Badr Hari kimdir

Kick boks tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Badr Hari 8 Aralık 1984 yılında Amsterdam'da doğdu. Fas asıllı sporcu kariyeri boyunca çıktığı 117 maçın 105'inde kazanmayı başardı.
Badr Hari kimdir

Badr Hari Biyografisi

Badr Hari 8 Aralık 1984’te Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da doğmuştur. Aslen Faslı olan Badr Hari kick boksa 7 yaşından itibaren başlamıştır. 109 kilo ağırlığındaki Badr Hari’nin boyu 197 cm’dir.

Muay Thai sitiliyle dövüşen meşhur K-1 yıldızı profesyonel kariyeri boyunca 117 karşılaşmaya çıkmıştır. Bu karşılaşmalardan 105’inde galip gelen Hari, 91 nakavta imza atmıştır. 12 maçta rakiplerine mağlup olan efsane kick boksçu 1 maçını da berabere sonuçlandırmıştır. K-1 2005 Grand Prix’ine Stefan Leko gibi dev bir ismi harika bir döner tekmeyle nakavt ederek başlamıştır. Yine 2007 Grand Prix final karşılaşmasında Japon rakibi Yusuke Fujimoto’yu nakavtla yenerek K-1’deki ilk şampiyonluğunu kazanmıştır.

2008 yılında gerçekleştirilen K-1 Dünya Şampiyonası’nda finalde Surinam asıllı Hollandalı Remy Bonjasky ile karşılaştı. Ancak Badr Hari bu karşılaşmada başarılı bir performans sergilemesine rağmen hırsına mağlup oldu. Yerdeki rakibine hakemin de engel olma çabalarına aldırmadan tekme attı ve diskalifiye edildi. Sonuç olarak şampiyonluğu elleriyle Bonjasky’e kaptırmış oldu.

Badr Hari gençlik yılları boyunca maçlarından önce çıktığı basın toplantılarında rakiplerine karşı çirkin davranışlarını sürdürdü. ‘Bad Boy’ ve ‘Golden Boy’ lakapları ile tanınır. Sporcumuz Gökhan Saki ile de 2 kez karşılaşan Faslı Badr Hari, biri nakavtla olmak üzere iki karşılaşmayı da kazandı. Ray Sefo, Errol Zimmerman, Alistair Overeem, Peter Aerts, Semmy Schilt, Zabit Samedov gibi önemli isimleri de nakavtla yenmeyi başarmıştır.

K-1’den ayrılışı Gregory Tony maçı ile olmuştur. Badr, Lyon’da organize edilen bu karşılaşmayı da nakavtla kazanmıştır.  

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum