Bahamalar Gezilecek Yerler

Bahamalar Amerika kıt'asında yer alan çok önemli bir yaz turizm merkezidir. Ülke müze, kale gibi tarihi açıdan önemli olan birçok yapıya sahiptir. Bahamalar seyahatinde gezip görmeniz gereken yerleri sizler için araştırdık.
Bahamalar Gezilecek Yerler

Bahamalar, Amerika kıtasında yer alan takımadalarının oluşturduğu turistik bir ülkedir. Yaklaşık 350 bin kişinin yaşadığı bu takımadalar ülkesinin toplam yüzöçümü alanı 13.939 kilometrekaredir. Bahamalar'ın başkenti Nassau merkezidir. Ülke, 700 civarında adaya ve binlerce çıplak kaya oluşumuna ev sahipliği yapmaktadır. Bölge renkli kültürü ve mükemmel yaz tatili alanlarıyla her yıl milyonlarca tatilcinin dikkatini çekmektedir. Bahamalar'da tarihi açıdan önemli yapılar da mevcuttur. Bahama gezinizde ülkenin gezilecek görülecek tarihi ve turistik yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.

Atlantis Paradise Island

atlantis-paradise-island.jpg

Bahamalar'ın Cennet Adası'nda yer alan okyanus temalı bir tesistir. Burası konaklama alanları, tatlı ve tuzlu su lagünleri ve su kaydıraklarından oluşan tam 141 dönümlük eğlence alanıdır. Sol Kerzner ve Kerzner Uluslararası Şirketi tarafından kurulmuş olan tesis resmen 1998 yılında açılmıştır. Bu çok amaçlı sosyal tesiste, ziyaretçilerin rahatça kalabilecekleri birçok lüks otel de bulunmaktadır. Muhteşem güzelliğiyle göz dolduran Atlantis Paradise Island, turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Bahamalar'a gidenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir.


Blue Lagoon Island

blue-lagoon-island.jpg

Bahamalar'ın başkenti Nassau'ya 5 km mesafede bulunan çok özel bir adadır. Bölgenin en önemli turistik yerlerinden biri olan Blue Lagoon Island, 5 binden fazla palmiye ağacının bulunduğu maymun, tavus kuşu, iguana ve birçok hayvan çeşidine de ev sahipliği yapan yaklaşık 2000 yıllık bir yerleşim alanıdır. Ada birçok kez el değiştirmiş ve günümüzde ülkenin en önemli turizm mekanlarından birine dönüştürülmüştür. Masmavi suları, plajları, deniz üzerindeki tahta yollarıyla cennet gibi bir adadır.


Ardastra Bahçeleri Hayvanat Bahçesi ve Koruma Merkezi

ardastra-bahceleri-hayvanat-bahcesi-ve-koruma-merkezi.jpg

Bahamalar'da yer alan bu hayvanları koruma merkezi 1937 yılında açılmıştır. Merkeze 1950 yıllarında Bahama Hükümeti tarafından filamingoların üremesi amacıyla bir çok filamingo getirildi. İlk zamanlar sadece flamingolara ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi, günümüzde yaklaşık 200 hayvan türünü barındırmaktadır. Hayvansever kişiler ve çocukların ilgi odağı olan bu sosyal tesis, Bahamalar'ın önemli noktalarındandır.


Junkanoo

junkanoo.jpg

Boxing Day (26 aralık) ve yılbaşı (1 ocak) günlerinde Bahama halkının yaptığı geleneksel kutlamalara verilen isimdir. Bahama genelinde gerçekleştirilen bu karnavallarda insanlar bölgeye özgü kostümlerle müzik eşliğinde dans gösterileri yapar ve doyasıya eğlenir. Danslar keçi postundan yapılan davulların ritmiyle yapılmaktadır. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan Junkanoo kutlamalarına rastlamak için 26 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde bölgeye gelmelisiniz. Bölgede bir de Junkanoo isimli meşhur bir plaj bulunmaktadır. Bu plaj Bahamalar'ın en çok tercih edilen yaz tatili noktalarındandır. Güneş, kum ve deniz üçlüsünün en şahane görüntülerini yansıtan mükemmel plaj yaz tatiliniz için en önemli alternatiflerden biri olabilir.


