aynı zamanda adet sancıları için kullandığınız balık yağını B12 vitamini ile birlikte kullanabilirsiniz.

Balık Yağı Nasıl Kullanılır?

Balık yağı mutlaka bir uzman denetiminde kullanılmalıdır. Aksi halde balık yağı kullanımın felç riskini önemli bir oranda düşürdüğü gibi dozun aşması durumunda felç riskinin artmasına neden olabilir. Bu nedenle günde 46 gr’dan fazla balık yağı tüketimi felç riskini arttırması nedeniyle önerilmemektedir.

Balık Yağı Kilo Aldırır Mı?

Halk arasında yaygın olan “balık yağı kilo aldırır” söyleminin aksine obezite tedavisinde balık yağı kullanılmaktadır. Balık yağı kilo alınımının aksine kişiye gün boyunca tok tutmaktadır. Aynı zamanda balık yağı tüketimi ile birlikte uygulanan egzersiz ile yağ yakımının önemli ölçüde arttığı gözlemlenmiştir.

Omega-3 Hangi Balıklarda Bulunur?

Omega- 3 yağ asitlerini içeren balıklar, orkinos, ton balığı, mersin balığı, sardalye ve lüfer de bulunur.

Hamilelikte Balık Yağının Önemi Nedir?

Balık yağının içinde bulunan DHA bebeğin organlarının gelişimine yardımcı olur. Özellikle beyin ve göz gelişimine faydalıdır. Bunun dışında düşük, erken doğum gibi sorunların engellenmesini sağlar. Kısacası sağlıklı ve mutlu bir hamilelik için balık yağı tüketilmesi gereklidir.

Hamilelikte Ne Kadar Balık Yağı Tüketilmelidir?

Balık tüketemeyen hamileler için, üç günde bir balık yağı tüketilmelidir. Daha sık tüketilmesi tavsiye edilmez.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum