BAHAR AYLARINDA SAÇ DÖKÜLMESİ

Mevsimsel geçişlerde artan saç dökülmesini basit önlemlerle en aza indirebilirsiniz.
BAHAR AYLARINDA SAÇ DÖKÜLMESİ

BAHAR AYLARINDA SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN ARTAR?

Doğal güzelliğin öne çıkmasına yardımcı olan saçların kadınlar için önemi büyüktür. Zaman zaman saçlarla ilgili yaşanan sorunlar hem moral bozarken hem de görünüş açısından kötü bir etki bırakabiliyor. Özellikle mevsimsel geçişlerde ortaya çıkan saç dökülmesi sorunu birçok kadının korkulu rüyası. Bahar ayları vücudun hormonal yapısı üzerinde değişikliklere neden olurken saç dökülmesindeki artış bu dönemde dikkat çeker. Saçları yöneten hormonların salgısının değişmesi, ve bahar aylarında yaşanabilecek ufak depresyonlar dökülmeleri şiddetlendirir. Sıradan bir günde elli ile yüz saç telinin dökülmesi uzmanlarca normal kabul edilirken bahar aylarında ise bu miktar günde iki yüz tele kadar yükselebilir.

DÖKÜLMEYE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER

Saçın kendini toplaması ve bahar aylarında saç dökülmesini en aza indirmek için öncelikle kullandığınız saç bakım kremini aksatmamalı ve saçlarınızın beslenmesine yardımcı olmalısınız. Bunun yanında saçlarınızın daha güçlü olmasının en etkili yollarında bir tanesi sağlıklı bir fiziğe sahip olmaktan geçmektedir. Dolayısıyla hem beslenmenize en iyi şekilde dikkat etmeniz, hem de fiziksel aktiviteleriniz ile sporunuzu aksatmamanız saçlarınızın bahar aylarında köklerine tutunmaları için gerekenler arasında yer alıyor.

DİKKAT!

Eğer dökülen saçlarınızın yerine yenilerinin geldiğini fark ediyorsanız; bu sorunun geçici olduğuna işarettir. Ancak bahar bitmesine rağmen hala saçlarınız dökülmeye devam ediyor ve dökülenlerin yerine yenisi çıkmıyorsa daha büyük rahatsızlıklarınız olabileceğine işaret eder ve gerekirse bu konuda uzman desteği alınmalıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum