Bahar Yanılmaz Kimdir

Bir İstanbul Masalı isimli dizide canlandırdığı İpek karakteri ile kamera karşısına geçen Bahar Yanılmaz, 29 Nisan 1980’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Bahar Yanılmaz Kimdir

Bahar Yanılmaz Biyografisi

Sahneye ilk kez Bakırköy Belediyesi Tiyatrosu’nda çıkan Bahar Yılmaz, daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tiyatro üzerine eğitim aldı.2003’de ise Bir İstanbul Masalı isimli dizide İpek karakterini canlandırdı. Dizi aynı köşkte farklı hayatlar yaşayan Kozanlar ile Arhanlar arasında yaşanan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde Çetin Tekindor, Altan Erkekli, Ozan Güven, Ahu Türkpençe ve Mehmet Aslantuğ yer aldı.

2007’de ise Gomeda isim filmde Didem karakterini canlandırdı. Bir grup genç seyahat ettikleri sırada, araçları arızalanır ve yürüyerek Gomeda Vadisi’nde bir mağaraya gelirler ve gece boyunca kabuslar peşini bırakmaz. Filmin başrollerinde ise Feride Çetin, Bahar Yanılmaz, Serkan Altunorak ve Halim Ercan yer aldı. Daha sonra ise İki Aile isimli dizide Damla karakterini canlandırdı. Dizide, aynı evi satın alan Oğuz ve Eda dolandırıldıklarını anladığında çok geç olur. İki aile de mecburen aynı evde kalmaya başlarlar. İki ailenin kavga eden çocukları, komiklikler ve aşk.. Dizinin başrollerinde ise Emre Kınay, İclal Aydın, Öner Erkan ve Bahar Yanılmaz yer aldı.

2009’da ise Geniş Aile isimli dizide rol aldı. Ardından 2009’da ise Pus isimli filmde rol aldı. Film, İstanbul’un arka sokaklarında yaşan genç bir adamın bulduğu resim ve tabancayla içine sürüklendiği durumu anlatıyor. Filmin başrollerinde Ruhi Sarı, Mehmet Avcı, Bahar Yılmaz ve Serkan Keskin yer aldı. 2011’de ise Mavi Kelebekler isimli dizide rol aldı. Dizi, savaş ortasında kalan bir avuç insanın var olma çabasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Yunus Emre Yıldırımer, Gamze Topuz, İpek Tenolcay ve Cahit Gök yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler

  • 2003-Bir İstanbul Masalı
  • 2005-Kapılar Açmak
  • 2006-Esir Kalpler
  • 2006-Gomeda
  • 2006-İki Aile
  • 2009-Geniş Aile
  • 2009-Pus
  • 2010-Keskin Bıcak
  • 2011-Mavi Kelebekler

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.