Bakmadan Görmek: Karanlıkta Diyalog

Görme olgusunun size ne kadar önemli olduğunu, göremeyen insanları anlayabilmenizi sağlayacak bir sergi Karanlıkta Diyalog...
Bakmadan Görmek: Karanlıkta Diyalog

Bakmakla görmek arasında fark vardır. Görme eylemi yalnızca gözün retinasını ilgilendiren bir bölümüdür. Yalnızca baktığımız şeyleri görürürüz. Bakmak bir seçme edimidir. Bu nedenle Karanlıkta Diyalog adlı sergide bakmak ile görmek arasındaki farkı, görme engelli insanların ne yaşadıklarını çok iyi anlayacak ve kavrayacaksınız. 

 

Birçok Ülkede Yer Alıyor

Karanlıkta Diyalog sergisi 1988’den beri, dünyanın 30’dan fazla ülkesi ve Avrupa, Asya, Orta Doğu, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’da 130’dan fazla kentte sergi ve workshoplarla devam ederek tüm dünyada farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Türkiye, bu ülkelerin içine 2013 yılında dahil oldu. 2013 yılından itibaren yer alan sergi çok yüksek katılımcı kitlesine ulaştı ve ulaşmaya da devam etmektedir. Serginin amacı, ziyaretçilere, tamamen karanlık bir ortamda görme duyusunu kullanmadan görme engelli rehberler eşliğinde günlük yaşamlarını deneyimlemelerini sağlamak. İnsanlar İstanbul'u ne kadar iyi bildiklerini düşünseler de, İstanbul'u görmeden yaşamak deneyimi onlara aslında görmek ve bakmak arasındaki farkı anlatmaya çalışıyor. 

 

karanlik-1.jpg

 

İş İstihdamı

Karanlıkta Diyalog sergisini gezerken rehberiniz görme engelli bir insan olacak. Hem onun duygularıyla sergiyi gezerken hem de kendi deneyimlerinizi edineceksiniz. Sergi 25 görme engelli rehbere iş olanağı sunup istihdam etmiş. Bu anlamda da sosyal sorumluluk projelerinin artmasını diliyor ve sergiye mutlaka gitmenizi tavsiye ediyoruz.  

 

sergi.jpg

sergi-2.jpg

Adres: Gayrettepe Metro İstasyonu Sergi Alanı

Esentepe Mah. Büyükdere Cad. İstanbul

 

Saatleri :  Pazartesi - Cuma: 10:00 - 19:00

                 Cumartesi: 10:00 - 18:30

                  Pazar: 12:00 - 16:30

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.