Bakary Soro Kimdir

Bakary Soro, 5 Aralık 1985’de Fildişi Sahili’nin Abidjan kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Burkino Faso Milli Takımı’nda defansif pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Bakary Soro Kimdir

Bakary Soro Biyografisi

Bakary Soro’nun Kulüp Kariyeri

Bakary Soro, futbol kariyerine ilk olarak 1999 yılında Academie Sol Beni takımının alt yapısında başladı ve uzun süre burada forma giydikten sonra 2003 yılında ASEC Mimosas’a transfer oldu. 2006 yılına kadar amatör seviyede de burada mücadele veren tecrübeli futbolcu, 2006 yılında yolunu İngiltere çevirdi ve burada Charlton Athletic’e transfer oldu. İlk sezonunda as takımda forma şansı bulamayan Bakary Soro, 2007-2008 yılında Germinal Beerschot’a kiralık gönderildi. Sezon içerisine 5 maçta forma şansı elde edebildi.

2008 yılında bu kez yolunu Fransa’ya çevirdi ve Lorient’e geçiş yaptı. İstenileni burada da veremedi ve Arles Avignon takımı ile sözleşme imzaladı. 4 sezon boyunca forma giydiği yeni takımında 107 maçta forma giyerken bu maçalarda da 2 kez fileleri havalandırdı.

bakary soro osmanlıspor

2013-2014 sezonun başında Orduspor’a transfer olan Bakary Soro, 32 maça çıkıp 2 gol atarken, Türkiye’de ismini duyurmaya başladı ve sezon sonunda takımdan ayrılarak Ankara ekiplerinden Osmanlıspor’a bonservissiz şekilde transfer oldu. Bakary Soro, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Osmanlıspor’da devam etmektedir.

Bakary Soro’nun Milli Takım Kariyeri

Bakary Soro, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2005 yılında Fildişi Sahili U-20 takımında giydi ve burada 3 maçta sahne aldı. 2010 yılında ise milli takım tercihini değiştirip Burkino Faso Milli Takımı’na geçti. A milli forma ile sadece 1 maçta sahne aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.