Montagu Kalesi

montagu-kalesi.jpg

Bahamalar'ın doğu kıyısında yer alan tarihi bir kaledir. Yapımına 1741 yılında başlanan kale, 1742 yılında tamamlanmıştır. Bölgede gerçekleşen savaşlardan korunmak amacıyla inşa edilmiş defansif bir kaledir. Dönemin yöneticilerinden olan John Tinker'in ülkenin kıyı bölgelerinde yer alan kaleleri savunma için yetersiz bulmasıyla yapımına karar verilen bir kaledir. Bu tarihi yapı, askeri mühendis olan Peter Henry Bruce tarafından tasarlanmıştır. Bir çok savaşın kazanılmasında etkili olan kale, özellikle Amerikan Bağımsızlık Savaşı sırasında önemli bir rol oynamıştır. Bahamalar'ın tarihi yerlerinden biri olan Montagu Kalesi, ülke halkının mazisinde bıraktığı izlerle anılır.


Bahamalar Hükümet Binası

bahamalar-hukumet-binasi.jpg

Başkent Nassau'da Duke Caddesi üzerinde yer alan Hükümet Konağı, 1806 yılında inşa edilmiştir. Avrupa mimarisi tarzında inşa edilen yapı, Batı Hint Adaları içerisinde bulunan en iyi hükümet konaklarından biri olarak gösterilmektedir. Hizmet binası özgün Neo-Klasik mimarisi ve kendine has ahşap renkli dış görüntüsüyle önemli bir yapıdır. Hükümet Konağı Bahamalar'ın görülmesi gereken turistik yerlerinden biridir.


Fincastle Kalesi

fincastle-kalesi.jpg

Bahamalar'ın New Providence adasında Nassau şehrinde yer alan 18. yüzyılın sonlarına doğru inşa edilen mükemmel bir kaledir. Rab Dunmore tarafından 1793 yılında yapılan kale, şehre hakim bir tepeye konuşlandırılmıştır. Kaleye getirilen obüslerle bölgenin güvenliği açısından en stratejik noktalardan birine dönüştürülen Fincastle Kalesi, 1817 yılına kadar deniz feneri olarak da kullanılmıştır. Kalenin bir bölümü üçgen şeklinde iken diğer bölümü yuvarlak bir şekil oluşturur. Farklı mimarisiyle dikkat çeken kalede farklı yönlere konuşlandırılan 3 obüs hala yerindedir. Bahamaların gezilecek yerlerinden biri olan Fincastle Kalesi'nin daha önce gördüğünüz kalelere hiç benzemediğini farkedeceksiniz.


Charlotte Kalesi

charlotte-kalesi.JPG

Bahamalar'da Nassau liman kentine hakim bir noktaya konuşlandırılan bir İngiliz-koloni dönemi yapısıdır. Kente kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan Charlotte Kalesi, Amerikan Devrimi Savaşı'nın sona ermesinden sonra İngiliz sömürge valisi Rab Dunmore tarafından 18. yüzyılın sonlarında inşa edilmiştir. 1789 yılında hizmete açılan tarihi kale, kireçtaşından yapılmıştır. Bahamalar gezisinde ülkenin tarihi yerlerinden biri olan bu şahane savunma kalesini mutlaka görmelisiniz.


Bahamalar Ulusal Sanat Galerisi

bahamalar-ulusal-sanat-galerisi.jpg

Ülkenin Nassau kentinde hizmet veren ve önemli sanat eserlerine sahip olan bir sanat galerisidir. 2003 yılında açılan Bahamalar Ulusal Sanat Galerisi'nde ağırlıklı olarak 20. yüzyılın sonlarına ait sanat eserleri sergilenmektedir. Bahamalı sanatçıların çalışmalarına ev sahipliği yapan kurumda daha çok ünlü sanatçı Winslow Homer'in manzara çalışmaları ilgi görmektedir. Seramik, resim, fotoğrafçılık, heykel ve tekstil çalışmalarına da ev sahipliği yapan kurum, ülkenin ilk sanat galerisi olma özelliğini de taşıyor. Bu sanat galerisi sanatseverler için Bahamalar'da görülecek yerlerdendir.


Dean's Blue Hole

deans-blue-hole.JPG

Bahamalar'ın Log Island olarak bilinen bölgesinde Clarence kentinde bulunan doğa alanıdır. Dünyanın bilinen en derin tuzlu su mavi deliğidir. Tam 202 metre dalış imkanı sunan Dean's Blue Hole'nin oluşma nedeni kaya kırıkları ve yağmur sularının ortaya çıkardığı karstik süreçlerdir. Yaz tatilcilerinin en fazla ilgi gösterdiği bölgelerinden biri olan Bahamalar'daki Dean's Blue Hole mutlaka keşfedilmelidir.

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.