Bakırköy'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Avrupa yakasında yer alan Bakırköy, hala tarihin izlerini taşımaktadır. Bakırköy, İstanbul'un en eski semtlerinden biridir. Bakırköy'de gezip keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Bakırköy'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Fildamı Sarnıcı

Fildamı Sarnıcı, Bizans dönemine ait tarihi bir eserdir. Bu eser 5. ve 6. yüzyılda inşa edilmiştir. Uzun zaman boyunca kullanılmayan sarnıç, 1996 yılında ise konser alanı olarak kullanılmaya başlamıştır. 1996 yılından bu yana birçok sanatçı konser vermiştir.

 

bakirkoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Magnaura Sarayı

Magnaura Sarayı, döneminde büyük ve gösterişli bir yapıdır. Saray farklı dönemlerde farklı alanlar için kullanılmıştır. Senato binası ve üniversite binası olarak kullanılan bu yapı İstanbul’un büyük yapılarından biridir.

 

bakirkoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

 

İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi

İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi, 1985 yılında ziyarete açılmıştır. Müzede, uçaklar ve helikopterler bulunmaktadır. Müzede bulunan Anılar Salonu'nda havacılık tarihinde kalan eşyalar ve silahlar sergilenmektedir.

 

bakirkoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Yeşilköy Feneri

Yeşilköy Feneri, tarihi bir fenerdir. 1856 yılında inşa edilen fener, Fransız yapımıdır. Fener, 23 metredir. Yeşilköy Feneri’nin önceki adı ise Ayastafonos olarak bilinmektedir. Mimarisi ile göz alıcı bir eserdir.

 

bakirkoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Florya Atatürk Deniz Köşkü

Atatürk Deniz Köşkü, Bakırköy’e bağlı Florya semtinde yer almaktadır. Atatürk, Florya semtini çok sevdiği için yazlık olarak kullanmaktadır. Dönemin belediye başkanı, köşk yaptırıp Atatürk’e hediye etmiştir. Bu nedenle köşk, 1988 yılında müze haline getirilmiştir.

 

bakirkoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Surp Stepanos Ermeni Kilisesi

Surp Stepanos Ermeni Kilisesi, Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy semtinde yer almaktadır. Kilise yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Surp Stepanos Ermeni Kilisesi, 1826 yılında inşa edilmiştir.

 

bakirkoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Hilmi Nakipoğlu Fotoğraf Makineleri Müzesi

Bakırköy ilçesinin Osmaniye Caddesi'nde yer alan müze, 1896 yılında yapılan makineleri ve farklı fotoğraf makineleri sergilenmektedir. Fotoğrafa ilgi duyanlar bu müzeyi keyifle gezebilir. Müze hafta içi her gün 09:00 17:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

 

bakirkoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.