Baki Çiftçi Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Şeref Meselesi isimli dizi ile geçen Baki Çiftçi, 6 Aralık 1988'de Düzce'de dünyaya geldi.
Baki Çiftçi Kimdir

Baki Çiftçi Biyografisi

Düzce'de dünyaya gelen genç oyuncu, lise eğitiminden sonra Konya Selçuk Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği alanında eğitim aldı. Mezun olduktan sonra babası ile inşaat sektöründe çalışmaya başladı. Bir süre inşaat sektöründe çalıştıktan sonra oyuncu olmaya karar verir ve İstanbul'a gelir. Pek çok kez oyunculuk üzerine eğitim aldıktan sonra kamera karşısına ilk kez Şeref Meselesi isimli dizi ile geçti. Günümüzde Muhteşem Yüzyıl: Kösem isimli dizide rol almaktadır. 

 

bakii4.jpg

 

2014'te yayınlanmaya başlayan Şeref Meselesi isimli dizi ile ilk kez kamera karşısına geçen Baki Çiftçi, dizide Ender karakterini canlandırdı. Dizi, babalarının suçsuz yere öldürülmesinden sonra, intikam almak isteyen iki kardeşin yaşadığı ikilemi anlatıyor. Geçmişin intikamını almak için farklı yollarda yürüyen iki kardeşin yaşadıklarını anlatan dizinin başrollerinde ise Kerem Bursin, Şükran Ovalı, Burcu Biricik, Yasemin Allen ve Şükrü Özyıldız yer aldı. 

 

baki4.jpg

 

2015'te ise Muhteşem Yüzyıl: Kösem isimli dizide Ekber Çavuş karakterini canlandırdı. Dizi, Osmanlı Devleti'nin bir dönemine damgasını vuran Kösem Sultan'ın yaşadıklarını ve harem içerindeki entrikaları anlatıyor. Muhteşem Yüzyıl'dan sonra büyük bir ilgi ile takip edilen dizi oyuncu kadrosu ile pek çok kez gündeme geldi. Dizinin başrollerinde ise Hülya Avşar, Beren Saat, Ekin Koç, Erkan Kolçak Köstendil, Mehmet Kurtuluş, Kadir Doğulu ve Esra Dermancıoğlu yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2014-Şeref Meselesi
  • 2015-Muhteşem Yüzyıl: Kösem
  • 2016 Mor Ufuklar (Sinema Filmi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum