Baki Davrak Kimdir

Yaşamın Kıyısında isimli filmle dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu, 1971’de Almanya’da dünyaya geldi.
Baki Davrak Kimdir

Baki Davrak Biyografisi

Türk asıllı Alman vatandaşı olan Baki Davrak, Almanya’da çeşitli dizi ve filmlerde yer aldı. Kamera karşısına ilk kez Lola+Bilidikid isimli film ile geçti. Daha sonra çeşitli yapımlarda yer almaya devam etti. 2007’de yönetmenliğini Fatih Akın’ın yaptığı Yaşamın Kıyısında isimli filmde Nejat karakterini canlandırdı. Film, kızına kavuşmak isteyen bir anne, verdiği sözü tutmayan çalışan bir akademisyen ve kimsesizliğiyle maceradan maceraya atlayan genç bir kızın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Nurgül Yeşilçay, Baki Davrak, Tuncel Kurtiz, Nursel Köse, Hanna Schygulla ve Patrycia Ziolkowska yer aldı. 

2010’da ise Unutma Beni İstanbul isimli filmde rol aldı. Film, tiyatro seçmeleri için Türkiye’ye gelen Alma isimli bir Boşnak’ın yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Alma Terzic, Ayça Damagazı ve Cem Özeren yer aldı. 2011’de ise Bizim Büyük Çaresizliğimiz isimli filmde yer aldı. Film, ailesini kaybettikten sonra kız kardeşlerini en yakın iki arkadaşına emanet edip giden Fikret’ten sonra değişen şeyleri anlatıyor. Filmin başrollerinde ise İlker Aksum, Fatih Al, Güneş Sayın ve Baki Davrak yer aldı. Film pek çok festivalden ödülle döndü. 

2014’te ise Kırımlı isimli filmde rol aldı. Film, Rusya ordusunda görev yapan Sadık isimli bir Türk, Almanlara esir düşer. Esir geçirdiği günlerde hayatının aşkıyla tanışan Sadık, bir yandan özgürlüğe bir yandan da aşkına kavuşmak için uğraşır. Filmin başrollerinde Murat Yıldırım, Selma Ergeç, Baki Davrak, Bülent Alkış, Gülçin Santırcıoğlu ve Burç Kümbetlioğlu yer aldı. 

Rol Aldığı Filmler : 

2014 - Kırımlı (Bauer) (Sinema Filmi) 
2011 - Practical Guide to Belgrade wi... (Orhan) 
2011 - Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Fikret)
2010 - Unutma Beni İstanbul (Sinema Filmi) 
2007 - Yaşamın Kıyısında (Nejat Aksu)
2006 - Benim Çılgın Türk Düğünüm (TV Filmi) 
2001 - 12 Past Midnight (Polis)
1999 - Satıcı (Zeki) 
1998 - Lola + Bilidikid (Murat)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.